ΔΙΕΘΝΗ

Η Βενετία απαγορεύει τα μεγάφωνα - Νέοι περιορισμοί για τα τουριστικά γκρουπ

Η Βενετία απαγορεύει τα μεγάφωνα - Νέοι περιορισμοί για τα τουριστικά γκρουπ

Σε νέους περιορισμούς αποφάσισε να προχωρήσει η Βενετία προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η τουριστική πίεση. Από αύριο (1/8) θα ισχύσει μέτρο το οποίο ορίζει ότι ο ανώτατος αριθμός των μελών των τουριστικών γκρουπ που επισκέπτονται τη Γαληνοτάτη, δεν θα μπορεί να ξεπερνά τα είκοσι πέντε. Υπενθυμίζεται ότι, κατά κανόνα, ένα τουριστικό λεωφορείο μεταφέρει πενήντα επιβάτες. Στόχος είναι να μειωθούν οι ουρές και η πολυκοσμία στα διάφορα στενά δρομάκια της Βενετίας.

Παράλληλα, οι ξεναγοί δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν μεγάφωνα προκειμένου να μειωθεί το καθημερινό στρες στο οποίο υποβάλλονται οι κάτοικοι της μοναδικής αυτής πόλης. Το πρόστιμο, για όσους δεν σεβαστούν τους νέους κανόνες, θα φτάνει τα πεντακόσια ευρώ. Αρχικά, τα μέτρα είχε προγραμματιστεί να μπουν σε ισχύ τον Ιούνιο αλλά ο δήμος της πρωτεύουσας του Βένετο έδωσε δίμηνη παράταση. Οι περιορισμοί αυτοί πρόκειται να ισχύσουν και στα μεγαλύτερα νησιά της λιμνοθάλασσας της Βενετίας, όπως το Μουράνο και το Μπουράνο. «Με τον τρόπο αυτό, ευνοούμε τον βιώσιμο τουρισμό και ρυθμίζουμε τα οργανωμένα γκρουπ», δήλωσε η αντιδήμαρχος υπεύθυνη για την ασφάλεια, Ελιζαμπέτα Πέσε.

Από τον περασμένο Απρίλιο και για σύνολο 29 ημερών, ο δήμος της Βενετίας αποφάσισε να εισάγει, πειραματικά, εισιτήριο εισόδου ύψους πέντε ευρώ για όσους πραγματοποίησαν ημερήσια επίσκεψη στο κέντρο της πόλης. Από το μέτρο εξαιρέθηκαν οι κάτοικοι της περιφέρειας Βένετο, όλοι οι Ιταλοί και ξένοι πολίτες που έχουν γεννηθεί στη Βενετία, οι φοιτητές και όσοι την επισκέπτονται για λόγους εργασίας ή υγείας.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απανθρακωμένοι σοροί: Διενεργήθηκαν οι νεκροτομές - Υπόθεση φόνου εκ προμελέτης διερευνά η Αστυνομία

• Νίκος Κυριακίδης: Πέθανε ο «Νιόνιος» από το «Κωνσταντίνου και Ελένης»

• Ανάλυση: Μεγάλη αστάθεια στις αγορές - Σκαρφαλώνει εκθετικά το πετρέλαιο μετά την είδηση θανάτου επικεφαλής της Χαμάς

• Θάνατος βρέφους: Ένταλμα σύλληψης εναντίον της μητέρας - Έφυγε για Ελλάδα

• Έλλειψη κρέατος στην Κύπρο λόγω πανώλης στην Ελλάδα - Δεν υπάρχει κίνδυνος για τον άνθρωπο

• Τουρισμός: Ανησυχία από διαφορά μεταξύ αφίξεων και κρατήσεων – Ευοίωνες οι προβλέψεις για τον Αύγουστο



Απανθρακωμένοι σοροί: Διενεργήθηκαν οι νεκροτομές - Υπόθεση φόνου εκ προμελέτης διερευνά η Αστυνομία

Απανθρακωμένοι σοροί: Διενεργήθηκαν οι νεκροτομές - Υπόθεση φόνου εκ προμελέτης διερευνά η Αστυνομία

Υπόθεση φόνου εκ προμελέτης διερευνά η Αστυνομία στη Λεμεσό, μετά τον εντοπισμό δύο σορών σε φλεγόμενο όχημα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top