ΔΙΕΘΝΗ

Εκλογές στις ΗΠΑ: Την Τετάρτη το διάγγελμα Μπάιντεν για τους λόγους που τον ώθησαν σε παραίτηση από την προεδρική κούρσα

Εκλογές στις ΗΠΑ: Την Τετάρτη το διάγγελμα Μπάιντεν για τους λόγους που τον ώθησαν σε παραίτηση από την προεδρική κούρσα

Λεπτομέρειες για την απόφασή του να αποχωρήσει από την προεδρική κούρσα στις ΗΠΑ, θα δώσει αύριο Τετάρτη ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος, όπως ανακοίνωσε μέσω Twitter, θα μιλήσει στις 8 το απόγευμα (τοπική ώρα) από τον Λευκό Οίκο.

«Θα απευθυνθώ στο έθνος από το Οβάλ Γραφείο για το τι μέλλει γενέσθαι και πώς θα τελειώσω τη δουλειά για τον αμερικανικό λαό», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος στην ανάρτησή του.

Εκτός από την παροχή λεπτομερών εξηγήσεων για την αποχώρησή του, ο Μπάιντεν θέλει επίσης να μιλήσει για το έργο που έχει μπροστά του κατά τους υπόλοιπους μήνες της προεδρικής θητείας του, δήλωσε στο NBC News πηγή που πρόσκειται στον Αμερικανό πρόεδρο.

Θυμίζεται, ο Μπάιντεν εξέδωσε την Κυριακή επιστολή στην οποία ανέφερε ότι δεν θα αποδεχθεί το χρίσμα των Δημοκρατικών και στη συνέχεια εξέφρασε την υποστήριξή του προς την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις, για να τον αντικαταστήσει στην κορυφή του ψηφοδελτίου. Ο Μπάιντεν είχε διαγνωστεί λίγες ημέρες νωρίτερα με Covid, γεγονός που «φρέναρε» τη δημοσιοποίηση της απόφασής του.

Στην επιστολή του, ο Μπάιντεν τόνισε πως η αποχώρησή του είναι «προς το συμφέρον» της χώρας και του Δημοκρατικού Κόμματος.

«Αν και ήταν πρόθεσή μου να επιδιώξω την επανεκλογή μου, πιστεύω ότι είναι προς το συμφέρον του κόμματός μου και της χώρας να παραιτηθώ και να επικεντρωθώ αποκλειστικά στην εκπλήρωση των καθηκόντων μου ως Προέδρου για το υπόλοιπο της θητείας μου», έγραψε ο Μπάιντεν στην επιστολή, προσθέτοντας πως «θα μιλήσω στο Έθνος αργότερα αυτή την εβδομάδα με περισσότερες λεπτομέρειες για την απόφασή μου».

Ο Μπάιντεν αναμένεται να αναχωρήσει από το Ντέλαγουερ το απόγευμα της Τρίτης, όπου αυτοεξορίστηκε την περασμένη εβδομάδα για να αναρρώσει από την Covid, για να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Νεκρός άνδρας στην Πάφο: Ουδεμία υπόνοια για εγκληματική πράξη για τον θάνατο του 45χρονου

• Αναθυμιάσεις σε πισίνα: Τέθηκαν υπό κράτηση ο 28χρονος και ο 57χρονος - Συνεχίζονται οι εξετάσεις

• Υπόθεση Metamax: Παραπέμφθηκαν στο Κακουργιοδικείο ο 63χρονος και ο 54χρονος

• Στρατηγικές αλλαγές στο Mall of Cyprus - Αποχωρεί το K Cineplex - Ενισχύεται η μόδα με νέα καταστήματα

• Διεθνολόγος στο «Τ»: Η απόσυρση Μπάιντεν και οι πιθανότητες εκλογής της Καμάλα Χάρις

• Αλλαγές στο Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων: Οι ανησυχίες των ιδιωτικών νηπιαγωγείων για τις πληρωμές - Καθησυχάζει η Πρόεδρος στο «Τ»



Υπουργικό: Έγινε ανασκόπηση της υλοποίησης των δράσεων της Κυβέρνησης - Πόσες εκκρεμούν

Υπουργικό: Έγινε ανασκόπηση της υλοποίησης των δράσεων της Κυβέρνησης - Πόσες εκκρεμούν

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης προήδρευσε το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο, ειδικής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, για ανασκόπηση της πορείας υλοποίησης του προγραμματισμού της Κυβέρνησης για το 2024

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top