ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιμένει το ΣΕΑ Τουρκίας: «Η στάση Άγκυρας για λύση δύο κρατών και αναγνώριση του ψευδοκράτους θα διατηρηθεί»

Επιμένει το ΣΕΑ Τουρκίας: «Η στάση Άγκυρας για λύση δύο κρατών και αναγνώριση του ψευδοκράτους θα διατηρηθεί»

Η στάση της Άγκυρας για λύση δύο κρατών και αναγνώριση του ψευδοκράτους θα διατηρηθεί, δηλώνει το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας (ΣΕΑ) της Τουρκίας. Ταυτόχρονα αναφέρει ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει τις πρακτικές μη υποχώρησης στα συμφέροντά της στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

Στην ανακοίνωση του ΣΕΑ, ισχυρίζεται ότι «χάρη στην ειρηνευτική επιχείρηση στην Κύπρο που πραγματοποιήθηκε από την Τουρκία στο πλαίσιο διεθνών συμφωνιών και ως εγγυήτρια χώρα, η ατμόσφαιρα ειρήνης, ηρεμίας και εμπιστοσύνης που επικρατεί σε όλο το νησί εδώ και μισό αιώνα, επιβεβαίωσε αναμφισβήτητα τη νομιμότητα και την επιτυχία της επιχείρησης πριν ενώπιον της ιστορίας».

«Τονίστηκε ότι η αποφασιστική μας στάση για κατάληξη του Κυπριακού, που είναι εθνική μας υπόθεση, στη βάση της λύσης των δύο κρατών στη βάση της κυρίαρχης ισότητας και του ισότιμου διεθνούς καθεστώτος του τουρκοκυπριακού λαού και της αναγνώρισης της τδβκ ως ισότιμο μέλος της διεθνούς κοινότητας, θα διατηρηθεί», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι «δηλώθηκε πως δεν θα δοθεί ευκαιρία ώστε να τύχει εκμετάλλευσης η εποικοδομητική προσέγγισή μας, η οποία δίνει προτεραιότητα στον διάλογο για ζητήματα του Αιγαίου και της Μεσογείου και ότι θα συνεχιστούν οι πρακτικές μη υποχώρησης που στοχεύουν στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων μας».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εργατικό ατύχημα: Σε κρίσιμη κατάσταση 23χρονος - Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικοδομής

• Άγρια δολοφονία στο Λονδίνο: Θύμα ο 29χρονος Αντώνης Αντωνιάδης - Αυτοί είναι οι ύποπτοι

• Θα αγοράζουμε συσκευές με εγγύηση και ανταλλακτικά για 10 χρόνια – Όσα αναφέρει στο «Τ» ο Χ. Θεοπέμπτου

• Όριο ταχύτητας: Πόσο κοστίζει το πρόστιμο ανά χιλιόμετρο; - Τι συμβαίνει στην περίπτωση οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης

• Coolcation: Η νέα τάση στα ταξίδια που έφερε τα «άνω-κάτω» - Πώς επηρεάζεται η Κύπρος

• Ο Δημήτρης Κόκοτας δίνει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του - Τα νεότερα για την υγεία του



ΠτΔ: Μας ενδιαφέρουν χαρτοφυλάκια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή όπου η ΚΔ θα έχει προστιθέμενη αξία

ΠτΔ: Μας ενδιαφέρουν χαρτοφυλάκια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή όπου η ΚΔ θα έχει προστιθέμενη αξία

Τα χαρτοφυλάκια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα οποία μας ενδιαφέρουν είναι αυτά που η Κυπριακή Δημοκρατία θα έχει προστιθέμενη αξία, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος ανέφερε πως μέχρι τις 30 Αυγούστου θα απαντήσει γραπτώς σε σχετική επιστολή της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top