ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ολοκληρώθηκαν πληρωμές άμεσων ενισχύσεων και αγροτικής ανάπτυξης ύψους 47,7 εκ. ευρώ

Ολοκληρώθηκαν πληρωμές άμεσων ενισχύσεων και αγροτικής ανάπτυξης ύψους 47,7 εκ. ευρώ

Ο Κυπριακός Οργανισμός Αγροτικών Πληρωμών (ΚΟΑΠ) ανακοίνωσε την ολοκλήρωση των πληρωμών στους δικαιούχους των Παρεμβάσεων Άμεσων Ενισχύσεων και Αγροτικής Ανάπτυξης του Στρατηγικού Σχεδίου ΚΑΠ της Κύπρου για το έτος 2023, που καλύπτει την προγραμματική περίοδο 2023-2027. Το συνολικό ποσό που καταβλήθηκε ανέρχεται σε €47,7 εκατ.

Συγκεκριμένα, στους δικαιούχους των Παρεμβάσεων Βασικής Ενίσχυσης, Συνδεδεμένης Ενίσχυσης στα εσπεριδοειδή της νεκρής ζώνης, Οικολογικών Προγραμμάτων, Ενίσχυσης για νέους γεωργούς και Αναδιανεμητικής Ενίσχυσης καταβλήθηκε το ποσό των €41.257.332,71, το οποίο χρηματοδοτήθηκε εξολοκλήρου από ευρωπαϊκά κονδύλια.

Για τους δικαιούχους της Παρέμβασης που αφορά φυσικούς ή άλλους περιορισμούς ανά περιοχή, καταβλήθηκε το ποσό των €5.921.219,41, με τη χρηματοδότηση να προέρχεται κατά 65% από ευρωπαϊκά κονδύλια και κατά 35% από κρατικά κονδύλια.

Στην Παρέμβαση για περιοχές με υποχρεωτικούς περιορισμούς, καταβλήθηκε στους δικαιούχους το ποσό των €26.835,75, με τη χρηματοδότηση να προέρχεται κατά 80% από ευρωπαϊκά και κατά 20% από κρατικά κονδύλια.

Τέλος, στους δικαιούχους του Έκτακτου μέτρου στήριξης στον κλάδο της σιτηροκαλλιέργειας καταβλήθηκε το ποσό των €550.852,26, το οποίο χρηματοδοτήθηκε εξολοκλήρου από ευρωπαϊκά κονδύλια.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θεολόγος στο «Τ»: Γίνονται συζητήσεις στο παρασκήνιο για φάγωμα Ησαΐα - Δεν θα τεθεί θέμα ενώπιον της Ιεράς Συνόδου

Α. Δημητρίου για Metamax: «Ξεκάθαρα θύμα της απάτης ο 48χρονος συλληφθείς» - Έχασε περίπου 20 χιλ. ευρώ

Ορεινά θέρετρα: Αυτά τα προβλήματα αντιμετωπίζουν – Τι συμβαίνει με τις κρατήσεις Αυγούστου

Power of Love: Ο νέος παίκτης έχει εξοργίσει το Twitter: «Καλέ, αυτός είναι χειρότερος από τον Νίκο»

Μετεωρολογικός Λειτουργός στο «Τ»: Ετοιμαστείτε για άνοδο της θερμοκρασίας – Πότε να περιμένουμε μείωση και πότε κίτρινες προειδοποιήσεις

Δημοσιογράφος σε Αγαπητού: «Ντύθηκες Κενεβέζου σήμερα» - Δείτε πως αντέδρασε η παρουσιάστρια



Το Κυπριακό στο πολιτικό γραφείο του ΔΗΣΥ - Συνέρχεται τις επόμενες ημέρες

Το Κυπριακό στο πολιτικό γραφείο του ΔΗΣΥ - Συνέρχεται τις επόμενες ημέρες

Σε μία ανάλυση για το κυπριακό αναμένεται να προβεί το επόμενο διάστημα -ίσως στις αρχές Αυγούστου- ο ΔΗΣΥ, σε μία περίοδο η οποία θεωρείται κρίσιμη για το εθνικό μας θέμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top