ΔΙΕΘΝΗ

Αμελί Ουντεά Καστερά: Μητέρα 3 παιδιών και κορυφαία αθλήτρια - Η 46χρονη υπουργός Αθλητισμού που φίλησε θερμά τον Μακρόν

Αμελί Ουντεά Καστερά: Μητέρα 3 παιδιών και κορυφαία αθλήτρια - Η 46χρονη υπουργός Αθλητισμού που φίλησε θερμά τον Μακρόν

Παντρεμένη, μητέρα τριών παιδιών και πρώην τενίστρια υψηλού επιπέδου. Αυτή είναι η Γαλλίδα υπουργός Αθλητισμού που τις τελευταίες ώρες έχει μαγνητίσει τα φώτα της δημοσιότητας λόγω της διαχυτικής της συμπεριφοράς και του περιβόητου φιλιού - που από πολλούς χαρακτηρίστικε ανάρμοστο - με τον Εμανουέλ Μακρόν σε δημόσιο χώρο.

Το μεγάλο ερώτημα, που δύσκολα μπορεί να απαντηθεί, είναι πώς αντέδρασαν τόσο η Μπριζίτ Μακρόν όσο και ο σύζυγος της 46χρονης υπουργού Αμελί Ουντεά Καστερά μετά το ιδιαίτερο τετ α τετ στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Όπως γράφουν τα γαλλικά ΜΜΕ, η Ουντεά Καστερά είναι μία εμβληματική μορφή της γαλλικής ελίτ με σπουδές στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης (ΕΝΑ) και καριέρα σε κορυφαίες επιχειρήσεις.

Ωστόσο, μετά το θερμό φιλί που έδωσε στον ένοικο των Ηλυσίων και την αγκαλιά που του έκανε, πολλοί είναι αυτοί που διερωτώνται για τη σχέση του προέδρου με την υπουργό του. Πολλά γαλλικά ΜΜΕ, όπως η Le Figaro, σχολιάζουν ότι ήταν πολύ άνετη με τον Μακρόν, κάτι που δεν αρμόζει σε μέλος του υπουργικού συμβουλίου.

Στις 13 Ιουλίου, η υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας κολύμπησε στον Σηκουάνα θέλοντας με την κίνησή της να δείξει πως ο ποταμός στο Παρίσι είναι αρκετά καθαρός και ασφαλής για τους αθλητές που θα συμμετάσχουν σε αγωνίσματα κολύμβησης στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πρώην επαγγελματίας στο τένις

Η Αμελί Ουντεά Καστερά γεννήθηκε στο Παρίσι. Yπήρξε πρωταθλήτρια στο τένις σε ηλικία 14 ετών, με μεγάλες διακρίσεις στο Γαλλικό Όπεν και το Wimbledon. Ως επαγγελματίας παίκτρια, είχε καταταχθεί στην 251η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Στις 6 Ιουνίου του 1996, μετά την ήττα της στο Ρολάν Γκαρός , η Αμελί αποφάσισε να εγκαταλείψει το τένις και να ξεκινήσει λαμπρές σπουδές.

Η Καστερά, Γενική Διευθύντρια της Γαλλικής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (FFT), έχει διατελέσει πρώην επικεφαλής του ηλεκτρονικού εμπορίου, δεδομένων και ψηφιακής τεχνολογίας στη γαλλική εταιρεία λιανικής Carrefour και πρώην ανώτερο στέλεχος σε ασφαλιστική εταιρεία.

Το 2006 παντρεύτηκε τον τραπεζίτη Φρεντερίκ Ουντεά, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της «Société Générale» και νυν CEO της «Sanofi» με τον οποίο έχει αποκτήσει τρία παιδιά:τον Βανσέν, τον Tομά και τον Πιέρ.

Στις 20 Μαΐου του 2022, η τότε πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ελιζαμπέτ Μπορν της εμπιστεύτηκε το υπουργείο Αθλητισμού και Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων.

Στις 11 Ιανουαρίου του 2024, επί θητείας Γκαμπριέλ Ατάλ, παρέμεινε στο υπουργείο Αθλητισμού ωστόσο, της ανατέθηκε και δεύτερο χαρτοφυλάκιο: το υπουργείο Παιδείας.
Ωστόσο, στις 8 Φεβρουαρίου του 2024 αποφάσισε να αποχωρήσει από το υπουργείο.

Η Αμελί δέχθηκε ισχυρές πιέσεις να παραδώσει το χαρτοφυλάκιο επειδή αποφάσισε να στείλει τα παιδιά της σε ιδιωτικό σχολείο δικαιολογώντας την απόφασή της, λέγοντας ότι ήταν «απογοητευτικό» το πόσες ώρες δεν είχε αντικαταστάτη το δημόσιο σχολείο του πρωτότοκου γιου της, όταν ένας από τους δασκάλους του βρισκόταν σε άδεια.

Σε ηλικία 19 ετών, η νυν υπουργός Αθλητισμού είχε ένα σύντομο ειδύλλιο με τον Βραζιλιάνο τενίστα Γκουστάβο Κουέρτεν.

Ο «Γκούγκα» όπως είναι το παρατσούκλι του, ήταν ο αθλητής που άναψε τη φλόγα στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απανθρακωμένοι σοροί: Διενεργήθηκαν οι νεκροτομές - Υπόθεση φόνου εκ προμελέτης διερευνά η Αστυνομία

• Νίκος Κυριακίδης: Πέθανε ο «Νιόνιος» από το «Κωνσταντίνου και Ελένης»

• Ανάλυση: Μεγάλη αστάθεια στις αγορές - Σκαρφαλώνει εκθετικά το πετρέλαιο μετά την είδηση θανάτου επικεφαλής της Χαμάς

• Θάνατος βρέφους: Ένταλμα σύλληψης εναντίον της μητέρας - Έφυγε για Ελλάδα

• Έλλειψη κρέατος στην Κύπρο λόγω πανώλης στην Ελλάδα - Δεν υπάρχει κίνδυνος για τον άνθρωπο

• Τουρισμός: Ανησυχία από διαφορά μεταξύ αφίξεων και κρατήσεων – Ευοίωνες οι προβλέψεις για τον Αύγουστο



Απανθρακωμένοι σοροί: Διενεργήθηκαν οι νεκροτομές - Υπόθεση φόνου εκ προμελέτης διερευνά η Αστυνομία

Απανθρακωμένοι σοροί: Διενεργήθηκαν οι νεκροτομές - Υπόθεση φόνου εκ προμελέτης διερευνά η Αστυνομία

Υπόθεση φόνου εκ προμελέτης διερευνά η Αστυνομία στη Λεμεσό, μετά τον εντοπισμό δύο σορών σε φλεγόμενο όχημα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top