ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τουρισμός: Ανησυχία από διαφορά μεταξύ αφίξεων και κρατήσεων – Ευοίωνες οι προβλέψεις για τον Αύγουστο

Τουρισμός: Ανησυχία από διαφορά μεταξύ αφίξεων και κρατήσεων – Ευοίωνες οι προβλέψεις για τον Αύγουστο

Σε δημοσίευμα της βρετανικής ταμπλόιντ εφημερίδας Daily Express, που αναφέρεται σε μείωση κρατήσεων τουριστών στην Κύπρο από τον Μάιο και μετά είναι ετεροχρονισμένο και δεν ανταποκρίνεται στη σημερινή εικόνα, αναφέρθηκε ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ, Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης, ο οποίος, σημείωσε τη διαφορά μεταξύ αφίξεων και κρατήσεων.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο κ. Ρουσουνίδης εξήγησε ότι η τουριστική εισροή κινείται στα ίδια επίπεδα σε σχέση με την περσινή χρονιά κάτι το οποίο χαροποιεί τον τουριστικό τομέα διότι υπάρχουν πολλά προβλήματα και προκλήσεις.

Παράλληλα σημείωσε ότι υπάρχει διαφορά στην τουριστική εισροή στις διανυκτερεύσεις και αυτό οφείλεται διότι αρκετοί τουρίστες επιλέγουν να διανυκτερεύσουν είτε σε τουριστικά καταλύματα τύπου Airbnb είτε σε καταλύματα στις κατεχόμενες περιοχές.

Επιπρόσθετα, όπως δήλωσε, στις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης και της Βρετανίας, από τις οποίες η Κύπρος αντλεί τουριστική εισροή, υπάρχει οικονομική ύφεση και γι’ αυτό τον λόγο οι τουρίστες από αυτές τις περιοχές, έχουν μειώσει την διάρκεια των διανυκτερεύσεων τους σε σύγκριση με την περσινή χρονιά.

Συγκεκριμένα σημείωσε ότι είναι μειωμένο το κατά κεφαλήν έξοδο καθώς και η διάρκεια διαμονής τους και αυτό, όπως συμπλήρωσε, επηρεάζει ολόκληρο τον τομέα της φιλοξενίας, διότι τα κόστη και τα έξοδα υπερδιπλασιάστηκαν και έτσι υπάρχει διαφοροποίηση.

Ερωτηθείς για τις προβλέψεις για τον φετινό Αύγουστο αναμένεται τουλάχιστον σε τουριστική εισροή να είναι μία αντανάκλαση του περσινού.

Καταληκτικά ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ, ανέφερε ότι οι περιοχές που προτιμούν περισσότερο είναι κατά κύριο λόγο τα παραλιακά μέτωπα της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου και της Πάφου και κατά δεύτερο λόγο την Λεμεσό, την Λάρνακα και τις ορεινές περιοχές, κατέληξε.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Έλλειψη κρέατος στην Κύπρο λόγω πανώλης στην Ελλάδα - Δεν υπάρχει κίνδυνος για τον άνθρωπο

• Επιμένει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για εξελίξεις στο Κυπριακό - Κριτική σε τακτικές που ακολουθήθηκαν

• Αθηνά Οικονομάκου: «Πλημμυρίζει» το Instagram με φωτογραφίες πλάι στον Μπρούνο Τσερέλα

• Ισμαήλ Χανίγια: Νεκρός ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς - Δολοφονήθηκε στο Ιράν

• Έχασε τον έλεγχο του οχήματος και προσέκρουσε σε δέντρο - Σοβαρός τραυματισμός 57χρονου - Κρίσιμα στη ΜΕΘ – Φωτογραφία



Δυσκολεύεται το έργο των ανακριτών για τις απανθρακωμένες σορούς - Αναμένεται αυτοψία από ιατροδικαστή - Εικόνες από το σημείο

Δυσκολεύεται το έργο των ανακριτών για τις απανθρακωμένες σορούς - Αναμένεται αυτοψία από ιατροδικαστή - Εικόνες από το σημείο

Συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών για τις δυο απανθρακωμένες σορούς που εντοπίστηκαν τα ξημερώματα, της Τετάρτης 31 Ιουλίου σε καμένο όχημα στην Επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top