ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναθυμιάσεις σε πισίνα: Πήραν εξιτήριο τα δύο αγοράκια – Έτσι λειτουργεί το ειδικό σχέδιο δράσης που ενεργοποιήθηκε

Αναθυμιάσεις σε πισίνα: Πήραν εξιτήριο τα δύο αγοράκια – Έτσι λειτουργεί το ειδικό σχέδιο δράσης που ενεργοποιήθηκε

Εξιτήριο πήραν τα δύο αγοράκια ηλικίας 8 και 9 χρονών που κρατήθηκαν προληπτικά χθες (22/07) στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου μετά από τις αναθυμιάσεις στις οποίες εκτέθηκαν σε πισίνα ξενοδοχείου στην Γεροσκήπου, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Εκπρόσωπου Τύπου του ΟΚΥπΥ, Πάμπου Χαριλάου στον ALPHA.

«Κρατήθηκαν γιατί υπήρχαν ανάγκες σε οξυγόνο, τους έγινε εξειδικευμένη θεραπεία γιατί είχαν εισπνεύσει αναθυμιάσεις όπως και οι άλλοι και κρίθηκε αναγκαίο να κρατηθούν για περαιτέρω νοσηλεία», είπε συγκεκριμένα.

Μεταξύ άλλων, ο κύριος Χαριλάου, μίλησε για το ειδικό σχέδιο δράσης που ενεργοποιήθηκε όσο αφορά την έκθεση ατόμων σε χημικά.

«Ως οργανισμός έχουμε μνημόνιο ενεργειών για κάθε περίπτωση όταν υπάρχουν μαζικά συμβάντα. Το μνημόνιο ενεργειών περιλάμβανε αποστολή ασθενοφόρων στο χώρο του συμβάντος για να διακομίσει ασθενείς που εκτέθηκαν σε χημικούς παράγοντες στο γενικό νοσοκομείο Πάφου», ανέφερε.

«Επιπρόσθετα τα πρωτόκολλα που έχουν ενεργοποιηθεί από την ειδική ομάδα περιλαμβάνουν την αφαίρεση όλου του ρουχισμού των ατόμων που εκτέθηκαν σε χημικούς παράγοντες, το να προχωρήσουν να κάνουν μπάνιο για να φύγει από πάνω τους ό,τι χημική ουσία υπάρχει, η απαραίτητη φαρμακευτική περίθαλψη και όπου υπήρχαν και εγκαύματα μεγάλου βαθμού, η απαραίτητη νοσηλεία σε ειδική μονάδα. Είχε μπει, δηλαδή, σε αναμονή η ειδική μονάδα εγκαυμάτων του γενικού νοσοκομείου Λευκωσίας για να μεταφερθούν εκεί σε περίπτωση που χρειαζόταν», εξήγησε.

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Νεκρός άνδρας στην Πάφο: Πού αποδίδεται ο τραυματισμός του - Μαρτυρία για μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ

• Πλήθος παραπόνων για τις χθεσινές διακοπές στο ρεύμα - Που οφείλονται τελικά - Πρόβλημα και στη σελίδα της ΑΗΚ

• Αναθυμιάσεις σε πισίνα: Ήταν φροντιστής δωματίου ο 28χρονος που ασχολείτο με χημικές αντιδράσεις - Όσα ερευνά η Αστυνομία

• Διεθνολόγος στο «Τ»: Η απόσυρση Μπάιντεν και οι πιθανότητες εκλογής της Καμάλα Χάρις

• Αλλαγές στο Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων: Οι ανησυχίες των ιδιωτικών νηπιαγωγείων για τις πληρωμές - Καθησυχάζει η Πρόεδρος στο «Τ»

• Ντέμη Γεωργίου: Συγκλονίζει η πρώτη ανάρτηση της πρώην συντρόφου της, Άλκηστις



Ευθυγράμμιση θέσεων στο κυπριακό Αθήνα και Λευκωσία - Εξελίξεις το φθινόπωρο – Επεξεργάζεται ΜΟΕ ο Νίκος Χριστοδουλίδης

Ευθυγράμμιση θέσεων στο κυπριακό Αθήνα και Λευκωσία - Εξελίξεις το φθινόπωρο – Επεξεργάζεται ΜΟΕ ο Νίκος Χριστοδουλίδης

Ενώ η Άγκυρα δια του Ταγίπ Ερντογάν τεντώνει το σχοινί σε ότι αφορά τις απαράδεκτες αξιώσεις στο κυπριακό στρέφοντας τα πυρά και προς τον Υπουργό Άμυνας Νίκο Δένδια, Αθήνα και Λευκωσία φαίνεται να ευθυγραμμίζονται πλήρως, σε ότι αφορά στα επόμενα βήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top