ΥΓΕΙΑ

Ψεύτικες βλεφαρίδες: Οι κίνδυνοι από τα extensions για τα μάτια – Τι να προσέξετε

Ψεύτικες βλεφαρίδες: Οι κίνδυνοι από τα extensions για τα μάτια – Τι να προσέξετε

Τα extensions βλεφαρίδων έχουν γίνει ένα δημοφιλές προϊόν αισθητικής, υποσχόμενα μακριές και πυκνές βλεφαρίδες χωρίς τον κόπο του καθημερινού μακιγιάζ. Ωστόσο, έρευνες υποδεικνύουν ότι η συχνή χρήση και αφαίρεσή τους μπορεί να επιφέρει σημαντικούς κινδύνους για την υγεία των ματιών.

Οι κίνδυνοι από την εφαρμογή των eyelash extensions

Οι φυσικές μας βλεφαρίδες δεν είναι απλώς διακοσμητικό στοιχείο, αλλά επιτελούν σημαντικές λειτουργίες. Το μάτι είναι εκτεθειμένο στα στοιχεία της φύσης, οπότε αποτελεί ένα «παράθυρο» για την είσοδο βακτηρίων και ιών στο σώμα. Οι βλεφαρίδες προστατεύουν τα μάτια μας διώχνοντας τον αέρα μακριά από την επιφάνεια του βολβού του ματιού, κρατώντας τα αερομεταφερόμενα σωματίδια έξω από το μάτι – κάνοντάς μας να ανοιγοκλείνουμε τα μάτια, καθώς και φροντίζοντας να παραμένει ο βολβός του ματιού υγρός.

Τα extensions βλεφαρίδων, από την άλλη, είναι ίνες που κολλώνται σε κάθε φυσική βλεφαρίδα με ειδική κόλλα, η οποία περιέχει συχνά χημικές ουσίες που μπορούν να είναι ερεθιστικές ή ακόμα και αλλεργιογόνες, σύμφωνα με τον Adam Taylor, Καθηγητή και Διευθυντή του Κέντρου Κλινικής Ανατομίας Μάθησης στο Πανεπιστήμιο Lancaster.

 

Photo: iStock

-Ένας από τους κύριους κινδύνους είναι η παρουσία φορμαλδεΰδης στις κόλλες επέκτασης βλεφαρίδων, η οποία είναι γνωστή ως καρκινογόνος ουσία. Μελέτες έχουν δείξει ότι έως και το 75% των επαγγελματικών κολλών, και κάποιες εκ των καταναλωτικών, περιέχουν φορμαλδεΰδη, ακόμα και χωρίς να δηλώνεται στη σύνθεσή τους. Η έκθεση σε αυτήν την ουσία μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας όπως τοξική επιπεφυκίτιδα.

-Πέραν της φορμαλδεΰδης, άλλα χημικά στις κόλλες μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμούς ή αλλεργικές αντιδράσεις, κάτι που μπορεί να επηρεάσει σοβαρά την υγεία των ματιών. Ακόμα και η κακή εφαρμογή των eyelash extensions μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα, όπως το κόλλημα των βλεφαρίδων, ή ακόμα και η χρήση μη εγκεκριμένων ουσιών, όπως η super glue.

-Επιπλέον, η συχνή χρήση extension βλεφαρίδων μπορεί να δημιουργήσει μικροβιακή εστία γύρω από τα μάτια λόγω της παρέμβασης στην κανονική λειτουργία των φυσικών βλεφαρίδων. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονές όπως η βλεφαριτίδα – φλεγμονή ή ερεθισμός των βλεφάρων – ή ακόμα και σε μολύνσεις.

Τι μπορείτε να κάνετε;

Για να μειώσετε τους κινδύνους, είναι σημαντικό να επιλέξετε έναν έμπειρο αισθητικό σε καταστήματα με αυστηρή υγιεινή και να περιορίσετε τη συχνότητα της χρήσης των επεκτάσεων. Η σωστή εφαρμογή είναι υψίστης σημασίας, δεδομένου ότι η κόλλα εφαρμόζεται τόσο κοντά στο μάτι και δεν πρέπει ποτέ να έρχεται σε επαφή με την επιφάνεια του ματιού.

Επίσης, η αντικατάσταση τωνextension με serums ανάπτυξης βλεφαρίδων μπορεί να αποτελέσει μια πιο ασφαλή εναλλακτική, αποφεύγοντας τις χημικές επιπτώσεις των κολλών. Οι οροί ανάπτυξης βλεφαρίδων που περιέχουν προσταγλανδίνη, για παράδειγμα, έχουν γίνει δημοφιλείς επειδή μπορούν να αυξήσουν σημαντικά το μήκος και το πάχος των φυσικών βλεφαρίδων.

Αν θέλετε να επενδύσετε σε ενίσχυση των βλεφαρίδων, τότε φροντίστε να απευθυνθείτε σε έναν έμπειρο ειδικό σε επαγγελματικό κομμωτήριο με σχολαστική υγιεινή – και, αν εκτιμάτε τις φυσικές σας βλεφαρίδες, μην το κάνετε συνήθεια.

ΠΗΓΗ: ygeiamou.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Νεκρός άνδρας στην Πάφο: Πού αποδίδεται ο τραυματισμός του - Μαρτυρία για μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ

• Πλήθος παραπόνων για τις χθεσινές διακοπές στο ρεύμα - Που οφείλονται τελικά - Πρόβλημα και στη σελίδα της ΑΗΚ

• Αναθυμιάσεις σε πισίνα: Ήταν φροντιστής δωματίου ο 28χρονος που ασχολείτο με χημικές αντιδράσεις - Όσα ερευνά η Αστυνομία

• Διεθνολόγος στο «Τ»: Η απόσυρση Μπάιντεν και οι πιθανότητες εκλογής της Καμάλα Χάρις

• Αλλαγές στο Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων: Οι ανησυχίες των ιδιωτικών νηπιαγωγείων για τις πληρωμές - Καθησυχάζει η Πρόεδρος στο «Τ»

• Ντέμη Γεωργίου: Συγκλονίζει η πρώτη ανάρτηση της πρώην συντρόφου της, Άλκηστις



Ευθυγράμμιση θέσεων στο κυπριακό Αθήνα και Λευκωσία - Εξελίξεις το φθινόπωρο – Επεξεργάζεται ΜΟΕ ο Νίκος Χριστοδουλίδης

Ευθυγράμμιση θέσεων στο κυπριακό Αθήνα και Λευκωσία - Εξελίξεις το φθινόπωρο – Επεξεργάζεται ΜΟΕ ο Νίκος Χριστοδουλίδης

Ενώ η Άγκυρα δια του Ταγίπ Ερντογάν τεντώνει το σχοινί σε ότι αφορά τις απαράδεκτες αξιώσεις στο κυπριακό στρέφοντας τα πυρά και προς τον Υπουργό Άμυνας Νίκο Δένδια, Αθήνα και Λευκωσία φαίνεται να ευθυγραμμίζονται πλήρως, σε ότι αφορά στα επόμενα βήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top