ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΟΚΥπΥ: Άμεση ενεργοποίηση σχεδίου δράσης για περιστατικό με αναθυμιάσεις σε πισίνα

ΟΚΥπΥ: Άμεση ενεργοποίηση σχεδίου δράσης για περιστατικό με αναθυμιάσεις σε πισίνα

Άμεση ενεργοποίηση του σχεδίου δράσης του ΟΚΥπΥ για έκθεση ατόμων σε χημικούς παράγοντες έγινε μετά το περιστατικό που σημειώθηκε σε ξενοδοχειακή μονάδα στην Πάφο αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, σημειώνοντας ότι και το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου τέθηκε σε ετοιμότητα.

Όπως αναφέρεται, ομάδα ιατρών και νοσηλευτών ενεργοποίησαν τα σχετικά πρωτόκολλα και παρείχαν την δέουσα ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε 26 άτομα - 12 ενήλικες και 14 παιδιά - που διακομίσθηκαν στο Νοσοκομείο με αναπνευστική δυσχέρεια.

Οι 24 εξ αυτών, αφού έλαβαν τη δέουσα θεραπεία, απολύθηκαν ενώ δύο παιδιά ηλικίας 8 και 9 ετών κρατήθηκαν για νοσηλεία, αναφέρεται.

«Η επιτυχημένη αντιμετώπιση μαζικής προσέλευσης ατόμων στο ΤΑΕΠ, επιβεβαιώνει την μοναδικότητα των Δημόσιων Νοσηλευτηριων και τον σπουδαίο ρόλο που επιτελούν σε τέτοιου είδους περιστατικά που έχουν σχέση με τη Δημόσια Υγεία», προσθέτει ο ΟΚΥπΥ.

Τα Δημόσια Νοσηλευτήρια είναι τα μοναδικά που διαθέτουν τις υποδομές, το προσωπικό, τον εξοπλισμό, την τεχνογνωσία και τη εμπειρογνωμοσύνη για αντιμετώπιση μαζικών συμβάντων, επιδημιών και μαζικών καταστροφών «και έτσι πρέπει να τα διατηρήσουμε», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΟΚΥπΥ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Περιμένεις να λάβεις επίδομα, σύνταξη ή βοήθημα; Μάθε ποιες αιτήσεις εξετάζονται αυτές τις ημέρες

• Αναθυμιάσεις σε πισίνα: Η κατάσταση υγείας των παιδιών - Συνολικά επισκέφθηκαν το νοσοκομείο 26 πρόσωπα

• Καταγγέλλουν τον Φειδία για τα «απαξιωτικά» λόγια του – Ζητούν να απολογηθεί στην κάθε μάνα, σύζυγο, αδερφό και παιδί αγνοουμένου

• Νέα κίτρινη προειδοποίηση: Μας σιγοψήνει καθημερινά ο καιρός – Πού θα φτάσει η θερμοκρασία

• Κατερίνα Καινούργιου: Έκανε το πιο τρυφερό σχόλιο στη φωτογραφία του συντρόφου της

• Ασύλληπτο περιστατικό στην Ελλάδα: Μπήκε στο χειρουργείο για επέμβαση στο χέρι και βγήκε με… έγκαυμα στο πόδι – Ο λόγος



ΠτΔ: Η ανάδειξη του γεωστρατηγικού ρόλου της Κύπρου ενισχύει προσπάθειες για λύση

ΠτΔ: Η ανάδειξη του γεωστρατηγικού ρόλου της Κύπρου ενισχύει προσπάθειες για λύση

Η ανάδειξη του γεωστρατηγικού ρόλου της Κύπρου, και ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας σε αυτή την περιοχή, ενισχύει και τις προσπάθειες για επίτευξη μιας βιώσιμης και λειτουργικής λύσης του Κυπριακού, είπε τη Δευτέρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στην τελετή έναρξης του συνεδρίου AHEPA στο Κηποθέατρο “Μάριος Τόκας” στη Λεμεσό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top