ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε εξέλιξη αρκετή προεργασία για το Κυπριακό - Για ουσιαστικές συναντήσεις κάνει λόγο ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Σε εξέλιξη αρκετή προεργασία για το Κυπριακό - Για ουσιαστικές συναντήσεις κάνει λόγο ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα αρκετή προεργασία που ευελπιστούμε ότι θα οδηγήσουν και σε ουσιαστικές συναντήσεις που θα έχουν ως αποτέλεσμα την επανέναρξη των συνομιλιών, δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την εκδήλωση προς τιμήν των Συνέδρων του Παγκόσμιου Συνεδρίου Κυπρίων Διασποράς που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης επικαλέστηκε πληροφορίες από τα ίδια τα ΗΕ, λέγοντας ότι ο ίδιος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον ΓΓ των ΗΕ, στο Παρίσι.

Τηλεφωνική επικοινωνία Χριστοδουλίδη- Βρετανού Πρωθυπουργού

Το Κυπριακό ήταν ανάμεσα στα θέματα που είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν οι Νίκος Χριστοδουλίδης και σερ Κιρ Στάρμερ, στην πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία, μετά τις πρόσφατες βρετανικές εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις προσπάθειες επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό. Συζήτησαν, επίσης, την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και τόνισαν τη σημασία του ενεργού ρόλου Κύπρου και Βρετανίας στην περιοχή, ώστε να διασφαλιστεί η σταθερότητα, αλλά και η ασφάλεια των εταίρων της Βρετανίας στην περιοχή.

Η παράταση του Κυπριακού δυσχεραίνει την επίλυση του περιουσιακού

Τη θέση πως η παράταση του κυπριακού καθιστά την επίλυση του περιουσιακού ζητήματος πιο δύσκολη σε βαθμό που μπορεί να καταστεί ανεπίλυτο, εκφράζουν με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν τα ελληνοκυπριακά και τουρκοκυπριακά κόμματα, που συμμετείχαν την Τετάρτη στον δικοινοτικό διάλογο υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Σλοβακικής Δημοκρατίας, στο ξενοδοχείο Λήδρα Πάλας, στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με τις αρχές του διεθνούς δικαίου, τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τις συγκλίσεις που έχουν επιτευχθεί στις διαπραγματεύσεις, η λύση στο περιουσιακό πρέπει να βασίζεται σε μεθόδους αποζημίωσης, ανταλλαγής και αποκατάστασης, αναφέρεται στο ανακοινωθέν.

Η κίνηση της ψευδοβουλής προς Μέτσολα και Κιουτσούκ

Επιστολή στην Ρομπέρτα Μέτσολα και στον Ιλχάν Κιουτσιούκ ο οποίος εξελέγη πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, απέστειλε ο Ζορλού Τορέ, «Πρόεδρος της βουλής». Σύμφωνα με το ΓΤΠ τ/κ ΜΜΕ αναφέρουν πως στην επιστολή του ο Τορέ συνεχάρη την κ. Μέτσολα, της ευχήθηκε καλή επιτυχία και της ζήτησε «να μην αγνοεί την κυριαρχική ισότητα του τουρκοκυπριακού λαού», κατά την έκφρασή του.

Στην επιστολή του προς τον Ιλχάν Κιουτσιούκ, Ευρωβουλευτής από τη Βουλγαρία τουρκικής καταγωγής με την Κίνηση για την Ελευθερία και τα δικαιώματα-ALDE, ο κ. Τορέ χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική την εκλογή του και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «ο Κιουτσιούκ θα είναι αποτελεσματικός στο να ακουστεί η φωνή του τουρκικού λαού της Κύπρου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• ΟΗΕ: Τι ειπώθηκε στο έκτακτο Συμβούλιο Ασφαλείας για την δολοφονία Χανίγια στο Ιράν

• Πρωινό ξύπνημα: Αυτό είναι το πολύ μεγάλο λάθος που κάνουμε όταν βάζουμε ξυπνητήρι

• Βράδυ μαχαιριών: Στο νοσοκομείο δύο πρόσωπα - Τελικά τους πέρασαν και χειροπέδες - Τι εντόπισαν σε κάδο

• Χειροπέδες στον ληστή φούρνων – Άρπαζε τρόφιμα και λεφτά - Διερευνώνται τρεις υποθέσεις

• Ανάλυση: «Χειρουργικά» χτυπήματα από Ισραήλ – «Η μπάλα στο γήπεδο» της Χεζμπολάχ

• Μοτοσικλετιστές: Πόσο σημαντική είναι η χρήση κράνους; - Πώς μπορούν να μειωθούν οι σοβαρές συγκρούσεις



Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top