ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αννίτα για ρεύμα: «Απαιτείται ολιστικός ενεργειακός σχεδιασμός - Πολύ απλά, να φθηνίσει»

Αννίτα για ρεύμα: «Απαιτείται ολιστικός ενεργειακός σχεδιασμός - Πολύ απλά, να φθηνίσει»

Με το Διοικητικό Συμβούλιο και τη Διεύθυνση της ΑΗΚ είχε την ευκαιρία να συναντηθεί σήμερα η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ κ. Αννίτα Δημητρίου, πλαισιωμένη από μέλη της ηγεσίας της Παράταξης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος που απασχολούν τόσο τον Οργανισμό όσο και την κοινωνία, όπως είναι μεταξύ άλλων η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Η Πρόεδρος κ. Αννίτα Δημητρίου σε δηλώσεις της, αφού ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και την εποικοδομητική συνάντηση η οποία έγινε, τόνισε ότι η χώρα μας έχει να αντιμετωπίσει σοβαρές ενεργειακές προκλήσεις και πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για ζητήματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

 «Το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος σε συνάρτηση με την κλιματική αλλαγή επιβαρύνει σημαντικά τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Απαιτείται ένας ολιστικός ενεργειακός σχεδιασμός, ενόψει και των στόχων που πρέπει να εξασφαλίσουμε για την πράσινη μετάβαση με τελικό στόχο το όφελος του καταναλωτή. Πολύ απλά, να φθηνίσει το ρεύμα. Σε αυτό τον σχεδιασμό η ΑΗΚ θα είναι ένας βασικός πυλώνας», σημείωσε η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

 Η κ. Δημητρίου συνέχισε υπογραμμίζοντας τον σημαντικό ρόλο που έχει να διαδραματίσει η ΑΗΚ στις ανανεώσιμες πηγές και την αποθήκευση ενέργειας.

«Για το θέμα αυτό εκκρεμεί νομοσχέδιο για να δούμε ποια είναι και η πρόθεση της κυβέρνησης στο ζήτημα. Συζητήσαμε επίσης τις δυνατότητες που έχει η ΑΗΚ για να παράσχει περισσότερες διευκολύνσεις αποπληρωμής στα νοικοκυριά αυτούς τους καλοκαιρινούς μήνες. Ήδη γίνεται όπως μας έχουν ενημερώσει και θα εξεταστεί εκεί και όπου είναι εφικτό να δοθούν περισσότερες διευκολύνσεις και ευχαριστούμε που είναι ανοιχτή η ΑΗΚ σε αυτή την προσέγγιση εφόσον νοικοκυριά και επιχειρήσεις δυσκολεύονται στην αποπληρωμή του ρεύματος. Είμαστε στη διάθεσή σας για να στηρίξουμε οτιδήποτε θα είναι ωφέλιμο για τους στόχους μας και για τους καταναλωτές», υπογράμμισε η κ. Δημητρίου.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΑΗΚ κ. Γεώργιος Πέτρου, αφού ευχαρίστησε την Πρόεδρο του ΔΗΣΥ για τη συνάντηση τόνισε ότι είναι σημαντικό να λαμβάνουν χώρα ανάλογες συναντήσεις ώστε να συζητούνται όλα τα ζητήματα, τα οποία όσο πιο εύκολα λύνονται τόσο το όφελος περνά στον καταναλωτή.

Ο κ. Πέτρου σημείωσε μεταξύ άλλων πως Διεύθυνση και Συμβούλιο συνεργάζονται στενά για επίλυση των προβλημάτων αλλά απαιτείται και η στήριξη της Βουλής, όπως έγινε πρόσφατα με αποπαγοποίηση θέσεων ώστε ο Οργανισμός να προχωρήσει με το αναπτυξιακό του πρόγραμμα.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Παριστάνουν την Επίτροπο Νομοθεσίας - Νέα απάτη μέσω email -Δείτε φωτογραφία

• Άγρια δολοφονία στο Λονδίνο: Θύμα ο 29χρονος Αντώνης Αντωνιάδης - Αυτοί είναι οι ύποπτοι

• Θα αγοράζουμε συσκευές με εγγύηση και ανταλλακτικά για 10 χρόνια – Όσα αναφέρει στο «Τ» ο Χ. Θεοπέμπτου

• Όριο ταχύτητας: Πόσο κοστίζει το πρόστιμο ανά χιλιόμετρο; - Τι συμβαίνει στην περίπτωση οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης

• Coolcation: Η νέα τάση στα ταξίδια που έφερε τα «άνω-κάτω» - Πώς επηρεάζεται η Κύπρος



 Παπαναστασίου: «Ο ΠτΔ γνωρίζει τι πρέπει να κάνει κάτω από τις συνθήκες της διερεύνησης»

Παπαναστασίου: «Ο ΠτΔ γνωρίζει τι πρέπει να κάνει κάτω από τις συνθήκες της διερεύνησης»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα, το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο, αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Αγορά Ηλεκτρισμού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top