ΔΙΕΘΝΗ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Λεπτό προς λεπτό η τελετή έναρξης στο Παρίσι - Δείτε live

Ολυμπιακοί Αγώνες: Λεπτό προς λεπτό η τελετή έναρξης στο Παρίσι - Δείτε live

Σε ρυθμούς Ολυμπιακών Αγώνων 2024 βρίσκεται η Γαλλία.

Όλα είναι έτοιμα, με τις Αρχές να δηλώνουν ότι είναι προετοιμασμένες για να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε πρόβλημα, όπως αυτό με τη δολιοφθορά στους σιδηροδρόμους.

Δείτε ζωντανά:

«Δεν επηρέασαν την τελετή έναρξης»

Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό διαβεβαίωσε ότι η επίθεση κατά σιδηροδρομικών γραμμών υψηλής ταχύτητας «δεν θα έχει αντίκτυπο στην τελετή» έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων σήμερα το βράδυ, «διότι δεν έχει επιπτώσεις στο δίκτυο μεταφορών» της περιοχής του Παρισιού.

«Είναι δολιοφθορά», δήλωσε η δήμαρχος στα ισπανικά σε δημοσιογράφους, ύστερα από συνάντηση με τον Ισπανό βασιλιά Φελίπε. «Είναι απαράδεκτο αυτό που έγινε, αλλά δεν θα έχει αντίκτυπο στην τελετή σήμερα το βράδυ, διότι δεν έχει επιπτώσεις στο δίκτυο μεταφορών της περιοχής Ιλ-ντε-Φρανς», πρόσθεσε η ίδια.

Με το κέντρο της πόλης να έχει μετατραπεί σε φρούριο, ο εναέριος χώρος της να είναι κλειστός και 45.000 αστυνομικοί να βρίσκονται επί ποδός μαζί με αρκετές μονάδες του στρατού, οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 αναμένεται να κάνουν τη διαφορά.

Φέτος θα είναι η πρώτη φορά που η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί εκτός σταδίου. Περισσότεροι από 8.000 από τους κορυφαίους αθλητές του κόσμου θα μεταφερθούν με βάρκα κατά μήκος του ποταμού Σηκουάνα, ενώ περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι θα παρακολουθούν από τις όχθες του ποταμού.

Ηγέτες και διασημότητες από όλο τον κόσμο στο Παρίσι

Παρόντες στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 θα είναι ηγέτες από όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με μια λίστα που δημοσιοποίησε η γαλλική προεδρία, αναμένεται να παρακολουθήσουν την τελετή έναρξης στο Παρίσι, ο Γερμανός καγκελάριος Ολαφ Σολτς, ο Ισραηλινός πρόεδρος Ισάκ Χερτζογκ, ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Νούντα και ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εκπροσωπηθούν από την Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάιντεν.

Επίσης θα παραβρεθούν εκπρόσωποι σημαντικών διεθνών οργανισμών, όπως ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και η γενική διευθύντρια της UNESCO Οντρί Αζουλάι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τελετή έναρξης δεν θα υπάρξει επίσημος εκπρόσωπος της Ρωσίας, οι αθλητές της οποίας διαγωνίζονται υπό ουδέτερη σημαία.

Στο Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 βρίσκεται και η διάσημη τραγουδίστρια Αριάνα Γκράντε, καθώς και ο Snoop Dogg, που δεν έχασαν την ευκαιρία να ανεβάσουν υλικό στα social media.

Έτοιμη η Ελλάδα

Η ελληνική αποστολή είναι έτοιμη για την παρέλαση των εθνικών αποστολών, που θα γίνει στον Σηκουάνα.

Μάλιστα, οι δύο σημαιοφόροι της Ελλάδας, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και Γιάννης Αντετοκούνμπο, πόζαραν χαμογελαστοί φορώντας την επίσημη στολή της παρέλασης των Ολυμπιακών Αγώνων.

 

Τι θα δούμε στην τελετή έναρξης

Για αυτήν την κορυφαία παράσταση που θα ξεκινήσει στις 20:30 (ώρα Ελλάδας) και θα έχει διάρκεια σχεδόν τεσσάρων ωρών κατά μήκος έξι χιλιομέτρων του Σηκουάνα, μία τελετή έναρξης που θα γίνει για πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων έξω από ένα στάδιο, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της τελετής Τομά Ζολί ανέφερε πάντα ότι ήθελε να προωθήσει τη γαλλική κληρονομιά.

Επομένως, η παράσταση θα πρέπει να βασίζεται στα σκηνικά που προσφέρει η «Πόλη του Φωτός», οι γέφυρες του Παρισιού, οι στέγες, τα μουσεία -Ορσέ, Λούβρο – και μνημεία όπως το Παλάτι του Κεραμεικού και η Παναγία των Παρισίων, προφανώς.

Και φυσικά η Άγια Νακαμούρα, η πιο πολυακουσμένη γαλλόφωνη τραγουδίστρια στον κόσμο, συγκεκριμένα με το «Djadja», μια επιτυχία του 2018 που έχει φτάσει τις 970 εκατομμύρια προβολές στο YouTube.

