ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Τρία παιδιά νεκρά και οκτώ τραυματίες ο απολογισμός της επίθεσης με μαχαίρι σε εκδήλωση χορού

Βρετανία: Τρία παιδιά νεκρά και οκτώ τραυματίες ο απολογισμός της επίθεσης με μαχαίρι σε εκδήλωση χορού

Σε κατάσταση σοκ, το Ηνωμένο Βασίλειο αναζητεί απαντήσεις σχετικά με τα κίνητρα της επίθεσης με μαχαίρι που άφησε τρία παιδιά νεκρά και οκτώ τραυματισμένα κατά τη διάρκεια μαθήματος χορού στο Σάουθπορτ της βορειοδυτικής Αγγλίας.

Ένας 17χρονος συνελήφθη μετά την σφαγή που έγινε στην καρδιά των σχολικών διακοπών κατά την διάρκεια μαθήματος χορού με θέμα την Αμερικανίδα σταρ Τέιλορ Σουίφτ. Η αστυνομία δεν έχει δώσει μέχρι στιγμής κανένα στοιχείο που να διαφωτίζει τα κίνητρα του δράστη και επαναλαμβάνει ότι δεν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Στο Σάουθπορτ, την μικρή παραλιακή πόλη που απέχει καμιά εικοσαριά χιλιόμετρα από το Λίβερπουλ, οι κάτοικοι είναι σε κατάσταση σοκ: περαστικοί σταματούν για να αφήσουν λουλούδια, κάρτες, λούτρινα ζωάκια στην Χαρτ Στριτ. «Δεν μπορώ να το πιστέψω αυτό που έγινε εδώ», λέει η Λιν Χασάν. Η κόρη της βρισκόταν σε γειτονικό παιδικό σταθμό την ώρα της επίθεσης. «Τα παιδιά θα έπρεπε να βρίσκονται με ασφάλεια σε κλαμπ διακοπών... θα έπρεπε να χαίρονται τις διακοπές τους χωρίς να φοβούνται ότι θα τα μαχαιρώσουν».

 
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης μπήκε στο κτίριο και άρχισε να χτυπά με μαχαίρι τα παιδιά που συμμετείχαν στο χορευτικό δρώμενο. Το δρώμενο είχε παρουσιαστεί από τους διοργανωτές στα κοινωνικά μέσα ως μάθημα χορού και γιόγκα με θέμα την Τέιλορ Σουίφτ, που έδωσε σειρά συναυλιών στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Ιούνιο και θα κλείσει με συναυλία στο Λονδίνο τον Αύγουστο την ευρωπαϊκή της περιοδεία.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό της αστυνομίας, τρία παιδιά είναι νεκρά, οκτώ τραυματίστηκαν. Δύο ενήλικες που τραυματίστηκαν προσπαθώντας να προστατέψουν τα παιδιά βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

«Δυστυχώς, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ένα τρίτο παιδί απεβίωσε ως αποτέλεσμα των τραυμάτων που υπέστη σε επίθεση με μαχαίρι στο Σάουθπορτ χθες το πρωί», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αστυνομία του Μέρσεϊσαϊντ. «Το εννιάχρονο κορίτσι πέθανε στο νοσοκομείο τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Τρίτη 30 Ιουλίου. Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι τα παιδιά που πέθαναν χθες ήταν κορίτσια ηλικίας έξι και επτά ετών. Άλλα οκτώ παιδιά υπέστησαν μαχαιριές που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης και πέντε από αυτά βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση».
 
Η σύζυγος του ενός από τους τραυματισμένους, του Τζόναθαν Χέις, 63 ετών, δήλωσε στην Daily Telegraph ότι μαχαιρώθηκε στο πόδι στην προσπάθειά του να παρέμβει. «Το γραφείο μας βρίσκεται στο ίδιο κτίριο με το στούντιο του χορού. Ακουσε κραυγές και βγήκε, είδε τον δράστη, είδε ότι είχε τραυματίσει ένα παιδί και προσπάθησε να του πάρει το μαχαίρι».

Η περιοχή παραμένει και σήμερα αποκλεισμένη.

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν σκηνές φρίκης. Αιμόφυρτα παιδιά έβγαιναν στον δρόμο, αλλόφρονες μητέρες αναζητούσαν τα παιδιά τους. Κάποιοι διηγήθηκαν ότι είδαν τον δράστη να βγαίνει από ταξί και ότι αρνήθηκε να πληρώσει την κούρσα.

«Ξέρω ότι ολόκληρη η χώρα είναι βαθιά σοκαρισμένη», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ, ενώ ο βασιλιάς Κάρολος απηύθυνε «τα πιο ειλικρινή του συλλυπητήρια, τις προσευχές του και την βαθειά του συμπάθεια».

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ έγραψαν στο Χ: «Ως γονείς, δεν μπορούμε να διανοηθούμε αυτό που ζουν οι οικογένειες, οι φίλοι, οι κοντινοί άνθρωποι των νεκρών και των τραυματιών στο Σάουθπορτ».

Η υπουργός Εσωτερικών Ιβέτ Κούπερ βρέθηκε στο σημείο το πρωί για να συναντήσει τις δυνάμεις ασφαλείας.
 
ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Μας έκανε να δακρύσουμε με τα λόγια του ο Μάριος που ανέβηκε το Σταυροβούνι γονατιστός - Εξηγεί τους λόγους σε νέα ανάρτηση του

• Περιστατικά θερμοπληξίας: Τα νεότερα με την κατάσταση της υγείας των τριών ατόμων – Στην εντατική οι δύο

• Τα ναρκωτικά «έστειλαν» στο κελί 28χρονο - Πόσα χρόνια θα «χάσει» από τη ζωή του

• Τρεις τραυματίες από τη σύγκρουση φορτηγού με τρένο με 130 επιβάτες στην Εύβοια - Δείτε φωτογραφίες

• Τραγωδία στα Τέμπη: Ποινική δίωξη για κακούργημα στην πρόεδρο της ΡΑΣ



Υπ. Ενέργειας: Σύντομα προσφορές για ολοκλήρωση του τερματικού - Νομικές διαδικασίες για ανάκτηση του FSRU

Υπ. Ενέργειας: Σύντομα προσφορές για ολοκλήρωση του τερματικού - Νομικές διαδικασίες για ανάκτηση του FSRU

Την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να προχωρήσει στην υλοποίηση του έργου της έλευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Κύπρο για ηλεκτροπαραγωγή, παρά τον τερματισμό της σύμβασης με τη κινεζική κοινοπραξία και των ερευνών της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, επανέλαβε την Τρίτη ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου, σημειώνοντας ότι σύντομα η Εταιρεία Υποδομών Φυσικού Αερίου (ΕΤΥΦΑ) θα προχωρήσει σε ανοικτή διαδικασία προσφορών για την υλοποίηση του χερσαίου τμήματος και της προβλήτας του τερματικού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top