ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Στρατηγική συνεργασία Grid Telecom και Dawiyat Integrated για νέα τηλεπικοινωνιακή διασύνδεση Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας

Στρατηγική συνεργασία Grid Telecom και Dawiyat Integrated για νέα τηλεπικοινωνιακή διασύνδεση Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας

Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) για την κατασκευή ενός νέου καλωδιακού συστήματος οπτικών ινών που θα συνδέσει την Ελλάδα με τη Σαουδική Αραβία υπέγραψαν η Grid Telecom, θυγατρική εταιρεία και φορέας τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών του ΑΔΜΗΕ και η Dawiyat Integrated, τηλεπικοινωνιακή θυγατρική της Saudi Electricity Company (SEC).

Η σύναψη συνεργασίας μεταξύ της Grid Telecom με της Dawiyat Integrated ευθυγραμμίζεται πλήρως με τη στρατηγική των δύο εταιρειών για την επέκταση των διεθνών τους δικτύων. Επιπλέον, θέτει τις βάσεις για την ανάπτυξη συνεργειών σε νέα πεδία επιχειρηματικής ανάπτυξης, όπως η δημιουργία κέντρων δεδομένων για παρόχους hyperscalers (hyperscale-ready data centers), που θα ενισχύσουν τη μεταφορά δεδομένων μεταξύ διαφορετικών ηπείρων.

Ο νέος ψηφιακός διάδρομος που θα διασυνδέσει τη Σαουδική Αραβία με την Ελλάδα, μέσω της Κρήτης, θα εκτείνεται δυτικά προς σημαντικούς προορισμούς στην Ευρώπη και ανατολικά σε ολόκληρη την Αραβική Χερσόνησο.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ κ. Μάνος Μανουσάκης, δήλωσε:

«Ο ΑΔΜΗΕ επεκτείνει τη στρατηγική συνεργασία του με τη Saudi Electricity Company και στο πεδίο των τηλεπικοινωνιών. Η συμφωνία της Grid Telecom και της Dawiyat Integrated θα προσθέσει μία νέα τηλεπικοινωνιακή “γέφυρα” υπερυψηλών ταχυτήτων για τη μεταφορά δεδομένων στην Ανατολική Μεσόγειο, συμβάλλοντας στην ψηφιακή σύγκλιση της ευρύτερης περιοχής. Σε συνδυασμό με τα κοινά σχέδια του ΑΔΜΗΕ και της National Grid, επίσης θυγατρικής εταιρείας της Saudi Electricity Company, για την κατασκευή μίας νέας ηλεκτρικής διασύνδεσης ανάμεσα στις δύο χώρες, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις τόσο η Ελλάδα όσο και η Σαουδική Αραβία να καταστούν κρίσιμοι ενεργειακοί και ψηφιακοί κόμβοι στο σταυροδρόμι της Ευρώπης, της Αφρικής και της Ασίας».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Dawiyat Integrated κ. Wael Ali Al-Ghamdi, δήλωσε:

«Με την αυξανόμενη ζήτηση για συνδεσιμότητα σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο, η Dawiyat Integrated εργάζεται συνεχώς για την ενίσχυση και την επέκταση του διεθνούς της δικτύου. Η συνεργασία μας με την Grid Telecom σε μια κοινοπραξία για την κατασκευή ενός νέου καλωδιακού συστήματος, θα αυξήσει την ανθεκτικότητα και την εμβέλεια του δικτύου μας. Αξιοποιώντας τη στρατηγική θέση της Κρήτης, το  νέο καλωδιακό σύστημα θα διασυνδέσει τη Σαουδική Αραβία με την Ελλάδα και τα Βαλκάνια, αποτελώντας ένα νέο σημείο εισόδου προς την Ευρώπη».

Ο Πρόεδρος της Grid Telecom κ. Κώστας Αγαθάκης, ανέφερε:

«Αναζητούμε συνεχώς τρόπους να επεκτείνουμε στρατηγικά τις υπηρεσίες μας σε συνεργάτες και πελάτες. Στο πλαίσιο αυτό, η συνεργασία μας με την Dawiyat Integrated για την κατασκευή ενός νέου καλωδιακού συστήματος, θα υποστηρίξει την υλοποίηση ενός σημαντικού τηλεπικοινωνιακού διαδρόμου μεταξύ Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας και θα ενισχύσει τον στρατηγικό ρόλο της Κρήτης, ως περιφερειακού κόμβου υψηλής γεωπολιτικής αξίας στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια».

Η Grid Telecom ενισχύει συνεχώς τη θέση της στην ελληνική αγορά χονδρεμπορικών τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, αξιοποιώντας το εκτεταμένο οπτικό δίκτυο του ΑΔΜΗΕ στην Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες. Παράλληλα, με την επέκταση και διασύνδεση των σημείων παρουσίας της με το ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών που αναπτύσσει, η θυγατρική του Διαχειριστή δημιουργεί έναν νέο ουδέτερο κόμβο ανοικτής πρόσβασης στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Μεσογείου.

