ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εντυπωσιακό γκράφιτι στον Στρόβολο από διάσημο Γάλλο καλλιτέχνη - Τι συμβολίζει

Εντυπωσιακό γκράφιτι στον Στρόβολο από διάσημο Γάλλο καλλιτέχνη - Τι συμβολίζει

Ένα εντυπωσιακό γκράφιτι διακοσμεί τοίχο απέναντι από το Δημαρχείο Στροβόλου.

Η τοιχογραφία του διεθνούς φήμης Γάλλου καλλιτέχνη SETH, τον οποίο έφερε για πρώτη φορά στην Κύπρο το Γαλλικό Ινστιτούτο, βρίσκεται απέναντι από το Δημαρχείο Στροβόλου και τον χώρο στάθμευσης στη γωνία των οδών Περικλέους και Στροβόλου.

Ο Δήμαρχος Στροβόλου, Σταύρος Σταυριανίδης μιλώντας στην εκπομπή «Alpha Ενημέρωση» ανέφερε ότι στις τοιχογραφίες του καλλιτέχνη απεικονίζονται παιδιά ως μάρτυρες των προκλήσεων και των διαιρέσεων του κόσμου, παιδιά που λαχταρούν την ελευθερία, την ειρήνη και την ισότητα. Η Κύπρος, όπως ανέφερε, βίωσε την εισβολή και μέσα από το έργο του καλλιτέχνη αναδεικνύεται η λαχτάρα των παιδιών στην ελευθερία. 

 «Η Κύπρος ως μια χώρα που βρίσκεται υπό κατοχή, θέλει να δώσει το μήνυμα ότι σε αυτό τον τόπο ζουν δύο κοινότητες. Είναι δύο παιδάκια μικρά σε ένα άλογο που έχουν γυρισμένες τις πλάτες τους. Εμείς ως Δήμος, στο πλαίσιο προάσπισης των δικαιωμάτων του παιδιού, σκεφτήκαμε ότι αυτό είναι ένα σημείο αναφοράς και προορισμού για όσους επθυμούν να έρθουν να το δουν από κοντά»

Από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Κυπριανού, Συνιδρυτής ABR, ανέφερε «Ο πολιτισμός είναι αυτός που θα δώσει λύσεις. Χρησιμοποιεί την αθωότητα , τα όνειρα των παιδιών προσπαθεί να εκφράσει την ισότητα. Είναι ένα πολύ σημαντικό έργο και συνεργασία».

Ο Μάθιου Ντεβαβρυ, Culturel of the French Institute ανέφερε για τον καλλιτέχνη ότι «Ήταν πολύ χαρούμενος, του άρεσε η κοινωνία....Έκανε τον γύρο του κόσμου σε 58 χώρες και θέλει να δώσει μηνύματα για τα δικαιώματα των παιδιών».

Δείτε το βίντεο:

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Νεκρός άνδρας στην Πάφο: Πού αποδίδεται ο τραυματισμός του - Μαρτυρία για μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ

• Πλήθος παραπόνων για τις χθεσινές διακοπές στο ρεύμα - Που οφείλονται τελικά - Πρόβλημα και στη σελίδα της ΑΗΚ

• Αναθυμιάσεις σε πισίνα: Ήταν φροντιστής δωματίου ο 28χρονος που ασχολείτο με χημικές αντιδράσεις - Όσα ερευνά η Αστυνομία

• Διεθνολόγος στο «Τ»: Η απόσυρση Μπάιντεν και οι πιθανότητες εκλογής της Καμάλα Χάρις

• Αλλαγές στο Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων: Οι ανησυχίες των ιδιωτικών νηπιαγωγείων για τις πληρωμές - Καθησυχάζει η Πρόεδρος στο «Τ»

• Ντέμη Γεωργίου: Συγκλονίζει η πρώτη ανάρτηση της πρώην συντρόφου της, Άλκηστις



ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Θύμα κυβερνοεπίθεσης έπεσε το ThemaOnline

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Θύμα κυβερνοεπίθεσης έπεσε το ThemaOnline

Θύμα κυβερνοεπίθεσης έπεσε ο λογαριασμός του ThemaOnline στην πλατφόρμα με τις ειδοποιήσεις ειδήσεων μέσω της εφαρμογής μας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top