ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καζάνι που βράζει η Κύπρος: Δυο νέες κίτρινες προειδοποιήσεις - Πότε θα τεθούν σε ισχύ

Καζάνι που βράζει η Κύπρος: Δυο νέες κίτρινες προειδοποιήσεις - Πότε θα τεθούν σε ισχύ

Δυο νέες κίτρινες προειδοποιήσεις εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας για ακραία μέγιστη θερμοκρασία.

Η νέα κίτρινη προειδοποίηση, τίθεται σε ισχύ στις 21:00 το βράδυ της Κυριακής 21 Ιουλίου, μέχρι τις 08:00 το πρωί της Δευτέρας 22 Ιουλίου.

Ταυτόχρονα, την ίδια μέρα, δεύτερη κίτρινη προειδοποίηση αναμένεται να τεθεί σε ισχύ, από τις 11:00 το πρωί της Δευτέρας 22 Ιουλίου μέχρι τις 17:00 το απόγευμα.

Το δελτίο καιρού

Εποχική χαμηλή πίεση και θερμή αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο παροδικά στα παράλια θα παρατηρείται τοπικά αυξημένη χαμηλή νέφωση. Κατά τις βραδινές και αυγινές ώρες, ενδέχεται κατά τόπους να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή ομίχλη, ιδιαίτερα στο νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και αργότερα τοπικά μέχρι βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και σταδιακά ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα στα δυτικά και στα βόρεια θα παραμείνει λίγο ταραγμένη, ωστόσο στα νότια και στα ανατολικά θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 28 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 25 στα νότια, στα βόρεια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 24 στα δυτικά παράλια και γύρω στους 22 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που κατά διαστήματα στις παράλιες περιοχές, θα παρατηρείται τοπικά αυξημένη χαμηλή νέφωση. Κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, νεφώσεις που ενδέχεται να αναπτυχθούν στα ορεινά, δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη σύντομη βροχή. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ, για να καταστούν προοδευτικά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και σύντομα μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα προσήνεμα παράλια παροδικά ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα το πρωί στα δυτικά και στα βόρεια θα είναι λίγο ταραγμένη, ενώ στα νότια και στα ανατολικά θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο σταδιακά μέχρι το απόγευμα, θα καταστεί γενικά λίγο ταραγμένη και παροδικά στα νότια μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 42 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 34 στα δυτικά, στα νοτιοδυτικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 38 στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια και γύρω στους 32 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο παροδικά στα παράλια θα παρατηρείται τοπικά αυξημένη χαμηλή νέφωση. Κατά τις βραδινές και αυγινές ώρες, ενδέχεται κατά τόπους να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή ομίχλη, ιδιαίτερα στο νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και αργότερα τοπικά μέχρι βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και σταδιακά ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά μέχρι λίγο ταραγμένη.

Την Τρίτη, την Τετάρτη αλλά και την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Στα ορεινά, κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένη σύντομη βροχή.

Η θερμοκρασία μέχρι την Τετάρτη θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα, τα οποία είναι αρκετά πιο πάνω από τις εποχικές τιμές, ωστόσο την Πέμπτη θα σημειώσει μικρή πτώση, για να συνεχίσει όμως να κυμαίνεται πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Σε επίπεδο «Κόκκινου Συναγερμού» ο κίνδυνος πρόκλησης δασικών πυρκαγιών

Το Τμήμα Δασών πληροφορεί το κοινό ότι αύριο Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024, ο κίνδυνος έκρηξης και επέκτασης δασικών πυρκαγιών, είναι σε επίπεδο «ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ».

Τονίζεται ότι, απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς χωρίς άδεια και ότι συνιστά αδίκημα το οποίο σύμφωνα με τον περί Δασών Νόμο του 2012, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 10 χρόνια ή με πρόστιμο μέχρι €50.000,00 ή και τις δύο ποινές μαζί και σύμφωνα με τον περί Προλήψεως Πυρκαγιών στην Ύπαιθρο Νόμο του 1988 μέχρι 5 χρόνια ή με χρηματική ποινή μέχρι €20.000 ή και τις δύο ποινές μαζί.

Το άναμμα φωτιάς, για ετοιμασία φαγητού, επιτρέπεται μόνο στις ψησταριές των εκδρομικών χώρων.
Απευθύνεται, επίσης, θερμότατη έκκληση προς το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό κατά τις εξορμήσεις του, αποφεύγοντας πλήρως ενέργειες και δραστηριότητες που πιθανόν να προκαλέσουν πυρκαγιά, όπως η χρήση εργαλείων ή γεωργικών μηχανημάτων που παράγουν θερμότητα, σπινθήρες ή φλόγα, όπως σμυρίλιο, οξυγονοκόλληση και ηλεκτροσυγκόλληση.

Τέλος, σε περίπτωση που κάποιος αντιληφθεί καπνό ή φωτιά καλείται να τηλεφωνήσει άμεσα στο 1407 (Τμήμα Δασών) ή στο 112 (Πυροσβεστική Υπηρεσία).

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Πόλος έλξης η Κύπρος: «Απογειώθηκε» ο τουρισμός τον Ιούνη – Οι χώρες που μας προτίμησαν και οι κυριότεροι λόγοι

• Μονογονιός με λευχαιμία: Μεγάλο μέρος της φαρμακευτικής αγωγής δεν καλύπτεται από το ΓΕΣΥ - Συγκινητική ανταπόκριση από πολίτες

• Πήρε σβάρνα παραλίες και έκλεβε νεαρός: Πώς «κάηκε» και έφτασαν στη σύλληψη του

• Πέθανε Κύπριος συγγραφέας - Τα συγκινητικά λόγια του γιου του

• Ευρυδίκη: Συγκλονίζει το νέο της τραγούδι για την επέτειο της εισβολής - Ακούστε το



Έτοιμος για τολμηρές αποφάσεις ο Νίκος Χριστοδουλίδης - Ποια μηνύματα έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Ερντογάν

Έτοιμος για τολμηρές αποφάσεις ο Νίκος Χριστοδουλίδης - Ποια μηνύματα έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Ερντογάν

Κρίσιμους και δύσκολους μήνες χαρακτήρισε τους επόμενους μήνες για το κυπριακό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε δηλώσεις του κατά την κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος παρέστη σε εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο, για καταδίκη της τουρκικής εισβολής.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top