ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θα μας τρελάνει ο καιρός: Που και πότε αναμένονται βροχές και καταιγίδες - Αναλυτική πρόγνωση

Θα μας τρελάνει ο καιρός: Που και πότε αναμένονται βροχές και καταιγίδες - Αναλυτική πρόγνωση

Εποχική χαμηλή πίεση και ασταθής αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή, σύμφωνα με το δελτίο καιρού του Τμήματος Μετεωρολογίας.

Αύριο, τις πρωινές ώρες θα παρατηρείται τοπικά αυξημένη χαμηλή νέφωση, ιδιαίτερα στα δυτικά και στα βόρεια, όμως ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά ωστόσο, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά, στο εσωτερικό και πιθανό και σε περιοχή στα νοτιοανατολικά του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και σταδιακά μέχρι το απόγευμα μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα προσήνεμα παράλια παροδικά ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, ωστόσο μέχρι το απόγευμα θα καταστεί προοδευτικά γενικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 38 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 32 στα δυτικά και στα νοτιοδυτικά παράλια, γύρω στους 34 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 29 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ κατά τόπους θα παρατηρείται αυξημένη χαμηλή νέφωση, κυρίως στα παράλια. Κατά τις αυγινές ώρες, ενδέχεται να σχηματιστεί τοπική αραιή ομίχλη ή ομίχλη. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ, για να στραφούν αργότερα κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα στα δυτικά και στα βόρεια θα είναι λίγο ταραγμένη, ωστόσο στα νότια και στα ανατολικά, θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Το Σάββατο, ο καιρός στις πλείστες περιοχές του νησιού θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, νεφώσεις που θα αναπτυχθούν στα ορεινά, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει σταδιακά άνοδο, για να βρεθεί ξανά, πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές της εποχής.

Την Κυριακή αλλά και τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει σταδιακά άνοδο, για να βρεθεί ξανά, πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές της εποχής.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εργατικό ατύχημα: Σε κρίσιμη κατάσταση 23χρονος - Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικοδομής

• Άγρια δολοφονία στο Λονδίνο: Θύμα ο 29χρονος Αντώνης Αντωνιάδης - Αυτοί είναι οι ύποπτοι

• Θα αγοράζουμε συσκευές με εγγύηση και ανταλλακτικά για 10 χρόνια – Όσα αναφέρει στο «Τ» ο Χ. Θεοπέμπτου

• Όριο ταχύτητας: Πόσο κοστίζει το πρόστιμο ανά χιλιόμετρο; - Τι συμβαίνει στην περίπτωση οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης

• Coolcation: Η νέα τάση στα ταξίδια που έφερε τα «άνω-κάτω» - Πώς επηρεάζεται η Κύπρος

• Ο Δημήτρης Κόκοτας δίνει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του - Τα νεότερα για την υγεία του



ΠτΔ: Μας ενδιαφέρουν χαρτοφυλάκια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή όπου η ΚΔ θα έχει προστιθέμενη αξία

ΠτΔ: Μας ενδιαφέρουν χαρτοφυλάκια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή όπου η ΚΔ θα έχει προστιθέμενη αξία

Τα χαρτοφυλάκια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα οποία μας ενδιαφέρουν είναι αυτά που η Κυπριακή Δημοκρατία θα έχει προστιθέμενη αξία, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος ανέφερε πως μέχρι τις 30 Αυγούστου θα απαντήσει γραπτώς σε σχετική επιστολή της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top