Από τότε που το όνομα της 29χρονης αναφέρθηκε στον Τύπο τον Μάρτιο, η ακροδεξιά της χώρας έχει εξαγριωθεί. Μια μικρή ομάδα ταυτότητας είχε αναρτήσει στα κοινωνικά της δίκτυα τη φωτογραφία ενός πανό, απλωμένο στις όχθες του Σηκουάνα, που έλεγε: «Δεν υπάρχει περίπτωση η Άγια (έκφραση βγαλμένη από την επιτυχία της «Djadja», σημείωμα του συντάκτη), εδώ είναι το Παρίσι, όχι η αγορά του Μπαμάκο!»

Η καλύτερη απάντηση της καλλιτέχνιδας θα ήταν να ερμηνεύσει τα κομμάτια της. Επίσης η εκατονταετηρίδα από τη γέννηση του Σαρλ Αζναβούρ θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως πρόσχημα.

Lady Γκάγκα και Σελίν Ντιόν

«Οι ράπερ βρίσκουν αυτό που ψάχνουν στον Σαρλ Αζναβούρ», διαβεβαίωσε το Γαλλικό Πρακτορείο τον Μάιο ένα από τα παιδιά του τραγουδιστή, ο Νικολά.

Είναι επίσης δύσκολο να μην υπάρξει σύνθεση μεταξύ της παρουσίας στο Παρίσι τις τελευταίες ημέρες των μεγαλοαστέρων Lady Γκάγκα αι Σελίν Ντιόν και της επικείμενης τελετής έναρξης.

Οι θαυμαστές της Γκάγκα θυμούνται στα κοινωνικά δίκτυα ότι η Αμερικανίδα ερμήνευσε, στα γαλλικά, το «La vie en rose», της Έντιθ Πιάφ, στο «A star is born» (2018), σε σκηνοθεσία του ηθοποιού Μπράντλεϊ Κούπερ.

Η Σελίν Ντιόν δεν έχει τραγουδήσει ζωντανά από τον Μάρτιο του 2020, μεταξύ της παγκόσμιας κρίσης υγείας και της αποκάλυψης μιας ασθένειας που την κατατρώει, το σύνδρομο δύσκαμπτου ατόμου (SPR), μια σπάνια νευρολογική παθολογία, χωρίς γνωστή θεραπεία.

Λίγοι τη φαντάστηκαν στο Παρίσι όταν παρακολουθούσαν πρόσφατα το συγκλονιστικό απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ «Je suis: Céline Dion», όπου εμφανίζεται συγκλονισμένη από σπασμούς, κυριευμένη από τον πόνο, εν μέσω κρίσης.

Ο Σερόν, ένας από τους Γάλλους «πάπες» της ντίσκο και της ηλεκτροκίνησης, έχει επίσης δει το όνομά του να επανέρχεται επίμονα από την άνοιξη. Η επιτυχία του από τη δεκαετία του 1970 «Supernature», ένα πρώιμο φιλικό προς το περιβάλλον κομμάτι, θα ήταν ιδανικό για μια τελετή που στοχεύει να είναι οικολογικά υπεύθυνη, με έναρξη στις 20:30.

Τέλος, η έκπληξη, είναι το γαλλικό metal γκρουπ Gojira θα συνδεόταν με τη γαλλοελβετική τραγουδίστρια της όπερας Μαρίνα Βιότι, ενώ επίσης τελευταία αναφέρθηκε, η Ντούα Λίπα, η Βρετανίδα μεγασταρ με καταγωγή από το Κόσοβο.

ΠΗΓΗ: In.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εργατικό ατύχημα στη Λεμεσό: Παραμένει κρίσιμα ο 23χρονος – Μεταφέρθηκε ξημερώματα στο ΓΝ Λευκωσίας

• «Έσβησε» κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών - Εν αναμονή της νεκροτομής επί της σορού του

• Παραλίες: Ξεκίνησε το μάζεμα πετσετών από τα κρεβατάκια – Έτσι θα λειτουργεί το νέο μέτρο – «Μας αντιγράφουν και οι τουρίστες»

• Ταξιδιωτικό «χάος»: «Απανωτές» καταγγελίες κατά αεροπορικών - Επιβάτες ταξιδεύουν μέχρι και με αεροπλάνα διαφορετικών εταιρειών

• Η τοποθέτηση της Αστυνομίας για την έρευνα με το έργο τερματικού εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου

• Ανείπωτη θλίψη - «Έφυγε» η μικρή Έλενα Νικολάου - Η συγκινητική παράκληση της οικογένειας

• Συγκινεί η Ιλάειρα Ζήση: Η φωτογραφία της κόρης της και το μήνυμα όλο νόημα



Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Σε νέες περιπέτειες ενδέχεται να εισέλθει ο ΔΗΣΥ, αυτή τη φορά για το θέμα των θητειών αξιωματούχων στο κόμμα. Σύμφωνα με τις πρόνοιες του καταστατικού, το οποίο τροποποιήθηκε στις 29 Απριλίου 2023, μέλος του κόμματος που κατέχει κάποιο εκ των αξιωμάτων του Βουλευτή, Ευρωβουλευτή, Δήμαρχου, Δημοτικού Συμβούλου, Σχολικού Εφόρου, Προέδρου ή Μέλους Κοινοτικού Συμβουλίου, δικαιούται να διεκδικήσει επανεκλογή στο ίδιο αξίωμα, μόνο αν κατά τη λήξη της τρέχουσας θητείας του, δεν συμπληρώσει τρεις θητείες σε αυτό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top