ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπ.Δικαιοσύνης: Ανανεώνουμε τη δέσμευση να συνεχίσουμε τον αγώνα

Υπ.Δικαιοσύνης: Ανανεώνουμε τη δέσμευση να συνεχίσουμε τον αγώνα

Εκ μέρους της Πολιτείας, συναισθανόμενοι πλήρως την ιστορική ευθύνη ανανεώνουμε τη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε συνετά τον αγώνα με όλες μας τις δυνάμεις, για μια δίκαιη, έντιμη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Μάριου Χαρτσιώτη σε ομιλία του στην αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Κυθραίας για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή.

«Μια λύση που θα εδράζεται στο Διεθνές Δίκαιο, στις αρχές του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα δημιουργεί ένα κράτος, το οποίο θα είναι ανεξάρτητο και κυρίαρχο, πλήρως απαλλαγμένο από τις όποιου είδους αναχρονιστικές εγγυήσεις, την παρουσία κατοχικών στρατευμάτων και τρίτων χωρών», σημείωσε.

Τέτοιες μέρες, είπε, έρχονται εντονότερα στο μυαλό και στη σκέψη μας τα κατεχόμενα χωριά και οι πόλεις μας. «Οι πατρογονικές μας εστίες, οι τάφοι των προγόνων μας, οι εκκλησίες μας, τα ιερά και τα όσια του τόπου μας που διαμορφώνουν την ιστορική, πολιτιστική και εθνική μας κληρονομιά. Αυτά που δεν ξεχάσαμε και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ και κανένας κατακτητής δεν μπόρεσε να αλλάξει, να πλήξει ή να παραχαράξει. Αντέξαμε και αντέχουμε στις δοκιμασίες και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε δικαιώνοντας την προσφορά και τη θυσία όσων έχασαν τη ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδας τους», σημείωσε.

Είναι υποχρέωση μας, συνέχισε ο κ. Χαρτσιώτης, «να δικαιώσουμε τη θυσία των ηρώων μας και να σταθούμε αντάξιοι της ιστορίας και του χρέους μας προς τις σημερινές και αυριανές γενιές,. Να μην ξεχάσουμε ποτέ την κατεχόμενη μας πατρίδα και με επιμονή να προσηλωθούμε στον στόχο της επανένωσης του νησιού μας».

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης έκανεεκτενή αναφορά στην ομιλία του στην Κυθρία, «τον επίγειο παράδεισο της Κύπρου» για να σημειώσει ότι εδώ και 50 χρόνια το δράμα των προσφύγων της Κυθρέας συνεχίζεται μαζί με το δράμα όλων των προσφύγων της Κύπρου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Παραδοχή ΠτΔ: «Δεν κάναμε αρκετά για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό»

Παραδοχή ΠτΔ: «Δεν κάναμε αρκετά για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό»

Στην παραδοχή ότι η Πολιτεία διαχρονικά δεν έχει κάνει αρκετά για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, προέβη απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, δίνοντας την υπόσχεση ότι η Πολιτεία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προς την κατεύθυνση της δημιουργίας υποδομών για τους Κύπριους αθλητές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top