ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Μια δροσερή όαση στην καρδιά της Λευκωσίας, για αυθεντικό ελληνικό φαγητό!

Μια δροσερή όαση στην καρδιά της Λευκωσίας, για αυθεντικό ελληνικό φαγητό!

Ένα υπέροχο εστιατόριο-πόλο έλξης, ανοιχτό και προσβάσιμο σε όποιον θέλει να το ανακαλύψει, φιλοξενεί εδώ και πάνω από 10 χρόνια το Ξενοδοχείο Cleopatra στην καρδιά της πρωτεύουσας.

Ο λόγος για το Μεζεδοπωλείο «Ο Λούκουλλος», το οποίο τα καλοκαίρια βγαίνει στην αυλή, στρώνει τραπεζάκια δίπλα στην πισίνα και προτείνει μια βόλτα σε γεύσεις από όλη την Ελλάδα! Βόλτα που περιλαμβάνει νόστιμα πιάτα μεζέ για την παρέα!

Από την πρώτη στιγμή, αυτό που ξεχωρίζει είναι το πολύ ατμοσφαιρικό ντεκόρ, με αντανακλάσεις στα μπλε νερά, αλλά και βεβαίως οι υπέροχες γεύσεις του. Ο εξαιρετικά ταλαντούχος σεφ αναζητά με πάθος τις καλύτερες πρώτες ύλες από ντόπιους και όχι μόνο παραγωγούς, και προτείνει φινετσάτα πιάτα που μοσχοβολούν Ελλάδα, με πολύ ωραίες ιδέες για ‘λουκούλλεια’ γεύματα κάτω από τον έναστρο ουρανό της Λευκωσίας.

Ένα μεζεδοπωλείο-όαση στο πολύβουο κέντρο της πρωτεύουσας, που τα βράδια μοσχομυρίζει ελληνικές ντιπ, σουβλάκι, κοντοσούβλι, σαγανάκια και άλλα πολλά, που… όρεξη να’χεις να δοκιμάζεις! Ένα στέκι όπου μπορείς να τσιμπήσεις κάτι ή να φας κανονικά, να πιείς ελληνικά κρασιά ή ούζο και να κουβεντιάσεις, ακόμα και να διασκεδάσεις χαλαρά και ανεπιτήδευτα!

Κάνε αρχή με σαλάτα (ελληνική, χωριάτικη, ρόκα, ή κρητικό ντάκο) και ορεκτικά όπως τυροκαυτερή, μελιτζανοσαλάτα, μπουρέκι τυριού, φέτα μπουγιουρντί, κολοκυθοκεφτέδες, τυροκροκέτες, δοκίμασε οπωσδήποτε ένα από τα νόστιμα σαγανάκια (γαρίδες, χαλλούμι, μελιτζάνα), και ετοιμάσου να υποδεχθείς στο τραπέζι σου πιάτα μαγειρευτά και της σχάρας που θα σε ενθουσιάσουν!

Αν είσαι φίλος των θαλασσινών, προτείνουμε χταποδάκι καθιστό με ταλιατέλες σουπιάς ή γαρίδες ούζου. Αν πάλι προτιμάς κρεατικά, πρέπει να δοκιμάσεις το χοιρινό κότσι με κρητικό στριφτάρι, το σπετσοφάι Πηλίου, αλλά και τα χοιρινά φιλετάκια με δαμάσκηνα.

Στη σχάρα, θα μπουν μανιτάρια, διάφορα λαχανικά, χαλλούμι, χωριάτικο λουκάνικο, κοντοσούβλι, σουβλάκι (κοτόπουλο), σεφταλιές, πολίτικος μεζές, παϊδάκια αρνίσια.

Κι αν εν τέλει θέλεις να πας τη γευστική εμπειρία στον Λούκουλλο ένα βήμα παραπάνω, τότε μπορείς να επιλέξεις την ποικιλία κρεατικών, απολαμβάνοντας πολλές από τις γεύσεις του μενού του!

Το μοναδικό γλυκό της πεθεράς θα κλείσει το δείπνο θεσπέσια. Εναλλακτικά, πάρε λουκουμάδες με μήλο, τηγανητό παγωτό, σουφλέ σοκολάτας με παγωτό, γιαούρτι με άγρια βατόμουρα και αμύγδαλα ή ολόφρεσκα φρούτα εποχής. Ίσως μετά από αυτά, το καλοκαιρινό πέρασμα από το κέντρο της πρωτεύουσας να ακούγεται πιο ελκυστικό από ποτέ.

Μικρά τραπέζια, μεζέδες με ‘δυνατές’ γεύσεις σε μια μοδάτη ζεστή ατμόσφαιρα με την πιο όμορφη εσωτερική αυλή, με την υπέροχη θέα της πισίνας και τα φωτεινά λαμπάκια να έχουν γίνει αγαπημένο σημείο.

Τηλέφωνο: 22844000
Διεύθυνση: Φλωρίνης 8, Λευκωσία
Ωράριο: Δ-Σ 19:00-23:00 (Κ κλειστό)

Website: https://cleopatrahotel.com.cy/restaurants-and-bars/ & https://cleopatrahotel.com.cy/menus/#loucoulos-menu

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνέρχεται η ΕΚΤ: Πότε αναμένεται η επόμενη μείωση επιτοκίων – Η εικόνα της οικονομίας και η κατάσταση στην Κύπρο

Ηλεκτροδότηση: Πως προκύπτουν οι βλάβες; – Πόσο χρόνο χρειάζεται η αποκατάσταση και πόσο σημαντικό είναι να ενημερώνεται άμεσα η ΑΗΚ

Τον παρακολουθούσε για μέρες σε δρόμο της Λεμεσού – Του έδωσε γροθιά και πρόταξε μαχαίρι εναντίον του

Η προσευχή του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου με θέα τη θάλασσα - Δείτε φωτογραφία

Στάλθηκε μέσω Κύπρου ανθρωπιστική βοήθεια 200 τόνων προς τη Γάζα



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Σε καμία περίπτωση δεν συζητάμε για λύση δύο κρατών»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Σε καμία περίπτωση δεν συζητάμε για λύση δύο κρατών»

«Σε καμία περίπτωση δεν συζητάμε για λύση δύο κρατών», δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top