LIKE ONLINE

Η βόμβα του Netflix πυροδοτήθηκε: Φέρνει μια απ’ τις καλύτερες σειρές όλων των εποχών

Η βόμβα του Netflix πυροδοτήθηκε: Φέρνει μια απ’ τις καλύτερες σειρές όλων των εποχών

Πάλι στα χαμένα θα γυρνάμε, με κακά παιδιά θα ξενυχτάμε και χαμένα, χαμένα, τα δάκρυα που ξόδεψα αγάπη μου για σένα. Με αυτό το ποτ πουρί ελληνικής μουσικής που έχει μια κοινή συνισταμένη είμαστε εδώ για να σου μεταφέρουμε χαρμόσυνα για μια σειρά-μύθο.

Δεν πρέπει να υπάρχει άνθρωπος που να του πεις τη λέξη Lost και να μην ξέρει περί τίνος πρόκειται. Έστω και ως γενική ιδέα.

Μπορεί να μην έχει δει ούτε ένα επεισόδιο από τη σειρά που από το 2004 μέχρι το 2010, έγραψε τηλεοπτική ιστορία στην αμερικανική τηλεόραση και ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο, σε μια εποχή που δεν ήταν καθόλου εύκολο κάτι τέτοιο, αλλά ξέρει πράγματα.

Ξέρει ότι ο τρόπος που τελείωσε, άφησε ξενερωμένους δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους ανά την υφήλιο, που είχαν επενδύσει για τόσα χρόνια και 121 επεισόδια. Ξέρει ότι κάποιοι ήταν σε κατάσταση να ανέβουν στα κάγκελα σαν τον Ντέμη Νικολαΐδη.

Το Lost λοιπόν, που σε αυτά τα 14 χρόνια διατήρησε τον μύθο του, επιστρέφει στο Netflix μετά από κάμποσα χρόνια, αφού ήταν στην πλατφόρμα και μέχρι το 2019, αν δεν κάνουμε λάθος, αλλά καθότι το δίκτυο στο οποίο προβαλλόταν, ανήκει στη Disney, όταν εμφανίστηκε το Disney+, ήταν αποκλειστικό του περιεχόμενο.

Αυτά πια όμως δεν υπάρχουν. Όλες οι πλατφόρμες βλέποντας πως δε μπορούν να ανταγωνιστούν το Netflix, προτιμούν να πάρουν τελικά λεφτά από αυτό, οπότε του πουλάνε δικό τους περιεχόμενο, γιατί ειδάλλως δε θα έβγαινε η φασούλα τους.

Έτσι, βλέπουμε να εμφανίζονται διαρκώς στο Netflix τίτλοι που ανήκουν στη Warner Bros (HBO) και τη Disney/Marvel, με πιο πρόσφατο παράδειγμα το Black Adam.

Το Lost δεν έχει κάνει ακόμα την εμφάνισή του στην πλατφόρμα, αλλά θα την κάνει στις 15 Αυγούστου, όπως ενημέρωσε το γραφείο τύπου του Netflix Greece, με τις 6 σεζόν να ανεβαίνουν μαζικά.

Για τα τυπικά, να σου υπενθυμίσουμε/πούμε πως η σειρά περιγράφει ένα αεροπορικό δυστύχημα της πτήσης 815 της Oceanic, με το αεροπλάνο να συντρίβεται σε ένα νησί κάπου στον Ειρηνικό, με κάποιους λίγους να επιβιώνουν και να καλούνται να βρουν τρόπο να ξεφύγουν από τη ζούγκλα και την επιστροφή στον πρωτογονισμό.

Για να παραμείνουν ζωντανοί και να μη γίνουν τροφή για την άγρια ζωή, θα πρέπει να συνεργαστούν, να καλύπτουν ο ένας τα νώτα του άλλου. Κάτι τέτοιο δύσκολα θα συμβεί, διότι η επιβίωση καταργεί κάθε κοινωνική συνθήκη και η ζούγκλα ποτέ δε νικιέται στην έδρα της.

Εν προκειμένω βέβαια, με τον τρόπο που τελείωσε η σειρά και με βάση τα διάφορα μεταφυσικά που συμβαίνουν στους πρωταγωνιστές σε αυτές τις 6 σεζόν, υπάρχει και κάτι πολύ περισσότερο που το σενάριο δεν το αποκαλύπτει-ομολογεί ποτέ και αφήνει την ιστορία στην άκρη του γκρεμού. Είναι όμως σαφές πως δεν είναι μόνοι τους σε αυτό το νησί. Και δεν αναφερόμαστε σε κάποια φυλή. Όχι. Υπάρχει κάτι πέραν της ύλης!

Και για 14 χρόνια, συζητάμε για το ποιοι πρωταγωνιστές έχουν πεθάνει, διαβάζουμε τα «Δείτε πώς είναι σήμερα ο τάδε ηθοποιός από το Lost» και ψάχνουμε δηλώσεις των σεναριογράφων που να ζητάνε συγγνώμη για αυτό που μας έκαναν. Και κάθαρση δεν επέρχεται ποτέ.

Γι’ αυτό, αν δεν έχεις δει ποτέ τη σειρά, να είσαι προετοιμασμένος πως μετά από 121 επεισόδια και μερικούς μήνες της ζωής σου (αν υποθέσουμε πως βλέπεις ένα κάθε μέρα), είναι εξαιρετικά πιθανό να νιώθεις πως πέταξες τα καλύτερά σου χρόνια.

Για να ξέρεις ποιος θα φταίει, τη σειρά υπογράφουν οι Τζ. Τζ. Έιμπραμς, ο άνθρωπος που υπέγραψε την τελευταία τριλογία Star Wars, ο Ντέιμον Λίντελοφ, που μας έχει δώσει τα εξαίρετα The Leftovers και Watchmen, και ο Τζέφρι Λίμπερ, που δε θα λέγαμε ότι διέπρεψε μετά τη σειρά.

Είναι όμως ο μόνος που μας έδωσε κάποιες διαφωτιστικές εξηγήσεις για την κατάληξη της σειράς.

Πηγή: Menhouse.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Νεκρός άνδρας στην Πάφο: Ουδεμία υπόνοια για εγκληματική πράξη για τον θάνατο του 45χρονου

• Αναθυμιάσεις σε πισίνα: Τέθηκαν υπό κράτηση ο 28χρονος και ο 57χρονος - Συνεχίζονται οι εξετάσεις

• Υπόθεση Metamax: Παραπέμφθηκαν στο Κακουργιοδικείο ο 63χρονος και ο 54χρονος

• Στρατηγικές αλλαγές στο Mall of Cyprus - Αποχωρεί το K Cineplex - Ενισχύεται η μόδα με νέα καταστήματα

• Διεθνολόγος στο «Τ»: Η απόσυρση Μπάιντεν και οι πιθανότητες εκλογής της Καμάλα Χάρις

• Αλλαγές στο Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων: Οι ανησυχίες των ιδιωτικών νηπιαγωγείων για τις πληρωμές - Καθησυχάζει η Πρόεδρος στο «Τ»



Υπουργικό: Έγινε ανασκόπηση της υλοποίησης των δράσεων της Κυβέρνησης - Πόσες εκκρεμούν

Υπουργικό: Έγινε ανασκόπηση της υλοποίησης των δράσεων της Κυβέρνησης - Πόσες εκκρεμούν

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης προήδρευσε το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο, ειδικής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, για ανασκόπηση της πορείας υλοποίησης του προγραμματισμού της Κυβέρνησης για το 2024

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top