ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φον ντερ Λάιεν: «Οι Κύπριοι αξίζουν επανενωμένη χώρα, ειρήνη, σταθερότητα»

Φον ντερ Λάιεν: «Οι Κύπριοι αξίζουν επανενωμένη χώρα, ειρήνη, σταθερότητα»

Στους Κύπριους αξίζει να ζουν σε μια επανενωμένη χώρα σε συνθήκες ειρήνης, συνύπαρξης, σταθερότητας και ευημερίας τόνισε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με αφορμή την 50η επέτειο της τουρκικής εισβολής, σημειώνοντας πως το Κυπριακό είναι και ευρωπαϊκό ζήτημα και πως η ΕΕ θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες επανένωσης σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Σήμερα, σε αυτή την τραγική 50η επέτειο, και κάθε μέρα, στεκόμαστε στο πλευρό της Κύπρου. Στεκόμαστε στηρίζοντας την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία» έγραψε η κ. Φον ντερ Λάιεν σε ανάρτησή της στο X (πρώην Twitter).

«Στους Κύπριους αξίζει να ζουν σε μια επανενωμένη χώρα σε συνθήκες ειρήνης, συνύπαρξης, σταθερότητας και ευημερίας», τόνισε.

«Το κυπριακό ζήτημα είναι ένα ευρωπαϊκό ζήτημα. Θα συνεχίσουμε σταθερά να στηρίζουμε την Κύπρο στις προσπάθειες επανένωσης του τελευταίου μοιρασμένου κράτους μέλους της ΕΕ, σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας», υπογράμμισε.

Επίσης σε δική της ανάρτηση η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων Ελίζα Φερέιρα, έγραψε πως «σήμερα συμπληρώνονται 50 χρόνια από τα τραγικά γεγονότα που έφεραν διαίρεση, πόνο και χαμένες ευκαιρίες για όλους τους Κύπριους».

«Η συμφιλίωση και η επανένωση σύμφωνα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ παραμένουν ο καλύτερος δρόμος για διαρκή ειρήνη, κοινή ευημερία και ένα κοινό μέλλον για τους νέους της Κύπρου» πρόσθεσε η κ. Φερέιρα, της οποίας το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει το πρόγραμμα βοήθειας της Κομισιόν προς την Τουρκοκυπριακή κοινότητα και τις προσπάθειες προετοιμασίας της επανένωσης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• «Έσβησε» ο 73χρονος Χριστόφορος Χριστοφόρου από τη Λευκωσία - Πήγε για διακοπές στην Πάφο και έχασε τη ζωή του

• «Μίλησε» η νεκροτομή στη σορό του 36χρονου μοτοσικλετιστή που «έσβησε» στην Αγία Νάπα - Τι κατέδειξε

• Αδέλφια πιάστηκαν στα χέρια και ανέσυραν μαχαίρια - Νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο

• Wizz Air: Τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι ακυρώθηκαν οι πτήσεις τους λόγω του μπλακ άουτ - Όλες οι λεπτομέρειες

• Ανατριχιάζουν οι περιγραφές αιχμαλώτου στο «Τ» - «Τρώγαμε ξύλο από το πρωί μέχρι το βράδυ - 50 χρόνια μετά ακούω τους βομβαρδισμούς στα αυτιά μου»

• Συγκλονιστική αποκάλυψη για το 1974 - Όσα αναφέρει στο «Τ» ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αιχμαλώτων Πολέμου - Φωτογραφίες



Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στο «Τ»: «Αισθάνομαι το βάρος της ευθύνης» - «Ενόσω δεν υπάρχει λύση, είμαστε όλοι ηττημένοι»

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στο «Τ»: «Αισθάνομαι το βάρος της ευθύνης» - «Ενόσω δεν υπάρχει λύση, είμαστε όλοι ηττημένοι»

Πέρασαν 50 ολόκληρα χρόνια από τη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Στόχος κάθε Κυβέρνησης έκτοτε ήταν η λύση του Κυπριακού προβλήματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top