ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορωνοϊός: «Λίγο αυξημένα» τα κρούσματα COVID αλλά η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη

Κορωνοϊός: «Λίγο αυξημένα» τα κρούσματα COVID αλλά η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη

Σε ετοιμότητα βρίσκονται τα Νοσοκομεία της Δημοκρατίας για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων COVID, που σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Δαμιανό, είναι «λίγο αυξημένα», με την κατάσταση να χαρακτηρίζεται ως «διαχειρίσιμη».

Σε δηλώσεις μετά το πέρας του ετήσιου εθνικού μνημοσύνου του ήρωα Χριστόδουλου Αρέστη Μαζαράκη, που έπεσε μαχόμενος κατά την τουρκική εισβολή του 1974 στην Μεσόγη, ο κ. Δαμιανός ανέφερε πως «είναι λίγο αυξημένα τα κρούσματα COVID, όμως βρίσκονται σε ετοιμότητα τα Νοσοκομεία, να κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν, να αναλάβουν εκεί που χρειάζεται τη περίθαλψη των οποιονδήποτε ασθενών», χαρακτηρίζοντας την κατάσταση «διαχειρίσιμη».

Πρόκειται, συνέχισε, για ένα κύμα το οποίο θα υποχωρήσει, όπως και τα άλλα, μέσα στις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες, ενώ σημείωσε πως η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη και πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Σχετικά με την αυξημένη ροή των επισκεπτών στα Τμήματα Ατυχημάτων Επειγόντων Περιστατικών των Νοσοκομείων της Δημοκρατίας και πως αντιμετωπίζεται η κατάσταση, ο κ. Δαμιανός παρέπεμψε σε ενέργειες από τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), έτσι ώστε να μπορούν, όπως είπε, να καλυφθούν καλύτερα οι χώροι, αλλά και τα ωράρια και να μπορέσουν να καλύψουν τις οποιεσδήποτε αυξημένες ανάγκες που ενδεχομένως να υπάρξουν σε κάποια νοσηλευτήρια, κυρίως στις παραλιακές πόλεις.

Ερωτηθείς για το Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς και την αναβάθμιση των υπηρεσιών, ο κ. Δαμιανός ανέφερε πως επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς την Παρασκευή έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν κάποια προβλήματα τα οποία «μπορούν να λυθούν άμεσα».

Προχωρούμε, συνέχισε, «με αυτές τις λύσεις πάντοτε στην παρουσία του ΟΚΥπΥ, ο οποίος θα προχωρήσει με κάποιες συμφωνημένες ενέργειες που πρέπει να ληφθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες ή στους επόμενους λίγους μήνες, έτσι ώστε να υπάρχει κάποια αναβάθμιση των υπηρεσιών στο Νοσοκομείο της Πόλης Χρυσοχούς», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Μπούκαρε σε φούρνο το βράδυ – Άρπαξε χρήματα υπό την απειλή χαρτοκόπτη και έγινε «καπνός»

• Το Σκάνδαλο τερματικού στο Βασιλικό «στραγγαλίζει» χρηματοδοτούμενα έργα - Χάνεται η αξιοπιστία της Κύπρου

• «Tourists go home»: Ολοένα και μεγαλώνει το κίνημα του αντιτουρισμού - Επηρεάζεται η Κύπρος;

• Καλοκαίρι: Tips για να μην ξεφύγουμε με το φαγητό στις διακοπές – Ο μπουφές, το αλκοόλ και οι…Ιταλοί» - Ειδικός στο «T»

• Ζέτα Μακρυπούλια: Οι εξωτικές διακοπές μαζί με Μουτσινά και Κωνσταντινίδου - Δείτε φωτογραφίες



ΠτΔ: «Συγκινημένος για την υπερπροσπάθεια του Μάριου» - «Θα κάνουμε περισσότερα για τους αθλητές μας» - Φωτογραφίες

ΠτΔ: «Συγκινημένος για την υπερπροσπάθεια του Μάριου» - «Θα κάνουμε περισσότερα για τους αθλητές μας» - Φωτογραφίες

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, που παρακολούθησε το Σάββατο στο Παρίσι τον αγώνα και την πρόκριση του Μάριου Γεωργίου στον τελικό του Μονόζυγου, δήλωσε στη δημοσιογραφική ομάδα της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής ότι είναι «συγκινημένος για την υπερπροσπάθεια του Μάριου».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top