Ο Νετανιάχου κατηγορεί τη Χαμάς ότι αποτρέπει τη συμφωνία για τη Γάζα

Ο Νετανιάχου κατηγορεί τη Χαμάς ότι αποτρέπει τη συμφωνία για τη Γάζα

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς αποτρέπει μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης των ομήρων στη Γάζα, και ότι το Ισραήλ δεν έχει αλλάξει καμιά από τις προϋποθέσεις που έχει θέσει.

Ο Νετανιάχου δήλωσε ότι το Ισραήλ παραμένει στους όρους της αρχικής πρότασης, η οποία περιλαμβάνει τη διασφάλιση της απελευθέρωσης του μέγιστου αριθμού ομήρων που παραμένουν εν ζωή, τον ισραηλινό έλεγχο του μεθοριακού διαδρόμου μεταξύ Γάζας και Αιγύπτου και την παρεμπόδιση Παλαιστινίων μαχητών και όπλων να επιστρέψουν στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Συμβούλιο Ασφαλείας: Ανθρωπογενής ο λιμός στη Γάζα – Κρίσιμος ο ρόλος του Κυπριακού διαδρόμου

Συμβούλιο Ασφαλείας: Ανθρωπογενής ο λιμός στη Γάζα – Κρίσιμος ο ρόλος του Κυπριακού διαδρόμου

Όλα τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσαν σήμερα ότι ο λιμός στη Γάζα είναι μια "ανθρωπογενής κρίση" και προειδοποίησαν ότι η χρήση της λιμοκτονίας ως όπλο πολέμου απαγορεύεται βάσει του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου.