ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στάλθηκε μέσω Κύπρου ανθρωπιστική βοήθεια 200 τόνων προς τη Γάζα

Στάλθηκε μέσω Κύπρου ανθρωπιστική βοήθεια 200 τόνων προς τη Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια περίπου 200 τόνων προς τον άμαχο πληθυσμό της Γάζας θα σταλεί μέσω του ανθρωπιστικού διαδρόμου «Αμάλθεια» στο λιμάνι του Ασντόντ από αντιπροσωπεία της οργάνωσης «Al-Salam Association for humanitarian and charitable works» του Κουβέιτ. 

Ανακοίνωση της Πρεσβείας του Κουβέιτ αναφέρει ότι «με στόχο να συμμετάσχει στην πρωτοβουλία «Αμάλθεια», έφτασε στην Κύπρο αντιπροσωπεία της «Al-Salam Association for humanitarian and charitable works» του Κουβέιτ». Πρόκειται, σημειώνεται, «για μια προσπάθεια με την οποία σκοπεύει η αντιπροσωπία του Κουβέιτ να αποστείλει διάφορα προϊόντα και αγαθά (περίπου 200 τόνοι), τα οποία έχουν μαζευτεί από την τοπική αγορά της Κύπρου, ως ανθρωπιστική βοήθεια στον άμαχο πληθυσμό της Γάζας μέσω του θαλάσσιου διαδρόμου».

Όπως είχε δηλώσει την περασμένη βδομάδα στο ΚΥΠΕ, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Κύπρου, Θεόδωρος Γκότσης, ένας μικρότερος αριθμός ανθρωπιστικής βοήθειας είχε μεταφερθεί στο λιμάνι του Ασντόντ στο Ισραήλ, ενώ οι διαβουλεύσεις με τα άμεσα εμπλεκόμενα μέρη, περιλαμβανομένων και των ισραηλινών αρχών θα συνεχίζονταν για βελτιστοποίηση της αξιοποίησης του λιμανιού του Αστόντ και της συνακόλουθης μεταφοράς της βοήθειας.

Χθες ο αναπληρωτής διοικητής της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ είχε δηλώσει στα μέσα ενημέρωσης ότι η αποστολή για τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα μέσω της προσωρινής προβλήτας, είχε λήξει.

Πρόσθεσε πως η βοήθεια θα ρέει τώρα στη Γάζα από αμερικανικά πλοία που πλέουν από την Κύπρο στο Αστόντ του Ισραήλ και στη συνέχεια μεταφέρονται με φορτηγά στο βόρειο συνοριακό πέρασμα της Γάζας με το Ισραήλ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνέρχεται η ΕΚΤ: Πότε αναμένεται η επόμενη μείωση επιτοκίων – Η εικόνα της οικονομίας και η κατάσταση στην Κύπρο

Ηλεκτροδότηση: Πως προκύπτουν οι βλάβες; – Πόσο χρόνο χρειάζεται η αποκατάσταση και πόσο σημαντικό είναι να ενημερώνεται άμεσα η ΑΗΚ

Τον παρακολουθούσε για μέρες σε δρόμο της Λεμεσού – Του έδωσε γροθιά και πρόταξε μαχαίρι εναντίον του

Η προσευχή του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου με θέα τη θάλασσα - Δείτε φωτογραφία



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Σε καμία περίπτωση δεν συζητάμε για λύση δύο κρατών»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Σε καμία περίπτωση δεν συζητάμε για λύση δύο κρατών»

«Σε καμία περίπτωση δεν συζητάμε για λύση δύο κρατών», δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top