Μπλίνκεν: Είμαστε κοντά σε συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Μπλίνκεν: Είμαστε κοντά σε συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν εκτίμησε σήμερα ότι οι διαπραγματεύσεις για την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας πλησιάζουν στο τέλος τους.

«Απομένουν κάποια ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν, που χρειάζεται να τα διαπραγματευτούμε. Κάνουμε ακριβώς αυτό», είπε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, μιλώντας στο Φόρουμ Ασφαλείας του Κολοράντο.

«Πιστεύω ότι απέχουμε μερικά μέτρα και οδεύουμε προς τη γραμμή του τερματισμού για να επιτύχουμε μια συμφωνία που θα περιλάμβανε την κατάπαυση του πυρός, την επιστροφή των ομήρων στο σπίτι τους και θα μας έφερνε σε καλύτερη θέση για να επιχειρήσουμε να οικοδομήσουμε μια βιώσιμη ειρήνη και σταθερότητα», πρόσθεσε ο Μπλίνκεν.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Γεάδης Γεάδη στο «T»: «Θέλουμε να είμαστε κόμμα εξουσίας»- «Η Αριστερά έβγαλε την Τουρκία από το κάδρο των ευθυνών της»

Γεάδης Γεάδη στο «T»: «Θέλουμε να είμαστε κόμμα εξουσίας»- «Η Αριστερά έβγαλε την Τουρκία από το κάδρο των ευθυνών της»

Ο Ευρωβουλευτής του ΕΛΑΜ Γεάδης Γεάδη, στη συνέντευξή του στο ThemaOnline δίνει απαντήσεις για τα όσα προηγήθηκαν στο Ευρωκοινοβούλιο για την τροπολογία που κατέθεσε και για την κόντρα με τον Ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ, Γιώργο Γεωργίου. Υποδεικνύει ότι το θέμα της Κύπρου, δεν πρέπει να θυσιάζεται στον βωμό, μικροκομματικών συμφερόντων.

BEST OF TOTHEMAONLINE