Η Dawiyat Integrated, είναι ο κορυφαίος ουδέτερος πάροχος τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών χονδρικής στη Σαουδική Αραβία, με ευρύ χαρτοφυλάκιο σχεδιαζόμενων διεθνών καλωδιακών συστημάτων και σταθμών προσαιγιάλωσης καλωδίων οπτικών ινών. Οι επενδύσεις της Dawiyat σε σύγχρονες τηλεπικοινωνιακές υποδομές έχουν ως στόχο να υποστηρίξουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την επιχειρηματική ανάπτυξη της Σαουδικής Αραβίας, μέσα από την παροχή ολοκληρωμένων και καινοτόμων λύσεων τεχνολογίας αιχμής προς τους εγχώριους και διεθνείς πελάτες της.

Σχετικά με τον ΑΔΜΗΕ:

Ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) είναι επιφορτισμένος με τη λειτουργία, τον έλεγχο, τη συντήρηση και την ανάπτυξη του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας της Ελλάδας. Σχεδιάζει και υλοποιεί στρατηγικά έργα ύψους 5 δισ. ευρώ σε ορίζοντα 10ετίας με στόχο την αναβάθμιση και επέκταση των ηλεκτρικών διασυνδέσεων στην ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα. Αυτά περιλαμβάνουν την ηλεκτρική ζεύξη Κρήτης-Αττικής που συμπληρώνεται με διπλά καλώδια οπτικών ινών, την ολοκλήρωση των διασυνδέσεων Κυκλάδων, καθώς και τις διασυνδέσεις των Δωδεκανήσων και του ΒΑ Αιγαίου.

Ο ΑΔΜΗΕ ανέλαβε πρόσφατα φορέας υλοποίησης της ηλεκτρικής διασύνδεσης  Great Sea Interconnector,  δρομολογεί νέες διεθνείς διασυνδέσεις με την Ιταλία, την Αλβανία, τη Βόρεια Μακεδονία και την Τουρκία  και ωριμάζει το project Green Aegean Interconnector, έναν νέο ηλεκτρικό διάδρομο μεταξύ Ελλάδας και Νότιας Γερμανίας για την μεταφορά καθαρής ενέργειας από την Ελλάδα και την Ανατολική Μεσόγειο προς τα μεγάλα κέντρα κατανάλωσης της Κεντρικής Ευρώπης.

Σχετικά με την Grid Telecom:

Η Grid Telecom ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2019, είναι 100% θυγατρική εταιρεία του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) και αποτελεί το όχημα του ΑΔΜΗΕ για την παροχή χονδρικών τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και εφαρμοσμένων λύσεων σε εθνικούς και διεθνείς παρόχους. Διαθέτει εγχώριο χερσαίο και υποθαλάσσιο δίκτυο οπτικών ινών που ξεπερνά τα 4.000 χιλιόμετρα και αναμένεται σύντομα να ξεπεράσει τα 6.000 χιλιόμετρα, παράλληλα με την ολοκλήρωση των ηλεκτρικών διασυνδέσεων που υλοποιεί ο  Διαχειριστής, διασυνδέοντας τα ελληνικά νησιά με το κεντρικό δίκτυο.

Η Grid Telecom διαθέτει επίσης ένα αναπτυσσόμενο διεθνές δίκτυο οπτικών ινών που υποστηρίζεται από ένα υπερσύγχρονο οπτικό δίκτυο DWDM, παρέχοντας υπηρεσίες υπερυψηλών ταχυτήτων, καθώς και υπηρεσίες συνεγκατάστασης σε προστατευόμενες περιοχές στους υποσταθμούς του ΑΔΜΗΕ σε όλη την Ελλάδα

 

 

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Νεκρός άνδρας στην Πάφο: Ουδεμία υπόνοια για εγκληματική πράξη για τον θάνατο του 45χρονου

• Αναθυμιάσεις σε πισίνα: Τέθηκαν υπό κράτηση ο 28χρονος και ο 57χρονος - Συνεχίζονται οι εξετάσεις

• Υπόθεση Metamax: Παραπέμφθηκαν στο Κακουργιοδικείο ο 63χρονος και ο 54χρονος

• Στρατηγικές αλλαγές στο Mall of Cyprus - Αποχωρεί το K Cineplex - Ενισχύεται η μόδα με νέα καταστήματα

• Διεθνολόγος στο «Τ»: Η απόσυρση Μπάιντεν και οι πιθανότητες εκλογής της Καμάλα Χάρις

• Αλλαγές στο Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων: Οι ανησυχίες των ιδιωτικών νηπιαγωγείων για τις πληρωμές - Καθησυχάζει η Πρόεδρος στο «Τ»



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Υποσχεθήκαμε λογοδοσία και πρέπει να το κάνουμε στην πράξη»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Υποσχεθήκαμε λογοδοσία και πρέπει να το κάνουμε στην πράξη»

Υποσχεθήκαμε λογοδοσία και πρέπει να το κάνουμε στην πράξη και όχι στα λόγια, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, απευθυνόμενος στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου κατά την απογευματινή του συνεδρίαση, με θέμα την πρόοδο υλοποίησης των δράσεων του Προγράμματος Διακυβέρνησης για το 2024.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top