ΕΛΛΑΔΑ

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε Εύβοια και Ρέθυμνο - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε Εύβοια και Ρέθυμνο - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην πυρκαγιά που ξέσπασε χθες τις μεσημεριανές ώρες στον Πισσώνα Ευβοίας, αλλά και στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης στην περιοχή Σελλιά Ρεθύμνου.

Στην Εύβοια μετέβη και ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας καθώς και η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος. Όπως δήλωσε ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος, Θεόδωρος Βάγιας, όλη τη νύχτα οι επίγειες δυνάμεις επιχειρούσαν σε συνεργασία με τη δασική υπηρεσία. Το κύριο βάρος είχε δωθεί στην ανατολική πλευρά της πυρκαγιάς. «Οι καιρικές συνθήκες το βράδυ μας επιτρέπουν ώστε να μειώσουμε την ένταση της φωτιάς και με το πρώτο φως της ημέρας με δύο κύκλους εναέριων μέσων να μπορέσουμε να την ελέγξουμε και να την οριοθετήσουμε», ανέφερε.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι επίγειες δυνάμεις μαζί με τη δασική υπηρεσία είχαν εστιάσει ανατολικά του οικισμού Αφράτι, δημιουργώντας με μηχανήματα έργου αντιπυρικές ζώνες ώστε να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς. Καθώς η ένταση των ανέμων είχε μειωθεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες ώστε να περιορίσουν το μέτωπο της πυρκαγιάς, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας πάνω από 20 εναέρια μέσα αναμενεται να διατεθούν σε δύο κύκλους για να ξεκινήσουν τις ρίψεις νερού από αέρος. «Για μία νύχτα μάχης» έκανε λόγο από την Εύβοια, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

«Η δουλειά που κάνουμε μαζί με όλους τους φορείς είναι οι ζώνες. Η δουλειά που μπορεί να γίνει μέσα στη νύχτα. Πρώτα απ' όλα με ασφάλεια, έτσι ώστε να βρούμε μια καλύτερη κατάσταση με το πρώτο φως που θα επιχειρήσουν τα εναέρια. Κανείς δεν θα φύγει από εδώ πέρα όλο το βράδυ, μέχρι να κάνουμε την δουλειά μας», υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας.

Στο σημείο παρέμειναν και επιχειρούσαν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και συγκεκριμένα 183 πυροσβέστες με 8 ομάδες δασοκομάντος και 52 οχήματα καθώς και μεγάλος αριθμός εθελοντών, ενώ από αέρος επιχείρησαν 19 εναέρια μέσα (11 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα, εκ των οποίων 2 ελικόπτερα για συντονισμό). Επιπλέον τοπική αυτοδιοίκηση και Ένοπλες Δυνάμεις συνδράμουν με μηχανήματα έργου και υδροφόρες, ενώ δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή για την διευκόλυνση της μετακίνησης των κατοίκων.

Ο συντονισμός όλων των δυνάμεων πολιτικής προστασίας γίνεται από το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως βορειοανατολικά, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπάρχει μεγάλη δυσκολία λόγω της γεωμορφολογίας του εδάφους. Η εικόνα είναι πολύ καλύτερη, καμία σχέση με χθες το απόγευμα, ωστόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν να αντιμετωπίσουν μεγάλες διάσπαρτες εστίες.

Μιλώντας στο evima.gr ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ανέφερε πως δεν κινδυνεύουν σπίτια ούτε το μοναστήρι του Αγίου Αρμά.

ΝΕΟΤΕΡΟ: Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στην Εύβοια και συνέχισε και σήμερα το καταστροφικό της έργο, ωστόσο, υπάρχουν αρκετές διάσπαρτες εστίες και μεγάλος φόβος για τυχόν αναζωπυρώσεις. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην περιοχή Καμάρι.

Δείτε βίντεο:

Πηγή: protothema.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• ΟΗΕ: Τι ειπώθηκε στο έκτακτο Συμβούλιο Ασφαλείας για την δολοφονία Χανίγια στο Ιράν

• Πρωινό ξύπνημα: Αυτό είναι το πολύ μεγάλο λάθος που κάνουμε όταν βάζουμε ξυπνητήρι

• Βράδυ μαχαιριών: Στο νοσοκομείο δύο πρόσωπα - Τελικά τους πέρασαν και χειροπέδες - Τι εντόπισαν σε κάδο

• Χειροπέδες στον ληστή φούρνων – Άρπαζε τρόφιμα και λεφτά - Διερευνώνται τρεις υποθέσεις

• Ανάλυση: «Χειρουργικά» χτυπήματα από Ισραήλ – «Η μπάλα στο γήπεδο» της Χεζμπολάχ

• Μοτοσικλετιστές: Πόσο σημαντική είναι η χρήση κράνους; - Πώς μπορούν να μειωθούν οι σοβαρές συγκρούσεις



Σε εξέλιξη αρκετή προεργασία για το Κυπριακό - Για ουσιαστικές συναντήσεις κάνει λόγο ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Σε εξέλιξη αρκετή προεργασία για το Κυπριακό - Για ουσιαστικές συναντήσεις κάνει λόγο ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα αρκετή προεργασία που ευελπιστούμε ότι θα οδηγήσουν και σε ουσιαστικές συναντήσεις που θα έχουν ως αποτέλεσμα την επανέναρξη των συνομιλιών, δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την εκδήλωση προς τιμήν των Συνέδρων του Παγκόσμιου Συνεδρίου Κυπρίων Διασποράς που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top