ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ταξιδιωτικό «χάος»: «Απανωτές» καταγγελίες κατά αεροπορικών - Επιβάτες ταξιδεύουν μέχρι και με αεροπλάνα διαφορετικών εταιρειών

Ταξιδιωτικό «χάος»: «Απανωτές» καταγγελίες κατά αεροπορικών - Επιβάτες ταξιδεύουν μέχρι και με αεροπλάνα διαφορετικών εταιρειών

Η καθιερωμένη εποχή των διακοπών είναι το καλοκαίρι, με τους περισσότερους να επιλέγουν να ταξιδεύουν στο εξωτερικό για να περάσουν ξέγνοιαστες στιγμές με τους αγαπημένους τους.

Παρ' όλα αυτά, δεν είναι λίγα τα παράπονα που προκύπτουν από ταξιδιώτες σε σχέση με προβλήματα που αντιμετώπισαν σε αεροπορικά ταξίδια.

Μιλώντας στο ThemaOnline, η Νομική Σύμβουλος του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών, Βιργινία Χρήστου ανέφερε ότι πέρσι έχουν καταγραφεί αυξημένα παράπονα λόγω των απεργιών ελεγκτών κυκλοφορίας.

«Αν συγκρίνουμε τα 3 πρώτα εξάμηνα του 2022, του 2023 και του 2024, θα διαπιστώσουμε ότι το 2023 ήταν διπλάσια τα παράπονα σε σχέση με το 2022 και αφορούσαν τα δικαιώματα των καταναλωτών λόγω των απεργιών των ελεγκτών κυκλοφορίας», σημείωσε.

Ωστόσο, η κα. Χρήστου σημείωσε ότι το πρώτο εξάμηνο του 2024, η πλειονότητα των παραπόνων δεν προκύπτει από απεργίες ελεγκτών κυκλοφορίας αλλά λόγω των ιδίων των αεροπορικών εταιρειών.

«Οι αεροπορικές εταιρείες καθυστερούν να πραγματοποιήσουν πτήσεις είτε τις ακυρώνουν. Καταγράφονται και πολλές περιπτώσεις όπου η εφαρμογή που εγκαθιστάς στο κινητό σου για να κάνεις το check in, δεν δουλεύει ή προκύπτουν οποιαδήποτε προβλήματα σε σχέση με συγκεκριμένες αεροπορικές εταιρείες», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την κα. Χρήστου, τα προβλήματα με την εφαρμογή έχουν ως αποτέλεσμα οι καταναλωτές να αναγκάζονται να πηγαίνουν στο αεροδρόμιο για να κάνουν check in και να χρεώνονται ένα πόσο, το οποίο είναι παράνομο.

«Εμείς προχωρούμε με ενέργειες για επιστροφή χρημάτων τους», επεσήμανε.

Όπως σημείωσε η κα. Χρήστου καταγράφονται καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες.

«Οι καταγγελίες στη οντότητα τους δεν αφορούν πτήσεις που ξεκινούν από Κύπρο με κατεύθυνση προς άλλη χώρα αλλά αφορούν πτήσεις κυπρίων πολίτων που βρίσκονται σε διάφορες χώρες της ΕΕ ή ακόμα και τρίτες χώρες με σκοπό να έρθουν Κύπρο», εξήγησε.

Παράλληλα, η κα. Χρήστου εξήγησε τι ισχύει με τις αεροπορικές εταιρείες που χρησιμοποιούν αεροπλάνα άλλων εταιρειών για την εκτέλεση ταξιδιών.

«Καταναλωτές μας λένε ότι έκλεισαν με μια αεροπορική εταιρεία και όταν πάνε στο αεροδρόμιο, βλέπουν ότι το αεροπλάνο που θα ταξιδέψουν είναι άγνωστης εταιρεία. Δεν προκύπτει θέμα, το έχουμε επιβεβαιώσει μέσω της Πολιτικής Αεροπορίας, η οποία μας ανέφερε ότι οι αεροπορικές εταιρείες μπορούν να συνάψουν συμφωνίες με άλλες εταιρείες, έτσι ώστε σε περίπτωση που μπορεί να μην έχουν διαθέσιμα αεροπλάνα ή αν προκύψουν τεχνικά προβλήματα, να μπορούν να μεταφέρουν τους επιβάτες χωρίς καθυστέρηση», είπε καταληκτικά.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εργατικό ατύχημα στη Λεμεσό: Παραμένει κρίσιμα ο 23χρονος – Μεταφέρθηκε ξημερώματα στο ΓΝ Λευκωσίας

• Εκτός εαυτού 25χρονος, τραυμάτισε αστυνομικό - Συνελήφθη και βρήκαν πάνω του ναρκωτικά

• Παραλίες: Ξεκίνησε το μάζεμα πετσετών από τα κρεβατάκια – Έτσι θα λειτουργεί το νέο μέτρο – «Μας αντιγράφουν και οι τουρίστες»

• Πήγαν σε σπίτι και απείλησαν πατέρα και γιο με αφορμή κλοπή οχήματος - Κατέληξαν με χειροπέδες τρία πρόσωπα

• Ιωάννα Τούνη: Απαντά μέσα από την πισίνα σε όσους ρωτάνε αν εργάζεται - Δείτε βίντεο



Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Σε νέες περιπέτειες ενδέχεται να εισέλθει ο ΔΗΣΥ, αυτή τη φορά για το θέμα των θητειών αξιωματούχων στο κόμμα. Σύμφωνα με τις πρόνοιες του καταστατικού, το οποίο τροποποιήθηκε στις 29 Απριλίου 2023, μέλος του κόμματος που κατέχει κάποιο εκ των αξιωμάτων του Βουλευτή, Ευρωβουλευτή, Δήμαρχου, Δημοτικού Συμβούλου, Σχολικού Εφόρου, Προέδρου ή Μέλους Κοινοτικού Συμβουλίου, δικαιούται να διεκδικήσει επανεκλογή στο ίδιο αξίωμα, μόνο αν κατά τη λήξη της τρέχουσας θητείας του, δεν συμπληρώσει τρεις θητείες σε αυτό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top