ΔΙΕΘΝΗ

Ο Νετανιάχου συγκαλεί Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, το Ιράν δεν κλιμακώνει και ο Ερντογάν καταδικάζει

Ο Νετανιάχου συγκαλεί Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, το Ιράν δεν κλιμακώνει και ο Ερντογάν καταδικάζει

Ο Μπένιαμιν Νετανιάχου συγκαλεί το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας μετά από τις απειλές του Ιράν, της Χαμάς και άλλων εναντίον του Ισραήλ για σκληρά αντίποινα στην εξουδετέρωση του Ισμαΐλ Χανίγια.

Στην Ιερουσαλήμ, ο υπουργός Αμυνας Γιόαβ Γκάλαντ δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν επιδιώκει την κλιμάκωση του πολέμου, αλλά είναι προετοιμασμένο για όλα τα σενάρια. Οι δηλώσεις του έγιναν κατά την διάρκεια επίσκεψης σε μονάδα αντιπυραυλικής άμυνας και επιβεβαιώθηκαν από τον εκπρόσωπό του. Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ο ισραηλινός υπουργός Αμυνας αναφερόταν ειδικά στον πόλεμο με την Χεζμπολάχ στον Λίβανο και όχι στη δολοφονία του Ισμαΐλ Χανίγια.

Η Τεχεράνη δεν έχει την πρόθεση να κλιμακώσει την σύγκρουση στην Μέση Ανατολή, δηλώνει ο πρώτος αντιπρόεδρος του Ιράν Μοχάμαντ Ρεζά Αρεφ σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τον θάνατο του Ισμαΐλ Χανίγια στην Τεχεράνη, μεταδίδουν τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο πρωθυπουργός του Κατάρ, το οποίο έχει ρόλο διαμεσολαβητή στις διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός που διεξάγονται ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, άφησε σήμερα να εννοηθεί πως η δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τις προσπάθειες για την επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα.

«Πολιτικές δολοφονίες και η συνεχιζόμενη στοχοποίηση αμάχων στη Γάζα ενόσω οι συνομιλίες συνεχίζονται μας οδηγούν να αναρωτηθούμε, πώς μπορεί να επιτύχει η διαμεσολάβηση όταν μία πλευρά δολοφονεί τον διαπραγματευτή της άλλης πλευράς;» έγραψε στην πλατφόρμα X ο πρωθυπουργός σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θάνι. «Η ειρήνη χρειάζεται σοβαρούς εταίρους και μια καθολική στάση εναντίον της περιφρόνησης για την ανθρώπινη ζωή».

Πηγή: lifo.gr

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απανθρακωμένοι σοροί: Διενεργήθηκαν οι νεκροτομές - Υπόθεση φόνου εκ προμελέτης διερευνά η Αστυνομία

• Νίκος Κυριακίδης: Πέθανε ο «Νιόνιος» από το «Κωνσταντίνου και Ελένης»

• Ανάλυση: Μεγάλη αστάθεια στις αγορές - Σκαρφαλώνει εκθετικά το πετρέλαιο μετά την είδηση θανάτου επικεφαλής της Χαμάς

• Θάνατος βρέφους: Ένταλμα σύλληψης εναντίον της μητέρας - Έφυγε για Ελλάδα

• Έλλειψη κρέατος στην Κύπρο λόγω πανώλης στην Ελλάδα - Δεν υπάρχει κίνδυνος για τον άνθρωπο

• Τουρισμός: Ανησυχία από διαφορά μεταξύ αφίξεων και κρατήσεων – Ευοίωνες οι προβλέψεις για τον Αύγουστο



Απανθρακωμένοι σοροί: Διενεργήθηκαν οι νεκροτομές - Υπόθεση φόνου εκ προμελέτης διερευνά η Αστυνομία

Απανθρακωμένοι σοροί: Διενεργήθηκαν οι νεκροτομές - Υπόθεση φόνου εκ προμελέτης διερευνά η Αστυνομία

Υπόθεση φόνου εκ προμελέτης διερευνά η Αστυνομία στη Λεμεσό, μετά τον εντοπισμό δύο σορών σε φλεγόμενο όχημα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top