ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρικλί: Θέλει αεροπορική και ναυτική βάση στην Κύπρο για την Τουρκία - «Ήρθε η ώρα»

Αρικλί: Θέλει αεροπορική και ναυτική βάση στην Κύπρο για την Τουρκία - «Ήρθε η ώρα»

Ήρθε η ώρα η Τουρκία να φτιάξει αεροπορική και ναυτική βάση στην Κύπρο, δήλωσε ο πρόεδρος του Κόμματος Αναγέννησης (ΚΑ), Ερχάν Αρικλί ευχόμενος αυτό το θέμα να συζητηθεί και να καταλήξει κατά την επέτειο της τουρκικής εισβολής.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, τ/κ ΜΜΕ μεταδίδουν σήμερα τις δηλώσεις του κ. Αρικλί ο οποίος πρόσθεσε ότι οι συνομιλίες που διεξήχθησαν για πάνω από 50 χρόνια τερματίστηκαν τον Ιούλιο του 2017 στο Κραν Μοντάνα όταν οι Ελληνοκύπριοι αναποδογύρισαν το τραπέζι, κατά την έκφρασή του.

Οι Ελληνοκύπριοι από τη μια ζητούν να ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις από εκεί που έμειναν στο Κραν Μοντάνα και από την άλλη εξοπλίζονται και δίδουν αεροπορικές, χερσαίες και ναυτικές βάσεις στα εδάφη τους συνάπτοντας συμφωνίες αμυντικής συνεργασίες με πολλά κράτη, πρόσθεσε λέγοντας ότι το τελευταίο παράδειγμα είναι η ανέγερση ναυτικής βάσης στο Μαρί.  

Επικαλούμενος δηλώσεις για συμφωνία των Ε/κ με τις ΗΠΑ και την ΕΕ για ανέγερση ναυτικής βάσης μαζί με την Ελλάδα, ο κ. Αρικλί είπε ότι δεν διαψεύστηκε αυτός ο ισχυρισμός. «Μετά από αυτό το σημείο, ήρθε η ώρα να φτιαχτεί αεροπορική και ναυτική βάση στην τδβκ συμφωνώντας με την Τουρκία. Είναι η μεγαλύτερη ευχή μας να συζητηθεί και να ολοκληρωθεί αυτό το θέμα κατά την επέτειο της ένδοξης νίκης μας στις 20 Ιουλίου», κατέληξε. 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ηλεκτροδότηση: Πως προκύπτουν οι βλάβες; – Πόσο χρόνο χρειάζεται η αποκατάσταση και πόσο σημαντικό είναι να ενημερώνεται άμεσα η ΑΗΚ

• Φωτιά στον Ξυλιάτο: Αστυνομικός ο ένας συλληφθείς - Τέθηκε σε διαθεσιμότητα

• Τον παρακολουθούσε για μέρες σε δρόμο της Λεμεσού – Του έδωσε γροθιά και πρόταξε μαχαίρι εναντίον του

• Μοιρασμένοι οι Κύπριοι Ευρωβουλευτές για τη στήριξη σε φον ντερ Λάιεν - Ποιος προβληματίζεται ακόμη

• Θλίψη στον ιατρικό κόσμο: «Έφυγε» ο Πανίκος Γιάννικος - Πότε θα γίνει η κηδεία και η παράκληση της οικογένειας



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Σε καμία περίπτωση δεν συζητάμε για λύση δύο κρατών»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Σε καμία περίπτωση δεν συζητάμε για λύση δύο κρατών»

«Σε καμία περίπτωση δεν συζητάμε για λύση δύο κρατών», δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top