ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Σε νέες περιπέτειες ενδέχεται να εισέλθει ο ΔΗΣΥ, αυτή τη φορά για το θέμα των θητειών αξιωματούχων στο κόμμα. Σύμφωνα με τις πρόνοιες του καταστατικού, το οποίο τροποποιήθηκε στις 29 Απριλίου 2023, μέλος του κόμματος που κατέχει κάποιο εκ των αξιωμάτων του Βουλευτή, Ευρωβουλευτή, Δήμαρχου, Δημοτικού Συμβούλου, Σχολικού Εφόρου, Προέδρου ή Μέλους Κοινοτικού Συμβουλίου, δικαιούται να διεκδικήσει επανεκλογή στο ίδιο αξίωμα, μόνο αν κατά τη λήξη της τρέχουσας θητείας του, δεν συμπληρώσει τρεις θητείες σε αυτό.

Παρά το γεγονός ότι το καταστατικό του ΔΗΣΥ είναι ξεκάθαρο σε ότι αφορά στις θητείες, το τελευταίο διάστημα, ξεκίνησε μία συζήτηση ανάμεσα σε στελέχη για αλλαγές, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε βουλευτές των οποίων λήγει η θητεία, να διεκδικήσουν νέα βουλευτική έδρα, στις εκλογές του 2026. Με το παρόν καταστατικό, δεν έχουν δικαίωμα διεκδίκησης οι βουλευτές, Αβέρωφ Νεοφύτου, Ευθύμιος Δίπλαρος, Νίκος Τορναρίτης, Κυριάκος Χατζηγιάννης και ο Μάριος Μαυρίδης.

Η φημολογία περί αλλαγής της συγκεκριμένης πρόνοιας σε καταστατικό συνέδριο τον ερχόμενο Νοέμβριο, ανάγκασε την Πρόεδρο του κόμματος Αννίτα Δημητρίου, να ξεκαθαρίσει πως κάτι τέτοιο-αλλαγή θητειών- δεν συζητήθηκε ποτέ στο κόμμα και ότι δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα.

Στην έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών, ήρθε να προστεθεί και η έντονη αντίθεση την οποία εκφράζει μέσω της πλατφόρμας X, ο νομικός Κρις Τριανταφυλλίδης. Συγκεκριμένα, έγραψε: Έμαθα ότι γίνονται πάλι σκέψεις στον ΔΗΣΥ για τροποποίηση του καταστατικού του, αφαιρώντας τον περιορισμό των τριών θητειών στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Η πρόνοια αυτή επηρεάζει πέντε βουλευτές, με τους δύο από αυτούς να δηλώνουν ότι δεν θα διεκδικήσουν επανεκλογή.

Άρα στην πραγματικότητα, επηρεάζονται τρεις νυν βουλευτές. Ο κ. Τριανταφυλλίδης προειδοποιεί ότι αν όντως αληθεύει ότι έτσι έχουν τα πράγματα, αυτό σημαίνει ότι για να μην χάσουν τις δόξες και τα μεγαλεία τρία πρόσωπα, ολόκληρος ο ΔΗΣΥ θα κινδυνεύσει να παρουσιαστεί ως κόμμα εξυπηρέτησης προσωπικών συμφερόντων αφαιρώντας τον περιορισμό των θητειών, τη πρώτη μάλιστα φορά που θα τεθεί σε ισχύ. Προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω, ο Κρις Τριανταφυλλίδης εκφράζει την άποψη ότι πέραν των πολλών άλλων αρνητικών, μια τέτοια τροποποίηση θα περάσει σαφέστατο μήνυμα προς τη νεολαία, ότι στον ΔΗΣΥ όσοι πρόλαβαν, πρόλαβαν και ότι τα κατεστημένα καλά κρατούν.

Πολιτικό γραφείο για το κυπριακό

Εντός Αυγούστου ίσως να συνεδριάσει εκ νέου το πολιτικό γραφείο του ΔΗΣΥ για το κυπριακό. Την ίδια ώρα στο κόμμα επικρατεί ηρεμία μετά και τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σε σχέση με τις δηλώσεις των βουλευτών Δημήτρη Δημητρίου και Κυριάκου Χατζηγιάννη και τα όσα ακολούθησαν τόσο με τη σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα, όσο και με τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, στην οποία έγινε ξεκάθαρο πως τέτοιες συμπεριφορές, δεν πρόκειται να γίνουν ξανά,ανεκτές.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εργατικό ατύχημα στη Λεμεσό: Παραμένει κρίσιμα ο 23χρονος – Μεταφέρθηκε ξημερώματα στο ΓΝ Λευκωσίας

• Εκτός εαυτού 25χρονος, τραυμάτισε αστυνομικό - Συνελήφθη και βρήκαν πάνω του ναρκωτικά

• Παραλίες: Ξεκίνησε το μάζεμα πετσετών από τα κρεβατάκια – Έτσι θα λειτουργεί το νέο μέτρο – «Μας αντιγράφουν και οι τουρίστες»

• Ταξιδιωτικό «χάος»: «Απανωτές» καταγγελίες κατά αεροπορικών - Επιβάτες ταξιδεύουν μέχρι και με αεροπλάνα διαφορετικών εταιρειών

• Πήγαν σε σπίτι και απείλησαν πατέρα και γιο με αφορμή κλοπή οχήματος - Κατέληξαν με χειροπέδες τρία πρόσωπα

• Ιωάννα Τούνη: Απαντά μέσα από την πισίνα σε όσους ρωτάνε αν εργάζεται - Δείτε βίντεο



Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top