LIKE ONLINE

Γιατί δεν πρέπει να κρίνετε τον σύντροφό σας για αυτές τις συγκεκριμένες συνήθειες - Δείτε βίντεο

Γιατί δεν πρέπει να κρίνετε τον σύντροφό σας για αυτές τις συγκεκριμένες συνήθειες - Δείτε βίντεο

Το TikTok μάς ενθαρρύνει να φτιάχνουμε κάθε είδους διασκεδαστικά βίντεο – αλλά μια συγκεκριμένη τάση μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη για τις σχέσεις μας. Ορισμένα ζευγάρια έχουν αποκαλύψει τις συμπεριφορές που τους ξενερώνουν στο ταίρι τους, πράγμα που οδήγησε σε μερικές αρκετά ειλικρινείς εξομολογήσεις (ick trend).

Είτε δεν σας αρέσει το ροχαλητό είτε μισείτε τον τρόπο που μασάει, ορισμένες εκνευριστικές συνήθειες συντρόφων έχουν αποκαλυφθεί σε viral video στη δημοφιλή πλατφόρμα. Αλλά μία ειδικός σε θέματα γνωριμιών δήλωσε ότι αυτή η κίνηση μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό στη σχέση.

Η dating expert και σεξοθεραπεύτρια, Dr Melissa Cook, δήλωσε ότι η αποκάλυψη ορισμένων οικείων αληθειών θα μπορούσε να αποδειχθεί προβληματική. Μάλιστα, θα μπορούσε να οδηγήσει στην ολική καταστροφή της σχέσης σας, αν τα πράγματα παρατραβήξουν.

Δείτε βίντεο:

@wyszkay we can’t do anything in this generation… 😭😭 #ick #icks #redflags #redflag #icklist #list #fyp #viral ♬ original sound - guy with the list 🗒️

Η ειδικός είπε: «Η τάση του TikTok όπου τα ζευγάρια μοιράζονται τις εκνευριστικές τους συνήθειες και αντιδρούν σε αυτές, μπορεί να φαίνεται αβλαβής στην αρχή, αλλά θα μπορούσε στην πραγματικότητα να έχει αρνητικές επιπτώσεις στη σχέση. Η ανάδειξη των αρνητικών στοιχείων μπορεί να δημιουργήσει μια κουλτούρα κριτικής και δυσαρέσκειας και να επηρεάσει την ικανότητά μας να επικοινωνούμε αποτελεσματικά.

Εστιάζοντας μόνο σε ό,τι μας ενοχλεί, τα ζευγάρια θα μπορούσαν να αρχίσουν να παραβλέπουν τα θετικά χαρακτηριστικά της σχέσης τους. Μια υγιής σχέση απαιτεί ισορροπία μεταξύ του εντοπισμού των ελαττωμάτων και της εκτίμησης των αξιών, και αυτή η νέα τάση το διαταράσσει αυτό.

Δείτε βίντεο:

@wanderlusqt The ick #relationshipadvice #theickisreal #wanderlusqt ♬ original sound - natalie louise

Το να αναφέρετε τα ελαττώματα με τόσο δημόσιο τρόπο και να τα κοροϊδεύετε θα μπορούσε ακόμη και να φέρει σε δύσκολη θέση τον σύντροφό σας, γεγονός που μπορεί να έχει άμεσο αντίκτυπο στην εμπιστοσύνη μεταξύ σας. Η λίστα με τα ελαττώματα δημιουργεί ένα περιβάλλον όπου είναι εντάξει να κρίνουμε αδιακρίτως ο ένας τον άλλον, και δεν είναι ασυνήθιστο για κάποιους ανθρώπους έπειτα από αυτό να αισθάνονται εκτεθειμένοι, προσβεβλημένοι και αμυντικοί σε αυτές τις καταστάσεις.

Αντ’ αυτού, θα πρέπει να επικεντρωθούμε στη δημιουργία ενός ασφαλούς και υποστηρικτικού περιβάλλοντος, όπου τα άτομα θα μπορούν να εκφράζουν τα συναισθήματά τους και να επεξεργάζονται μαζί τα όποια ζητήματα προκύπτουν».

Αντίθετα με το να ακολουθήσετε άκριτα την τάση, η Dr. Cook, πρότεινε ότι είναι καλύτερο πριν αναφέρετε τις ενοχλήσεις που έχετε με τον σύντροφό σας, να έχετε κατά νου ότι αυτές είναι συχνά ασήμαντες και σπάνια επηρεάζουν την ποιότητα της σχέσης, οπότε είναι σημαντικό να εξετάσετε πριν αν είναι πραγματικά απαραίτητο να τις φέρετε στο προσκήνιο.

«Αν θεωρείτε ότι είναι σημαντικό να αναφέρετε κάτι, τότε είναι καλύτερο να το κάνετε κατ’ ιδίαν και να διατηρήσετε τη συζήτηση μη επικριτική και εποικοδομητική.

Προσπαθήστε να εστιάσετε στα θετικά χαρακτηριστικά του συντρόφου σας και να εκφράσετε την εκτίμησή σας γι’ αυτά, αλλά εξηγήστε τα μικρά πράγματα που θα θέλατε να βελτιώσετε για τη συνολική υγεία της σχέσης σας. Αυτή η προσέγγιση ελπίζουμε ότι θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τυχόν μικρές ενοχλήσεις και ταυτόχρονα να ενισχύσετε τον δεσμό μεταξύ σας».

 ΠΗΓΗ: marieclaire

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εργατικό ατύχημα: Σε κρίσιμη κατάσταση 23χρονος - Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικοδομής

• Άγρια δολοφονία στο Λονδίνο: Θύμα ο 29χρονος Αντώνης Αντωνιάδης - Αυτοί είναι οι ύποπτοι

• Θα αγοράζουμε συσκευές με εγγύηση και ανταλλακτικά για 10 χρόνια – Όσα αναφέρει στο «Τ» ο Χ. Θεοπέμπτου

• Όριο ταχύτητας: Πόσο κοστίζει το πρόστιμο ανά χιλιόμετρο; - Τι συμβαίνει στην περίπτωση οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης

• Coolcation: Η νέα τάση στα ταξίδια που έφερε τα «άνω-κάτω» - Πώς επηρεάζεται η Κύπρος

• Ο Δημήτρης Κόκοτας δίνει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του - Τα νεότερα για την υγεία του



ΠτΔ: Μας ενδιαφέρουν χαρτοφυλάκια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή όπου η ΚΔ θα έχει προστιθέμενη αξία

ΠτΔ: Μας ενδιαφέρουν χαρτοφυλάκια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή όπου η ΚΔ θα έχει προστιθέμενη αξία

Τα χαρτοφυλάκια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα οποία μας ενδιαφέρουν είναι αυτά που η Κυπριακή Δημοκρατία θα έχει προστιθέμενη αξία, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος ανέφερε πως μέχρι τις 30 Αυγούστου θα απαντήσει γραπτώς σε σχετική επιστολή της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top