LIKE ONLINE

Κυκλοφόρησε η πρώτη τυφλή κούκλα Barbie - Δείτε φωτογραφία

Κυκλοφόρησε η πρώτη τυφλή κούκλα Barbie - Δείτε φωτογραφία

Η Mattel, σε συνεργασία με το Αμερικανικό Ίδρυμα για τους Τυφλούς, σχεδίασε το νέο μοντέλο Barbie με προβλήματα όρασης, το οποίο βρίσκεται από σήμερα στα ράφια των καταστημάτων.

Πρόκειται για μια μελαχρινή κούκλα που κρατάει στο χέρι της ένα μπαστούνι για τυφλούς και φοράει ασημένια γυαλιά, για την φωτοευαισθησία. Οι κόρες των ματιών της είναι ελαφρώς στραμμένες προς τα πάνω και προς τα έξω και η συσκευασία αναγράφει τα στοιχεία της στη γραφή Braille. Η τιμή της είναι 12 δολάρια.

Αυτή είναι μια ακόμα κούκλα που δημιουργεί η Mattel με άξονα τη συμπερίληψη. Οι σχεδιαστές της φρόντισαν να έρθουν σε επαφή με τυφλά παιδιά, ώστε να καταγράψουν τις αντιδράσεις τους στο προϊόν και να βελτιώσουν ό,τι χρειαζόταν, προκειμένου να μπορούν να παίζουν εύκολα μαζί του.

Πριν από λίγα χρόνια είχαν κυκλοφορήσει η κούκλα σε καροτσάκι, καθώς και ένα μοντέλο με προσθετικά μέλη, ενώ πέρυσι έφτασε στα ράφια των καταστημάτων παιχνιδιών και η πρώτη Barbie με σύνδρομο Down. Φέτος κυκλοφόρησε και η μαύρη Barbie με σύνδρομο Down, με κοντό κορμό και μια γραμμή σε κάθε παλάμη της, δύο στοιχεία που εμφανίζονται συχνά σε όσους έχουν γεννηθεί με αυτό το σύνδρομο.

Δείτε φωτογραφία:

Η επικεφαλής του Royal National Institute of Blind People, που έχει ως έδρα τη Μεγάλη Βρετανία, δήλωσε ότι είναι υπέροχο το ότι τα παιδιά με προβλήματα όρασης μπορούν πλέον να παίξουν με μια Barbie που έχει τα δικά τους χαρακτηριστικά.

Σε παρόμοιο μήκος κύματος κινήθηκε ο κωφός και τυφλός υπεύθυνος επικοινωνίας της φιλανθρωπικής οργάνωσης Sense, Steven Morris, που δήλωσε πως όταν βρισκόταν στην παιδική του ηλικία δεν υπήρχαν παιχνίδια για παιδιά σαν εκείνον, που να τον εκπροσωπούν και να μπορεί να παίξει μαζί τους: «Τα πράγματα βελτιώνονται σταδιακά και η πρώτη τυφλή Barbie είναι ένα τεράστιο βήμα μπροστά».

Η αντιπρόεδρος της Mattel Krista Berger δήλωσε σχετικά με την κυκλοφορία του παιχνιδιού: «Αναγνωρίζουμε ότι η Barbie είναι πολλά παραπάνω από μια κούκλα: εκπροσωπεί την αυτοέκφραση και μπορεί να καλλιεργήσει την αίσθηση ότι ανήκεις κάπου».

 ΠΗΓΗ: marieclaire

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εργατικό ατύχημα: Σε κρίσιμη κατάσταση 23χρονος - Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικοδομής

• Άγρια δολοφονία στο Λονδίνο: Θύμα ο 29χρονος Αντώνης Αντωνιάδης - Αυτοί είναι οι ύποπτοι

• Θα αγοράζουμε συσκευές με εγγύηση και ανταλλακτικά για 10 χρόνια – Όσα αναφέρει στο «Τ» ο Χ. Θεοπέμπτου

• Όριο ταχύτητας: Πόσο κοστίζει το πρόστιμο ανά χιλιόμετρο; - Τι συμβαίνει στην περίπτωση οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης

• Coolcation: Η νέα τάση στα ταξίδια που έφερε τα «άνω-κάτω» - Πώς επηρεάζεται η Κύπρος

• Ο Δημήτρης Κόκοτας δίνει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του - Τα νεότερα για την υγεία του



ΠτΔ: Μας ενδιαφέρουν χαρτοφυλάκια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή όπου η ΚΔ θα έχει προστιθέμενη αξία

ΠτΔ: Μας ενδιαφέρουν χαρτοφυλάκια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή όπου η ΚΔ θα έχει προστιθέμενη αξία

Τα χαρτοφυλάκια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα οποία μας ενδιαφέρουν είναι αυτά που η Κυπριακή Δημοκρατία θα έχει προστιθέμενη αξία, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος ανέφερε πως μέχρι τις 30 Αυγούστου θα απαντήσει γραπτώς σε σχετική επιστολή της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top