ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Τετάρτη 31 Ιουλίου

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Τετάρτη 31 Ιουλίου

Η απόφαση της κινεζικής εταιρείας CCP να προχωρήσει σε καταγγελία της Κυπριακής Δημοκρατίας για διαφθορά στο Διαιτητικό Δικαστήριο του Λονδίνου καθώς και όλες οι εξελίξεις γύρω από το θέμα της κατασκευής του τερματικού φυσικού αερίου στο Βασιλικό, είναι το κύριο θέμα στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων σήμερα.

Ο Τύπος προβάλλει επίσης, μεταξύ άλλων, τις δαπάνες του Προεδρικού για το 2023, τα κατασκευαστικά έργα που ανέλαβε το 2023 ύψους πολλών εκατομμυρίων η εταιρεία Cyfield καθώς και οι αυξήσεις των τιμών των γεωργικών προϊόντων.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Μας καταγγέλλουν για διαφθορά τώρα οι Κινέζοι στο δικαστήριο», γράφει στο κύριο της θέμα πως πανικό προκάλεσε στη Λευκωσία η τοποθέτηση των νομικών συμβούλων της κινεζικής CCP στο βρετανικό δικαστήριο ότι η Κύπρος ερευνάται από την ΕΕ για διαφθορά και έκνομες ενέργειες. Αλλού, γράφει ότι το Προεδρικό είναι πολυδάπανο και πως για το 2023 δόθηκαν 278.197 ευρώ για ηλεκτροδότηση και 45.997 ευρώ για τηλεφωνικά τέλη. Σε άλλο της θέμα γράφει πως καζάνι που βράζει είναι η Μέση Ανατολή ενώ γίνονται συστάσεις στους Ευρωπαίους να φύγουν ή να μην επισκεφθούν τον Λίβανο.

Ο «Πολίτης» κάτω από τον τίτλο «Κινεζική αντεπίθεση στο Λονδίνο για το Βασιλικό» γράφει πως οι δικηγόροι της CCP επικαλούνται στο διαιτητικό δικαστήριο την ευρωπαϊκή έρευνα για να παρουσιάσουν την Κυπριακή Δημοκρατία ως «αφερέγγυα». Αλλού, γράφει πως η εταιρεία Cyfield έλαβε τα περισσότερα κρατικά έργα κατόπιν διαγωνισμών, κόστους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ το 2023. Σε άλλο του θέμα, γράφει για τον Great Asia Interconnector ότι θα ληφθούν αποφάσεις πριν το τέλος Αυγούστου.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Κινεζική ενέδρα στο δικαστήριο» γράφει πως η κινεζική εταιρεία της CCP έθεσε τη Δευτέρα ενώπιον του Διαιτητικού Δικαστηρίου στο Λονδίνο εκτενείς πληροφορίες για τις καταιγιστικές εξελίξεις αναφορικά με το τερματικό στο Βασιλικό. Σε άλλο του θέμα γράφει για άλμα τιμών από το χωράφι στο καλάθι, ενώ προωθούνται μέτρα για περιορισμό της ψαλίδας των τιμών. Αλλού, γράφει για την επιχείρηση κατεδάφισης αυθαίρετων τροχόσπιτων στη Λάρνακα.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Όλα τα σκοτεινά του σκανδάλου για το Τερματικό να βγουν στο φως», γράφει στο κύριο της θέμα πως εξακολουθούν να αιωρούνται πολλά ερωτήματα γύρω από τη σύμβαση για το τερματικό στο Βασιλικό και οι πρωταγωνιστές καλούνται να δώσουν απαντήσεις. Σε άλλο της θέμα γράφει πως σπρώχνουν για ιδιωτικοποίηση και τα νοσηλευτήρια με το ΑΚΕΛ να ζητά άμεσα μέτρα από την Κυβέρνηση. Αλλού, γράφει πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καλεί για εκεχειρία στη Γάζα λόγω πολιομυελίτιδας.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα “Cyprus Mail”, στο κύριο της θέμα με τίτλο «Νέες προσφορές χρειάζονται για ολοκλήρωση του έργου του LNG», γράφει πως η μία προσφορά χρειάζεται για την ολοκλήρωση της προβλήτας και η άλλη για ολοκλήρωση της πλωτής μονάδας. Αλλού, γράφει πως ένας στους τέσσερις Κύπριους εργαζόμενους δεν έχει την οικονομική ευχέρεια για διακοπές. Σε άλλο της θέμα, κάτω από σχετική φωτογραφία, γράφει για την προσπάθεια της ιστιοπλόου Νατάσας Λάππα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Οικονομική Καθημερινή» κάτω από τον τίτλο «Νέα πλάνα για Ελληνική από Eurobank», γράφει πως τα σχέδια της για την Ελληνική Τράπεζα καταστρώνει η Eurobank μετά τη λήξη της δημόσιας πρότασης για εξαγορά του 100% της Τράπεζας. Αλλού, γράφει πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού προσελκύουν φιλάθλους αλλά διώχνουν τουρίστες από τη γαλλική πρωτεύουσα. Σε άλλο της θέμα, γράφει πως άνοιξε ο δρόμος για την κατασκευή της Μαρίνας της Πάφου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Θάνατος βρέφους: Ένταλμα σύλληψης εναντίον της μητέρας - Έφυγε για Ελλάδα

• Απανθρακωμένες σοροί: Έγινε αυτοψία στη σκηνή - Πού στρέφονται οι έρευνες

• Επιμένει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για εξελίξεις στο Κυπριακό - Κριτική σε τακτικές που ακολουθήθηκαν

• Κατεχόμενα: Αφαίρεσε το φανάρι, το έπιασε αγκαλιά και έγινε «καπνός» - Δείτε βίντεο

• Έλλειψη κρέατος στην Κύπρο λόγω πανώλης στην Ελλάδα - Δεν υπάρχει κίνδυνος για τον άνθρωπο

• Τουρισμός: Ανησυχία από διαφορά μεταξύ αφίξεων και κρατήσεων – Ευοίωνες οι προβλέψεις για τον Αύγουστο



Απανθρακωμένες σοροί: Έγινε αυτοψία στη σκηνή - Πού στρέφονται οι έρευνες

Απανθρακωμένες σοροί: Έγινε αυτοψία στη σκηνή - Πού στρέφονται οι έρευνες

Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα σε σχέση με τις δυο απανθρακωμένες σορούς που εντοπίστηκαν σε καμένο αυτοκίνητο σε χωμάτινο παράδρομο μεταξύ Κελλακίου και Παρεκκλησιάς, δήλωσε ο Αστυνομικός Διευθυντής Λεμεσού, Ανδρέας Αγγελίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top