ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παραλίες: Ξεκίνησε το μάζεμα πετσετών από τα κρεβατάκια – Έτσι θα λειτουργεί το νέο μέτρο – «Μας αντιγράφουν και οι τουρίστες»

Παραλίες: Ξεκίνησε το μάζεμα πετσετών από τα κρεβατάκια – Έτσι θα λειτουργεί το νέο μέτρο – «Μας αντιγράφουν και οι τουρίστες»

Σε εφαρμογή τέθηκε από το πρωί της Τετάρτης (24/07) το νέο μέτρο που αφορά τις «κρατήσεις» ξαπλώστρας και ομπρέλας στις παραλίες του Δήμου Παραλιμνίου – Δερύνειας.

Το προσωπικό του Δήμου ξεκίνησε από το πρωί και σε περίπτωση που λουόμενοι τοποθετούσαν πετσέτες ή άλλα προσωπικά αντικείμενα επάνω στις ξαπλώστρες με σκοπό την κράτησή τους και αυτοί απουσίαζαν, τότε τα απομάκρυναν.

Το ThemaOnline μιλώντας με τον Υπεύθυνο Παραλιών του Δήμου Παραλιμνίου, ενημερώθηκε ότι «μέχρι στιγμής δεν υπήρξαν παρατράγουδα, αλλά το φαινόμενο αυτό είναι αυξημένο τα Σαββατοκύριακα και ιδιαίτερα την Κυριακή. Τις καθημερινές δεν υπάρχει τόσο μεγάλο πρόβλημα»

«Την Κυριακή θα δούμε τυχόν αντιδράσεις αυτών των επιτήδειων που τοποθετούσαν τις πετσέτες από τις πρώτες πρωινές ώρες», συμπλήρωσε.

Όσο αφορά την ανακοίνωση που εξέδωσαν σχετικά με την ενοικίαση ξαπλώστρας, ο υπεύθυνος ανέφερε πώς «βγάλαμε αυτή την ανακοίνωση μετά από πολύ προβληματισμό. Πρέπει επιτέλους να καταλάβει ο κόσμος ότι πρέπει να πληρώνουμε τα κρεβατάκια και την ομπρέλα διότι δεν γίνεται να έχουμε τα αντικείμενα μας εκεί επειδή πήγαμε από τις πρώτες πρωινές ώρες και να περιμένουμε ότι θα πληρώσουμε το μεσημέρι, στερώντας έτσι την ξαπλώστρα από κάποιον άλλον»

«Πρέπει να φροντίζουν να περιμένουν τον υπάλληλο για να πληρώνουν για ενοικίαση. Όταν είναι πληρωμένα τα κρεβατάκια, δεν θα κάνουν παράπονα ούτε οι άλλοι. Τα προβλήματα δημιουργούνται κατά μεγάλο βαθμό από τους Κύπριους», σημείωσε.

«Το θέμα είναι ότι μας αντιγράφουν και οι τουρίστες πλέον. Όταν ένας τουρίστας έρθει και δει ότι συμβαίνει αυτό το πράγμα μετά το κάνουν και αυτοί που είναι προσωρινοί επισκέπτες. Είναι μια κακή νοοτροπία που πρέπει να σταματήσει. Ταλαιπωρείται κόσμος. Πρέπει να εμπεδώσουν ότι πρέπει να πληρώνουμε», εξήγησε.

Ερωτηθείς σε ποιες περιπτώσεις θα προχωρά ο υπεύθυνος στην αφαίρεση των πετσετών, ο υπεύθυνος των παραλιών, απάντησε πως δεν καθόρισαν συγκεκριμένη ώρα που θα περιμένουν όταν κάποιος δεν πλήρωσε και δεν έχει εμφανιστεί.

«Ο υπάλληλος θα ξεκινά την είσπραξη γύρω στις 8:30 το πρωί. Του παίρνει γύρω στο ένα μισάωρο για να εισπράξει τους παρευρισκόμενους στην παραλία και για να δει ότι σε κάποια άλλα κρεβατάκια υπάρχουν πετσέτες, οι οδηγίες που τους δώσαμε είναι να κατεβάζουν τις πετσέτες και να παραχωρούν αυτά τα κρεβατάκια στους ενδιαφερόμενους. Δεν καθορίσαμε ώρα γιατί κάποιοι θα παίξουν με τα λεπτά», πρόσθεσε.

Όσο αφορά το πού θα μεταφέρονται τα πράγματα αυτών που θα κρατούν τις ξαπλώστρες χωρίς να τις πληρώνουν, τόνισε ότι «θα μεταφέρονται από τα κρεβατάκια και θα τα πηγαίνουν στο πίσω μέρος της παραλίας. Θα πρέπει σε όσους ανήκουν να τα παραλαμβάνουν από εκεί»

Μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι «τοποθετήσαμε και πινακίδες που γράφουν ότι απαγορεύεται η τοποθέτηση αντικειμένων στα κρεβατάκια πριν την ενοικίαση τους. Εμείς βγάλαμε αυτή την ανακοίνωση για να αποφύγουμε την ταλαιπωρία των επισκεπτών, θέλουμε να ευκολύνουμε τον κόσμο. Δεν είναι τιμωρία αλλά πρέπει να μάθουμε σε νέα νοοτροπία»

Καταλήγοντας, εξήγησε ότι «δεν πρέπει σε καμία περίπτωση ο ίδιος ο πελάτης να μετακινήσει αντικείμενα άλλου ατόμου από κρεβατάκια. Μόνο ο υπάλληλος έχει δικαίωμα να κάνει αυτό το πράγμα»

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εργατικό ατύχημα στη Λεμεσό: Παραμένει κρίσιμα ο 23χρονος – Μεταφέρθηκε ξημερώματα στο ΓΝ Λευκωσίας

• Εκτός εαυτού 25χρονος, τραυμάτισε αστυνομικό - Συνελήφθη και βρήκαν πάνω του ναρκωτικά

• Ταξιδιωτικό «χάος»: «Απανωτές» καταγγελίες κατά αεροπορικών - Επιβάτες ταξιδεύουν μέχρι και με αεροπλάνα διαφορετικών εταιρειών

• Πήγαν σε σπίτι και απείλησαν πατέρα και γιο με αφορμή κλοπή οχήματος - Κατέληξαν με χειροπέδες τρία πρόσωπα

• Ιωάννα Τούνη: Απαντά μέσα από την πισίνα σε όσους ρωτάνε αν εργάζεται - Δείτε βίντεο



Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Σε νέες περιπέτειες ενδέχεται να εισέλθει ο ΔΗΣΥ, αυτή τη φορά για το θέμα των θητειών αξιωματούχων στο κόμμα. Σύμφωνα με τις πρόνοιες του καταστατικού, το οποίο τροποποιήθηκε στις 29 Απριλίου 2023, μέλος του κόμματος που κατέχει κάποιο εκ των αξιωμάτων του Βουλευτή, Ευρωβουλευτή, Δήμαρχου, Δημοτικού Συμβούλου, Σχολικού Εφόρου, Προέδρου ή Μέλους Κοινοτικού Συμβουλίου, δικαιούται να διεκδικήσει επανεκλογή στο ίδιο αξίωμα, μόνο αν κατά τη λήξη της τρέχουσας θητείας του, δεν συμπληρώσει τρεις θητείες σε αυτό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top