ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα Αρχιεπισκόπου στους Ε/κ να κρατήσουν ακμαίο το αγωνιστικό τους φρόνημα

Κάλεσμα Αρχιεπισκόπου στους Ε/κ να κρατήσουν ακμαίο το αγωνιστικό τους φρόνημα

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος απηύθυνε το βράδυ της Παρασκευής κάλεσμα προς τον ελληνικό λαό της Κύπρου να κρατήσει το αγωνιστικό του φρόνημα ακμαίο και τον πόθο της επιστροφής άσβεστο και αδιαπραγμάτευτο, διαβεβαιώνοντας ότι αν οι πολίτες εμείνουν σε αυτές τις αρχές ο Θεός θα έλθει βοηθός στις προσπάθειές για λύση του Κυπριακού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από την Αρχιεπισκοπή, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου μιλούσε από το βήμα της μεγαλειώδους Αντικατοχικής Συναυλίας, υπό τον τίτλο «Πόσο Ακόμα;», η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης πενήντα χρόνων από την τραγωδία του 1974, τη βάρβαρη τουρκική εισβολή και κατοχή της Κύπρου.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν και η Υπουργός Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, εκπρόσωπος της Προέδρου της Βουλής, Μέλη της Ιεράς Συνόδου, Αρχηγοί και εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων, εκπρόσωπος της Πρεσβείας της Ελλάδος, Υπουργοί, βουλευτές, Δήμαρχοι, Πρόεδροι και εκπρόσωποι των κατεχόμενων Δήμων και Κοινοτήτων, ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Στέλιος Παπαθεοδώρου, εκπρόσωποι του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς και της ΕΛΔΥΚ, ο Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ, Σάββας Τσίβικος, αγωνιστές, κληρικοί από όλη την Κύπρο και πλήθος κόσμου.

Σε σύντομη ομιλία του, για τη θλιβερή επέτειο και τις επώδυνες μνήμες που την συνοδεύουν, Αρχιεπίσκοπος Κύπρου είπε ότι με αυτή την εκδήλωση «δηλώνουμε σε όλους, εχθρούς και φίλους, δικούς μας και ξένους ότι καταδικάζουμε τη βάρβαρη εισβολή της Τουρκίας και τη συνεχιζόμενη κατοχή της πατρίδας μας».

«Όσα χρόνια και να περάσουν», είπε, «δεν ξεγράφουμε πατρίδες, ούτε και παραμένουμε στους θρήνους. Δεν εξαντλούμαστε στην παθητική αναπόληση. Συντηρούμε το αγωνιστικό φρόνημα. Δεν ξεχνούμε και αγωνιζόμαστε. Ετοιμαζόμαστε για την απελευθέρωση».

Κάλεσε τον ελληνικό λαό της Κύπρου να κρατήσει το αγωνιστικό του φρόνημα ακμαίο και τον πόθο της επιστροφής άσβεστο και αδιαπραγμάτευτο.

«Αν εμείς εμείνουμε σε αυτές τις αρχές, είμαι σίγουρος ότι και θα έλθει βοηθός στις προσπάθειές μας και ο Θεός», διαβεβαίωσε ο Αρχιεπίσκοπος.

Μετά την σύντομη ομιλία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή καταξιωμένων καλλιτεχνών.

Στη συναυλία τραγούδησε ο Γιώργος Νταλάρας, η φωνή του οποίου έχει συνδεθεί με το πρόβλημα της εισβολής και κατοχής της Κύπρου και ο οποίος επιμελήθηκε όλο το μουσικό πρόγραμμα.

Συμμετείχαν, επίσης, ο καταξιωμένος καλλιτέχνης Παντελής Θαλασσινός και οι κύπριοι καλλιτέχνες Γιάννης Διονυσίου, Δημήτρης Μεσημέρης, Δημήτρης Φανής, Δώρος Δημοσθένους, Κατερίνα Παράσχου, Κούλλης Θεοδώρου, Κώστας Χατζηχριστοδούλου, Μαρίνα Βερζανλή, Πάρης Παράσχος, Πέτρος Κουλουμής και το φωνητικό σύνολο Διάσταση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• «Έσβησε» ο 73χρονος Χριστόφορος Χριστοφόρου από τη Λευκωσία - Πήγε για διακοπές στην Πάφο και έχασε τη ζωή του

• «Μίλησε» η νεκροτομή στη σορό του 36χρονου μοτοσικλετιστή που «έσβησε» στην Αγία Νάπα - Τι κατέδειξε

• Αδέλφια πιάστηκαν στα χέρια και ανέσυραν μαχαίρια - Νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο

• Wizz Air: Τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι ακυρώθηκαν οι πτήσεις τους λόγω του μπλακ άουτ - Όλες οι λεπτομέρειες

• Ανατριχιάζουν οι περιγραφές αιχμαλώτου στο «Τ» - «Τρώγαμε ξύλο από το πρωί μέχρι το βράδυ - 50 χρόνια μετά ακούω τους βομβαρδισμούς στα αυτιά μου»

• Συγκλονιστική αποκάλυψη για το 1974 - Όσα αναφέρει στο «Τ» ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αιχμαλώτων Πολέμου - Φωτογραφίες



Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στο «Τ»: «Αισθάνομαι το βάρος της ευθύνης» - «Ενόσω δεν υπάρχει λύση, είμαστε όλοι ηττημένοι»

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στο «Τ»: «Αισθάνομαι το βάρος της ευθύνης» - «Ενόσω δεν υπάρχει λύση, είμαστε όλοι ηττημένοι»

Πέρασαν 50 ολόκληρα χρόνια από τη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Στόχος κάθε Κυβέρνησης έκτοτε ήταν η λύση του Κυπριακού προβλήματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top