ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ.Υγείας: Ζωτικής σημασίας η Εθνική Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων

Υπ.Υγείας: Ζωτικής σημασίας η Εθνική Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων

Η δημιουργία μια ενιαίας Εθνικής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων, αποτελεί ένα ζωτικής σημασίας βήμα που σκοπό έχει το συντονισμό και ταυτόχρονα την ενίσχυση των ελέγχων που διενεργούνται σε όλους τους τομείς που σχετίζονται με την ασφάλεια των τροφίμων, ανέφερε σε ομιλία του την Παρασκευή ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Δαμιανού σε δημοσιογραφική διάσκεψη για το θέμα της δημιουργίας Εθνικής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων.

Παρουσιάζοντας το πλάνο για τη δημιουργία Ανεξάρτητης Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων στην Κύπρο, είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Κυβέρνηση, έχουν θέσει στο επίκεντρο της Κυβερνητικής πολιτικής την προστασία της δημόσιας υγείας καθώς και τη θωράκιση του δικαιώματος των πολιτών της Δημοκρατίας για πρόσβαση σε ασφαλή, υγιεινά και υψηλής ποιότητας τρόφιμα.

Παράλληλα χαιρέτισε τη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης επί του Νομοσχεδίου που αφορά στην εγκαθίδρυση της Κυπριακής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων, η οποία ξεκίνησε στις 27 Ιουνίου και βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η δημιουργία μια ενιαίας Εθνικής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων, είπε, αποτελεί ένα ζωτικής σημασίας βήμα που σκοπό έχει το συντονισμό και ταυτόχρονα την ενίσχυση των ελέγχων που διενεργούνται σε όλους τους τομείς που σχετίζονται με την ασφάλεια των τροφίμων, συμπεριλαμβανομένης της υγείας και της καλής μεταχείρισης των ζώων καθώς και της προστασίας της υγείας των φυτών. Ανέφερε ότι η πρωτοβουλία για την υλοποίηση της Αρχής ανήκει στην Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Δρ. Χριστίνα Γιαννάκη.

Προωθούμε, είπε, τη δημιουργία της Κυπριακής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων, η αποστολή της οποίας είναι συνυφασμένη με την εφαρμογή ενός ενιαίου και ολοκληρωμένου συστήματος ελέγχου και διαχείρισης των κινδύνων για την ασφάλεια των τροφίμων και των ζωοτροφών, την υγεία και καλή μεταχείριση των ζώων, την υγεία των φυτών και τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα, με διαφάνεια και αμεροληψία.

Η εγκαθίδρυση και λειτουργία της Ανεξάρτητης Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων στην Κύπρο, πρόσθεσε, θα έχει ως θεμελιώδη αρχή της την προσέγγιση της ενιαίας υγείας η οποία αναγνωρίζει την αλληλεξάρτηση της υγείας των ανθρώπων, των ζώων και του περιβάλλοντος και απαιτεί τη λήψη ενιαίων και συντονισμένων αποφάσεων εποπτείας και ελέγχου κατά τρόπο ανεξάρτητο, διαφανή και αμερόληπτο.

Επίσης, συμπλήρωσε, «θα αποτελεί το ανεξάρτητο όργανο του κράτους το οποίο θα λειτουργεί για την ενίσχυση της διαφάνειας και της ακεραιότητας στη δράση των Επίσημων φορέων που ασχολούνται με θέματα που αφορούν την ασφάλεια των τροφίμων και των ζωοτροφών, της υγείας και της καλής μεταχείρισης των ζώων, της υγείας των φυτών και των φυτοπροστατευτικών προϊόντων, μέσω της εφαρμογής ενός ενιαίου και ταυτόχρονα αποτελεσματικού συστήματος εποπτείας και ελέγχου καθώς επίσης και για τη διασφάλιση της πρόληψης, της αποτροπής, του εντοπισμού και της έγκαιρης αντιμετώπισης των πράξεων νοθείας και απάτης στα τρόφιμα και τις ζωοτροφές».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ενοχλούσε γυναίκες σε πισίνα ξενοδοχείου – 45χρονη του έκανε παρατήρηση και αυτός την γρονθοκόπησε

• Σε έχει «πιάσει» κάμερα; Τι συμβαίνει αν εκκρεμεί εξώδικο και επιχειρήσεις να ταξιδέψεις από αεροδρόμιο ή λιμάνι;

• Θάνατος 6χρονου κοριτσιού: Δεν υπάρχει υπόνοια για εγκληματική ενέργεια - Ρίχνει «φως» η νεκροτομή

• Δίνει απαντήσεις η νεκροτομή του 36χρονου μοτοσικλετιστή στην Αγία Νάπα - Έρευνάται αν έφερε κράνος

• Στην Κύπρο ο τυχερός του Τζόκερ στο πεντάρι - Πού παίχτηκε το δελτίο και πόσα κέρδισε

• Χριστιάνα Αριστοτέλους: Τα βραδινά καλοκαιρινά στιγμιότυπα της - Δείτε φωτογραφίες



Ξεκαθαρίζει ο ΠτΔ για τους καταδρομείς του Πραξικοπήματος - «Για τόσα χρόνια ήμασταν υποκριτές… είχαν την ελάχιστη ευθύνη»

Ξεκαθαρίζει ο ΠτΔ για τους καταδρομείς του Πραξικοπήματος - «Για τόσα χρόνια ήμασταν υποκριτές… είχαν την ελάχιστη ευθύνη»

Διευκρινίσεις έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης αναφορικά με τη δήλωσή του για τους καταδρομείς, κατά την επέτειο του πραξικοπήματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top