LIKE ONLINE

Καρχαρίες με υψηλές ποσότητες κοκαΐνης στον οργανισμό τους βρέθηκαν σε ακτές στη Βραζιλία

Καρχαρίες με υψηλές ποσότητες κοκαΐνης στον οργανισμό τους βρέθηκαν σε ακτές στη Βραζιλία

Θετικοί σε υψηλές ποσότητες κοκαΐνης βρέθηκαν καρχαρίες στα ανοιχτά της Βραζιλίας.

Όπως αναφέρει το BBC, θαλάσσιοι βιολόγοι από το ίδρυμα Oswaldo Cruz εξέτασαν 13 βραζιλιάνικους καρχαρίες αιχμηρού ρύγχους, οι οποίοι έπλεαν σε ακτές κοντά στο Ρίο ντε Τζανέιρο και βρήκαν υψηλά επίπεδα κοκαΐνης στους μύες και το συκώτι τους.

Μάλιστα, οι συγκεντρώσεις κοκαΐνης ήταν έως και 100 φορές υψηλότερες από ό,τι είχε αναφερθεί προηγουμένως για άλλα υδρόβια πλάσματα. Επιπλέον, αναφέρεται πως η συγκεκριμένη έρευνα συνιστά την πρώτη που διαπιστώνει την παρουσία κοκαΐνης στον οργανισμό καρχαριών.

Πώς, όμως, βρέθηκε το ναρκωτικό μέσα στον οργανισμό των καρχαριών;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η επικρατέστερη θεωρία είναι πως η κοκαΐνη περνάει στα νερά από τα παράνομα εργαστήρια που παρασκευάζουν το ναρκωτικό, αλλά και τα απόβλητα των χρηστών ουσιών.

Μια άλλη εξήγηση θα μπορούσε να είναι οι συσκευασίες κοκαΐνης που χάνονται ή απορρίπτονται από διακινητές στη θάλασσα και ως εκ τούτου μολύνουν τα νερά, αν και οι ερευνητές θεωρούν αυτή την εξήγηση λιγότερο πιθανή.

Μιλώντας στο επιστημονικό περιοδικό Science, η Σάρα Νοβάις, θαλάσσια οικοτοξικολόγος στο Κέντρο Θαλάσσιων και Περιβαλλοντικών Επιστημών του Πολυτεχνείου της Leiria, δήλωσε ότι τα ευρήματα είναι «πολύ σημαντικά και ενδεχομένως ανησυχητικά».

Επιπλέον, αν και όλοι οι θηλυκοί καρχαρίες της μελέτης ήταν έγκυες, οι συνέπειες που έχει η έκθεση των εμβρύων στην κοκαΐνη είναι άγνωστες μέχρι στιγμής, λένε οι ειδικοί και για αυτό απαιτείται περαιτέρω έρευνα.

Προηγούμενες έρευνες έχουν αποδείξει ότι η έκθεση στα ναρκωτικά έχει τις ίδιες επιπτώσεις τόσο στα ζώα όσο και στους ανθρώπους.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Νεκρός άνδρας στην Πάφο: Ουδεμία υπόνοια για εγκληματική πράξη για τον θάνατο του 45χρονου

• Αναθυμιάσεις σε πισίνα: Τέθηκαν υπό κράτηση ο 28χρονος και ο 57χρονος - Συνεχίζονται οι εξετάσεις

• Υπόθεση Metamax: Παραπέμφθηκαν στο Κακουργιοδικείο ο 63χρονος και ο 54χρονος

• Στρατηγικές αλλαγές στο Mall of Cyprus - Αποχωρεί το K Cineplex - Ενισχύεται η μόδα με νέα καταστήματα

• Διεθνολόγος στο «Τ»: Η απόσυρση Μπάιντεν και οι πιθανότητες εκλογής της Καμάλα Χάρις

• Αλλαγές στο Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων: Οι ανησυχίες των ιδιωτικών νηπιαγωγείων για τις πληρωμές - Καθησυχάζει η Πρόεδρος στο «Τ»



Υπουργικό: Έγινε ανασκόπηση της υλοποίησης των δράσεων της Κυβέρνησης - Πόσες εκκρεμούν

Υπουργικό: Έγινε ανασκόπηση της υλοποίησης των δράσεων της Κυβέρνησης - Πόσες εκκρεμούν

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης προήδρευσε το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο, ειδικής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, για ανασκόπηση της πορείας υλοποίησης του προγραμματισμού της Κυβέρνησης για το 2024

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top