ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προβλήτα στο Βασιλικό: «Σειρά» ανακοινώσεων από εταιρείες - «Η CMC οφείλει σημαντικά ποσά στην VPSM»

Προβλήτα στο Βασιλικό: «Σειρά» ανακοινώσεων από εταιρείες - «Η CMC οφείλει σημαντικά ποσά στην VPSM»

Η κοινοπραξία VPSM Joint Venture Ltd («η VPSM») προβαίνει στην ανακοίνωση αυτή σε απάντηση της ανακοίνωσης της CPP-Metron Consortium Ltd («CMC») ημερομηνίας 21/7/2024.

Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της CMC δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, και εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια της να υπονομεύσει την συνέχιση του Έργου.

Η κοινοπραξία VPSM αποτελείται από τις εταιρείες IM Spanopoulos Special Marine Operations Ltd και Multimarine Services Ltd, εταιρείες διαχρονικά αξιόπιστες στην ανάθεση και διεκπεραίωση, μεγάλων έργων διεθνώς, τα οποία φέρουν τη σφραγίδα τους.

Η VPSM διαθέτει την απαιτούμενη τεχνογνωσία, το έμπειρο και άρτια καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, καθώς και τον αναγκαίο μηχανολογικό εξοπλισμό (πλωτά μέσα και εξοπλισμό ξηράς), για να εκτελέσει το έργο που της ανατέθηκε ως υπεργολάβου της CMC, και ήταν και παραμένει σε θέση να προχωρήσει με επιμέλεια στην ολοκλήρωση του.

Όσον αφορά την διαφορά που προέκυψε μεταξύ της CMC και της VPSM, σημειώνουμε τα εξής:

Οι εργασίες της VPSM προχωρούσαν σύμφωνα με τα συμφωνηθέντα και με προβλεπόμενο χρόνο παράδοσης εντός του 2024, όταν στις αρχές του έτους, και επικαλούμενη οικονομικές διαφορές με την ΕΤΥΦΑ, η CMC αποφάσισε την αναστολή των εργασιών του Έργου. Ενόσω το Έργο βρισκόταν σε αναστολή και χωρίς να υπάρχει έρεισμα, η CMC παράνομα και αντισυμβατικά επιχείρησε να τερματίσει την συμφωνία υπεργολαβίας μεταξύ αυτής και της VPSM («Συμφωνία»), προτάσσοντας αναληθείς και αβάσιμους ισχυρισμούς.

Η VPSM κάλεσε την CMC να ανακαλέσει την παράνομη ειδοποίηση τερματισμού που έδωσε, και να συνεχίσει με την εκτέλεση της Συμφωνίας. Η CMC παρέλειψε να συμμορφωθεί, επιμένοντας ουσιαστικά στην παράνομη ειδοποίηση τερματισμού παρά τις περί αντιθέτου εκκλήσεις της VPSM, κάτι που δεν άφησε στην VPSM άλλη επιλογή από το να τερματίσει τη Συμφωνία λόγω αποκλειστικής υπαιτιότητας της CMC, όπως και έπραξε.

Επισημαίνουμε πως, η CMC οφείλει σημαντικά ποσά στην VPSM ως υπόλοιπο πληρωμών για εκτελεσθείσες εργασίες. Για τα ποσά αυτά, καθώς επίσης και για αποζημιώσεις αναφορικά με ζημιά που προκλήθηκε στη VPSM συνεπεία του πρόωρου τερματισμού της Συμφωνίας, έχει ήδη υποβληθεί αξίωση σύμφωνα με τους όρους της Συμφωνίας.

Σε περίπτωση που η CMC παραλείψει να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της, η VPSM θα προχωρήσει στη λήψη νομικών μέτρων προς προάσπιση των δικαιωμάτων της, τα οποία επιφυλάσσει.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Περιμένεις να λάβεις επίδομα, σύνταξη ή βοήθημα; Μάθε ποιες αιτήσεις εξετάζονται αυτές τις ημέρες

• Αναθυμιάσεις σε πισίνα: Η κατάσταση υγείας των παιδιών - Συνολικά επισκέφθηκαν το νοσοκομείο 26 πρόσωπα

• Καταγγέλλουν τον Φειδία για τα «απαξιωτικά» λόγια του – Ζητούν να απολογηθεί στην κάθε μάνα, σύζυγο, αδερφό και παιδί αγνοουμένου

• Νέα κίτρινη προειδοποίηση: Μας σιγοψήνει καθημερινά ο καιρός – Πού θα φτάσει η θερμοκρασία

• Κατερίνα Καινούργιου: Έκανε το πιο τρυφερό σχόλιο στη φωτογραφία του συντρόφου της

• Ασύλληπτο περιστατικό στην Ελλάδα: Μπήκε στο χειρουργείο για επέμβαση στο χέρι και βγήκε με… έγκαυμα στο πόδι – Ο λόγος



ΠτΔ: Η ανάδειξη του γεωστρατηγικού ρόλου της Κύπρου ενισχύει προσπάθειες για λύση

ΠτΔ: Η ανάδειξη του γεωστρατηγικού ρόλου της Κύπρου ενισχύει προσπάθειες για λύση

Η ανάδειξη του γεωστρατηγικού ρόλου της Κύπρου, και ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας σε αυτή την περιοχή, ενισχύει και τις προσπάθειες για επίτευξη μιας βιώσιμης και λειτουργικής λύσης του Κυπριακού, είπε τη Δευτέρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στην τελετή έναρξης του συνεδρίου AHEPA στο Κηποθέατρο “Μάριος Τόκας” στη Λεμεσό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top