ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Κύπρο η Βοηθός ΥΠΕΞ των ΗΠΑ - Επαφές για θέματα βοήθειας προσφύγων-αιτητών

Στην Κύπρο η Βοηθός ΥΠΕΞ των ΗΠΑ - Επαφές για θέματα βοήθειας προσφύγων-αιτητών

Η Βοηθός Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για τη Διεύθυνση Πληθυσμού, Προσφύγων και Μετανάστευσης Julieta Valls Noyes αναμένεται να επισκεφθεί την Κύπρο σήμερα για συναντήσεις με ανώτερους κυβερνητικούς και διεθνείς αξιωματούχους ενώ θα ακολουθήσει επίσκεψή της στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Θα επισκεφθεί επίσης τοποθεσίες που έχουν σχέση με την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας για πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο και άλλα ευάλωτα άτομα στην περιοχή.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ένας πολύτιμος ανθρωπιστικός εταίρος και οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν τη στενή συνεργασία τους με την Κυβέρνηση της χώρας, την Υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και άλλα μέρη για την ενίσχυση των μηχανισμών προστασίας και την παροχή βοήθειας σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Σε ανάρτηση στο Χ η Πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο Τζούλη Φίσερ αναφέρει ότι ανυπομονεί να καλωσορήσει στη Λευκωσία την κ. Noyes και προσβλέπει στις συζητήσεις για ένα ευρύ φάσμα ανθρωπιστικών προκλήσεων σε μια ταραγμένη περιοχή.

Από την Κύπρο η αξιωματούχος των ΗΠΑ μεταβαίνει στο Λονδίνο όπου θα συναντηθεί με ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους στο Υπουργείο Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης και στο Υπουργείο Εσωτερικών. Στο Λονδίνο θα συζητήσει τον ισχυρό συνεχή συντονισμό των δύο χωρών σε ένα ευρύ φάσμα παγκόσμιων ανθρωπιστικών θεμάτων, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ανείπωτη θλίψη σε ΔΕΦΑ και ΑΗΚ – Πέθανε ο Αντώνης Πατσαλής - «Ξεχώρισε για την απλότητα, τη θετικότητα και την εργατικότητά του »

• «Μάστιγα» η φτώχεια: 1 στα 10 νοικοκυριά στην ΕΕ δεν τρέφονται σωστά - Τι ισχύει στην Κύπρο

• Άγριος καυγάς στη Λεμεσό: Τραυματίστηκε 16χρονος - Χειροπέδες σε τρεις νεαρούς

• Μας χρειάζεται ο μικρός Νεόφυτος: Ψάχνει δότη μυελού των οστών - Έκκληση για βοήθεια

• Power of Love: Έμαθε για την αρρώστια και ξέσπασε σε κλάματα - «Με ειδοποίησαν ότι πεθαίνει»

• Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο κέρδισε τις εκλογές, αλλά καταγγέλλει ότι επιχειρείται «πραξικόπημα»



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Σύντομα εξελίξεις στο Κυπριακό, είμαστε πανέτοιμοι»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Σύντομα εξελίξεις στο Κυπριακό, είμαστε πανέτοιμοι»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τους αρχηγούς των Διπλωματικών Αποστολών της Κυπριακής Δημοκρατίας στο εξωτερικό, κατά την οποία τους ενημέρωσε για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και άλλα θέματα που αφορούν πολιτικές της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top