ΔΙΕΘΝΗ

Ανάλυση: «Χειρουργικά» χτυπήματα από Ισραήλ – «Η μπάλα στο γήπεδο» της Χεζμπολάχ

Ανάλυση: «Χειρουργικά» χτυπήματα από Ισραήλ – «Η μπάλα στο γήπεδο» της Χεζμπολάχ

Μεγάλη πολιτική αναταραχή έχει προκληθεί στην Μέση ανατολή αφού ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια, δολοφονήθηκε στην Τεχεράνη, την πρωτεύουσα του Ιράν, όπου είχε μεταβεί για την ορκωμοσία του νέου προέδρου της χώρας, του Μασούντ Πεζεσκιάν, την Τρίτη, όπως είχε ανακοινώσει τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα, κάνοντας λόγο για «ύπουλη σιωνιστική επιδρομή».

Μιλώντας στο ThemaOnline για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, ο Πολιτικός Αναλυτής, Χαράλαμπος Χρυσοστόμου, ανέφερε ότι το Ισραήλ «απάντησε» στο κτύπημα στα υψώματα του Γκολάν με δύο «χειρουργικά» κτυπήματα.

Συγκεκριμένα, το πρώτο κτύπημα είναι η εκτέλεση του πολιτικού αρχηγού της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια και το δεύτερο με το κτύπημα στον στενό συνεργάτη του Χασάν Νασράλα και υψηλόβαθμου στελέχους της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό, ο οποίος τραυματίστηκε.  

Όπως συμπλήρωσε ο κ. Χρυσοστόμου, «το Ισραήλ απαντά με κτυπήματα κατά προσώπων-ηγετών και των δύο οργανώσεων, δηλαδή του νούμερο ένα της Χαμάς και υψηλόβαθμου στελέχους της Χεζμπολάχ» και πρόσθεσε, «είναι κτύπημα γοήτρου και το μέγιστο πλήγμα που θα μπορούσαν να καταφέρουν σε ατομικό επίπεδο κατά της Χαμάς».

Επιπρόσθετα σημείωσε ότι, «σκότωσαν τον αρχηγό και το πλήγμα γίνεται στην καρδιά της Τεχεράνης, στο Ιράν και αυτό δείχνει μια μεγάλη ικανότητα από την πλευρά του Ισραήλ, να εντοπίζει, να σχεδιάζει και να εκτελεί “χειρουργικές” ενέργειες κατά των αντιπάλων του χωρίς να μπορούν να τις αποσοβήσουν».

Η κρισιμότητα της κατάστασης, σύμφωνα με τον κ. Χρυσοστόμου, είναι η πιθανή αντίδραση της Χεζμπολάχ, του Ιράν και της Χαμάς.

Όπως συμπλήρωσε, οι δυνατότητες αντίδρασης της Χαμάς είναι περιορισμένες μετά από πολλούς μήνες σε πόλεμο και την καταστροφή των υποδομών της, ωστόσο οι δυνατότητες της Χεζμπολάχ υπάρχουν και ενδεχομένως να υπάρξει ανταπάντηση.

Επίσης ανέφερε ότι, «την κρισιμότητα της κατάστασης την αντιλαμβάνονται όλοι και ήδη οι Αμερικανοί, οι Βρετανοί, οι Γάλλοι και οι Γερμανοί ζητούν από τους υπηκόους τους να φύγουν από τον Λίβανο ενώ στη περιοχή κατευθύνονται τρία Αμερικανικά πολεμικά πλοία» και συμπλήρωσε ότι, «η κατάσταση βρίσκεται στη κόψη του ξυραφιού, κάθε φορά που κάποιος κάνει μια ενέργεια τότε περιμένουμε την απάντηση του άλλου».

Καταληκτικά σημείωσε ότι, «βρισκόμαστε σε κρίσιμη κατάσταση και ο κίνδυνος ανάφλεξης είναι υπαρκτός και μόνο όταν σταματήσουν οι εχθροπραξίες στη Γάζα η κατάσταση θα είναι διαχειρίσιμη», κατέληξε.  

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Θάνατος βρέφους: Διέμενε παράνομα στην ΚΔ ο πατέρας – Λιποβαρές και με σημάδια στο κορμί του

• Αποφυλακίσθηκε με όρους ο μοιραίος σταθμάρχης των Τεμπών Βασίλης Σαμαράς

• Βράδυ μαχαιριών: Στο νοσοκομείο δύο πρόσωπα - Τελικά τους πέρασαν και χειροπέδες - Τι εντόπισαν σε κάδο

• Απανθρακωμένες σοροί: Διερευνάται πληροφορία για ελλείπον πρόσωπο - Δύσκολο να εξακριβωθεί ο κάτοχος του οχήματος

• Μοτοσικλετιστές: Πόσο σημαντική είναι η χρήση κράνους; - Πώς μπορούν να μειωθούν οι σοβαρές συγκρούσεις



«Θρίλερ» σε διαμέρισμα στη Λευκωσία: Εντοπίστηκε νεκρός άνδρας σε λίμνη αίματος – Ήταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

«Θρίλερ» σε διαμέρισμα στη Λευκωσία: Εντοπίστηκε νεκρός άνδρας σε λίμνη αίματος – Ήταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Σε συναγερμό τέθηκαν οι Αρχές γύρω στις 23:10 το βράδυ της Τετάρτης 31 Ιουλίου, σε διαμέρισμα στην περιοχή της Παλλουριώτισσας, στην Επαρχία Λευκωσίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top