ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετεωρολογικός Λειτουργός στο «Τ»: Ετοιμαστείτε για άνοδο της θερμοκρασίας – Πότε να περιμένουμε μείωση και πότε κίτρινες προειδοποιήσεις

Μετεωρολογικός Λειτουργός στο «Τ»: Ετοιμαστείτε για άνοδο της θερμοκρασίας – Πότε να περιμένουμε μείωση και πότε κίτρινες προειδοποιήσεις

Άστατος φαίνεται ότι είναι ο καιρός τις τελευταίες μέρες, με την έκδοση προειδοποιήσεων τόσο για υψηλές θερμοκρασίες όσο και για καταιγίδες και χαλάζι.

Το ThemaOnline επικοινώνησε με τον Ανώτερο Μετεωρολογικό Λειτουργό, Μιχάλη Μούσκο ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι τα φαινόμενα με την κακοκαιρία που παρατηρήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες δεν αναμένεται να παρατηρηθούν και τις επόμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα όπως δήλωσε ο κ. Μούσκος, αναμένεται να παρατηρηθούν μεμονωμένες βροχές σήμερα Τετάρτη αλλά και το ερχόμενο Σάββατο με την θερμοκρασία να αγγίξει τους 39 βαθμούς στο εσωτερικό και τους 33-35 βαθμούς στα παράλια.

Επιπρόσθετα, σημείωσε ότι υπάρχει αυξημένη υγρασία στην ατμόσφαιρα λόγω των θαλάσσιων αύρων οι οποίες έπλεαν ισχυρά τα απογεύματα με αποτέλεσμα τα βράδια να παρατηρείται χαμηλή νέφωση και τοπική ομίχλη ιδιαίτερα στις ανατολικές περιοχές του νησιού.

Τις επόμενες ημέρες, και συγκεκριμένα από την Πέμπτη και μετά, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Μούσκος, αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας προσθέτοντας ότι, «το Σάββατο και την Κυριακή η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 42 – 43 βαθμούς κελσίου», σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «με την άνοδο της θερμοκρασίας θα υπάρξει και πτώση της υγρασίας».

Όπως ανέφερε, την ερχόμενη Παρασκευή και Σαββατοκύριακο αναμένεται να εκδοθούν κίτρινες προειδοποιήσεις για υψηλές θερμοκρασίες και πρόσθεσε ότι «αν η θερμοκρασία ξεπεράσει τους 42 βαθμούς κελσίου ενδεχομένως να εκδοθεί και πορτοκαλί προειδοποίηση».

Από εβδομάδας, όπως δήλωσε, αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας, με τον υδράργυρο να κατεβαίνει τους 37-39 βαθμούς κελσίου.

Καταληκτικά ο κ. Μούσκος, δήλωσε χαρακτηριστικά, ότι «μπαίνουμε στην πιο θερμή περίοδο του χρόνου αφού σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία η τελευταία εβδομάδα του Ιούλη και η πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου σημειώνονται οι ψηλότερες θερμοκρασίες».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θεολόγος στο «Τ»: Γίνονται συζητήσεις στο παρασκήνιο για φάγωμα Ησαΐα - Δεν θα τεθεί θέμα ενώπιον της Ιεράς Συνόδου

Α. Δημητρίου για Metamax: «Ξεκάθαρα θύμα της απάτης ο 48χρονος συλληφθείς» - Έχασε περίπου 20 χιλ. ευρώ

Ορεινά θέρετρα: Αυτά τα προβλήματα αντιμετωπίζουν – Τι συμβαίνει με τις κρατήσεις Αυγούστου

Power of Love: Ο νέος παίκτης έχει εξοργίσει το Twitter: «Καλέ, αυτός είναι χειρότερος από τον Νίκο»

Δημοσιογράφος σε Αγαπητού: «Ντύθηκες Κενεβέζου σήμερα» - Δείτε πως αντέδρασε η παρουσιάστρια



Το Κυπριακό στο πολιτικό γραφείο του ΔΗΣΥ - Συνέρχεται τις επόμενες ημέρες

Το Κυπριακό στο πολιτικό γραφείο του ΔΗΣΥ - Συνέρχεται τις επόμενες ημέρες

Σε μία ανάλυση για το κυπριακό αναμένεται να προβεί το επόμενο διάστημα -ίσως στις αρχές Αυγούστου- ο ΔΗΣΥ, σε μία περίοδο η οποία θεωρείται κρίσιμη για το εθνικό μας θέμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top