ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι για την ανθρωποκτονία στη Χλώρακα

Αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι για την ανθρωποκτονία στη Χλώρακα

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Πάφου μετά από μακρά ακροαματική διαδικασία ανακοίνωσε την Τρίτη την τελική του απόφαση για την υπόθεση της Βρέξης, κρίνοντας πως ουδείς από τους 9 κατηγορούμενους που αντιμετώπιζαν την κατηγορία ανθρωποκτονίας του Jamal Alhaji δύναται να κριθεί ένοχος.

Συγκεκριμένα, το Κακουργιοδικείο αποφάσισε ομόφωνα πως ουδείς από τους κατηγορούμενους δύναται να κριθεί ένοχος στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας, αφού τα συστατικά στοιχεία του αδικήματος αυτού δεν αποδείχθησαν πέραν πάσης αμφιβολίας.

Έκρινε ενόχους τους κατηγορούμενους 2, 3, 7 και 8 για άλλες κατηγορίες, που αφορούν απαγωγή με σκοπό τη βαριά σωματική βλάβη, παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία και καταστροφή αποδεικτικού στοιχείου και συνωμοσία.

Οι κατηγορούμενοι 1 και 9 είχαν απαλλαγεί σε πρώιμο στάδιο της διαδικασίας λόγω ψυχολογικών προβλημάτων και μη εκτέλεσης εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί, ενώ οι κατηγορούμενοι 5 και 6 αθωώθηκαν στις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν αφού σύμφωνα με τη μαρτυρία δεν είχαν φυσική παρουσία κατά τα επίμαχα χρονικά σημεία.

Η κατηγορούσα αρχή που εκπροσωπείτο από τον Δικηγόρο της Δημοκρατίας Α' Ανδρέα Χατζηκύρου είχε καλέσει 12 μάρτυρες και κατατέθηκαν συνολικά 452 τεκμήρια κατά τη διαδικασία ακρόασης.

Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων Χρίστος Δημητρίου για 2ο, Κατερίνα Σοφοκλέους για 3, ποινικολόγος Δρ Άρτεμις Σαββίδου για 7 και Μύρια Σαββίδου για 8, ζήτησαν χρόνο για να αγορεύσουν για μετριασμό της ποινής στις κατηγορίες που οι πελάτες τους βρέθηκαν ένοχοι και το δικαστήριο  όρισε την υπόθεση την 31/07/24 ώρα 09:30 για αγορεύσεις για μετριασμό της ποινής και επιβολή ποινής με οδηγίες όπως μέχρι τότε οι κατηγορούμενοι παραμείνουν υπό κράτηση.

Υπενθυμίζεται πως για τον ίδιο φόνο που διαπράχτηκε στις 10 Απριλίου 2020 στην παραλία Βρέξη της Χλώρακας έχει επιβληθεί ποινή σε δύο άλλα πρόσωπα που αρχικά καταζητούνταν και είχαν διαφύγει στα κατεχόμενα ωστόσο εντοπίστηκαν και παραδέχτηκαν ενοχή. Αυτά είχαν καταδικαστεί σε άλλη υπόθεση.

Σημειώνεται πως θύμα ήταν 20χρονος και ο φόνος του διεπράχθη με τη χρήση αιχμηρού οργάνου. Είχε μάλιστα προηγηθεί συμπλοκή και η Αστυνομία κατέληξε στο σημείο που εντοπίστηκε το θύμα μετά από επίμονες έρευνες των ανακριτικών αρχών.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Νεκρός άνδρας στην Πάφο: Ουδεμία υπόνοια για εγκληματική πράξη για τον θάνατο του 45χρονου

• Αναθυμιάσεις σε πισίνα: Τέθηκαν υπό κράτηση ο 28χρονος και ο 57χρονος - Συνεχίζονται οι εξετάσεις

• Υπόθεση Metamax: Παραπέμφθηκαν στο Κακουργιοδικείο ο 63χρονος και ο 54χρονος

• Στρατηγικές αλλαγές στο Mall of Cyprus - Αποχωρεί το K Cineplex - Ενισχύεται η μόδα με νέα καταστήματα

• Διεθνολόγος στο «Τ»: Η απόσυρση Μπάιντεν και οι πιθανότητες εκλογής της Καμάλα Χάρις

• Αλλαγές στο Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων: Οι ανησυχίες των ιδιωτικών νηπιαγωγείων για τις πληρωμές - Καθησυχάζει η Πρόεδρος στο «Τ»



Υπουργικό: Έγινε ανασκόπηση της υλοποίησης των δράσεων της Κυβέρνησης - Πόσες εκκρεμούν

Υπουργικό: Έγινε ανασκόπηση της υλοποίησης των δράσεων της Κυβέρνησης - Πόσες εκκρεμούν

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης προήδρευσε το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο, ειδικής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, για ανασκόπηση της πορείας υλοποίησης του προγραμματισμού της Κυβέρνησης για το 2024

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top