ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτεπάγγελτη έρευνα Λοϊζίδου για φωτογραφία από το νηπιαγωγείο

Αυτεπάγγελτη έρευνα Λοϊζίδου για φωτογραφία από το νηπιαγωγείο

Η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαΐδου σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι έχει ξεκινήσει αυτεπάγγελτη έρευνα εναντίον ατόμου που φαίνεται να είχε κάνει την αρχική ανάρτηση φωτογραφίας στην οποία εμφανίζονται οι μαθητές και δάσκαλοι και στην οποία αναγράφονται τα πλήρη ονόματα των μαθητών, οι θέσεις του οποίου θα αξιολογηθούν και η πορεία της διερεύνησης θα αποφασιστεί αναλόγως και με τις ενέργειες της Αστυνομίας.

Όπως σημειώνει, τρεις από τους χρήστες που είχαν αναδημοσιεύσει την φωτογραφία, την διέγραψαν μετά από επικοινωνία του Γραφείου μου.

Επίσης, οκτώ άτομα προέβηκαν σε διαγραφή της ανάρτησης ή θόλωσαν τα πρόσωπα και τα ονόματα από μόνοι τους, ενδεχομένως λόγω της δημοσιότητας που έλαβε το θέμα από αναρτήσεις στα ΜΚΔ και στον Τύπο, την Ανακοίνωση του Γραφείου της Επιτρόπου, και δημοσιογραφικές εκπομπές.

Η Επίτροπος αναφέρει ότι μια από τις αναρτήσεις φαίνεται να διαγράφηκε μετά από απευθείας αναφορά (report) του Γραφείου της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Σημειώνει ότι στις 4/7/2024 το Γραφείο της προώθησε στην Αστυνομία δέκα επιπρόσθετες αναρτήσεις που είχε εντοπίσει, στις οποίες ταυτοποιούνται τα υποκείμενα των δεδομένων (δεν είχαν θολωθεί τα πρόσωπα και τα ονόματα) για εντοπισμό των στοιχείων των χρηστών και/ή διαγραφή των αναρτήσεων. Εν τω μεταξύ, πέντε από αυτές τις δέκα αναρτήσεις έχουν διαγραφεί.

«Η Αστυνομία με πληροφόρησε ότι μέχρι στιγμής έχει εντοπίσει στοιχεία των ατόμων τα οποία έχουν προβεί στις δύο από τις πιο πάνω αναρτήσεις. Η διερεύνηση των δύο αυτών υποθέσεων βρίσκεται σε εξέλιξη», προσθέτει.

Περαιτέρω η Επίτροπος αναφέρει ότι έχει αποστείλει επιστολή προς την Ελληνική Αρχή προστασίας σε σχέση με δύο αναδημοσιεύσεις, οι οποίες φαίνεται να έγιναν από κατοίκους Ελλάδας.

Η Επίτροπος καταλήγει λέγοντας ότι το Γραφείο της είναι σε επικοινωνία με την Αστυνομία για περαιτέρω συντονισμένες ενέργειες.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Μακρύ καυτό καλοκαίρι: Ασταμάτητες οι κίτρινες προειδοποιήσεις – Δείτε αναλυτικά

• Νεαρός ανέβηκε γονατιστός στο Σταυροβούνι για την αρραβωνιαστικιά του που πάσχει από καρκίνο - Δείτε βίντεο

• Ακύρωση πτήσεων: Σε πόσες μέρες πρέπει να πάρετε τα λεφτά σας πίσω – Τι συμβαίνει με καθυστερήσεις και πτώχευση αεροπορικής

• Τίτλοι τέλους για την «Προίκα του Μωρού» - Γιατί «μπήκε» σε αναστολή

• Το έχει…με την ξιφασκία ο Πρόεδρος: Δείτε σε βίντεο τον Νίκο Χριστοδουλίδη να παρακαλουθεί μαθήματα



Το κυπριακό και οι σχέσεις των συγκυβερνώντων κομμάτων με τον Νίκο Χριστοδουλίδη

Το κυπριακό και οι σχέσεις των συγκυβερνώντων κομμάτων με τον Νίκο Χριστοδουλίδη

Οι εκδηλώσεις καταδίκης των κομμάτων κατά του προδοτικού πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής, έφεραν στο προσκήνιο τη διγλωσσία η οποία υπάρχει ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις οι οποίες στηρίζουν την κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top