Νίκος Ανδρουλάκης: Δεν θα δεχθούμε καμία επιλογή διχοτόμησης της Κύπρου

Νίκος Ανδρουλάκης: Δεν θα δεχθούμε καμία επιλογή διχοτόμησης της Κύπρου

Δεν πρόκειται να δεχθούμε καμία επιλογή διχοτόμησης της Κύπρου και λύσης δύο κρατών, δήλωσε το Σάββατο, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Σε δηλώσεις του, μετά από την επιμνημόσυνη δέηση που πραγματοποιήθηκε στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας για τους πεσόντες του ’74, ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι Ελλάδα και Κύπρος συνεχίσουν σταθερά τον αγώνα τους, για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση και για να ζει κάθε πολίτης στο νησί με σεβασμό των δικαιωμάτων του και με σεβασμό της προοπτικής όλων των γενεών.

Όπως είπε ο κ. Ανδρουλάκης πενήντα χρόνια από την αποφράδα ημέρα της εισβολής του Αττίλα «δεν δεχόμαστε καμία πρόκληση και καμία αμφισβήτηση των ψηφισμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών».

«Δεν ξεχνάμε τους νεκρούς μας. Δεν ξεχνάμε τους αγνοούμενους και τις χιλιάδες οικογένειες, που δυστυχώς έχασαν τις πατρογονικές τους εστίες. Δεν πρόκειται να δεχθούμε καμία επιλογή διχοτόμησης του νησιού και λύσης δύο κρατών», ανέφερε.

Κατέληξε λέγοντας «συνεχίζουμε σταθερά τον αγώνα μας για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση για να ζει κάθε πολίτης στο νησί με σεβασμό των δικαιωμάτων του, με σεβασμό της προοπτικής όλων των γενεών».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σκληρό πόκερ για τις προεδρίες των επιτροπών - Ο νέος κανονισμός αφήνει εκτός ΑΛΜΑ και Άμεση Δημοκρατία - Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιλογής

Σκληρό πόκερ για τις προεδρίες των επιτροπών - Ο νέος κανονισμός αφήνει εκτός ΑΛΜΑ και Άμεση Δημοκρατία - Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιλογής

Η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 16.00 αναμένεται να κυλήσει χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις. Η επικύρωση της Επιτροπής Επιλογής και ο διορισμός των νέων γραμματέων και του κοσμήτορα θεωρούνται διαδικασίες με λίγο-πολύ προδιαγεγραμμένη κατάληξη. Το πραγματικό ενδιαφέρον, ωστόσο, μεταφέρεται αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίας, όταν τα κόμματα θα κληθούν να καταλήξουν στην κατανομή των προεδριών των κοινοβουλευτικών επιτροπών, σε μια διαδικασία που συνοδεύεται από έντονες διαβουλεύσεις, πολιτικά παζάρια και παρασκηνιακές επαφές.

BEST OF TOTHEMAONLINE