ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες - Κύπρος: Στη μάχη Κοντίδης και Μακρή, συνεχίζει τις προσπάθειες η Λάππα

Ολυμπιακοί Αγώνες - Κύπρος: Στη μάχη Κοντίδης και Μακρή, συνεχίζει τις προσπάθειες η Λάππα

Στη μάχη της διάκρισης στην Ολυμπιακή Ρεγκάτα ρίχνονται την Πέμπτη ο Παύλος Κοντίδης και η Μαριλένα Μακρή, αμφότεροι στα σκάφη τύπου Laser και πλέον ILCA (ILCA 7 στους Άνδρες και ILCA 6 στις Γυναίκες).

Παράλληλα, συνεχίζει τις προσπάθειες της η Νατάσσα Λάππα, η οποία μετά τις χθεσινές ιστιοδρομίες κέρδισε δύο θέσεις ακόμα και με 121 βαθμούς είναι 19η με το τέλος της τρίτης ημέρας, από 23η που ήταν μετά την πρώτη.

Κοντίδης και Μακρή ολοκλήρωσαν την Τρίτη μια μακρά περίοδο προετοιμασίας στη Μασσαλία, που για τον Κοντίδη είχε ξεκινήσει από το 2022 και περιλάμβανε πολύμηνη παραμονή στο Γαλλικό νότο, ενώ για τη Μακρή η προετοιμασία στη Μασσαλία είχε ξεκινήσει τον Απρίλιο, αμέσως μετά την πρόκριση.

Στο πρόγραμμα της Πέμπτης (01/8) οι κούρσες του Κοντίδη εμφανίζονται στις 13:15 ώρα Κύπρου και της Μακρή στις 16:35, ωστόσο, το πρόγραμμα ενίοτε αλλάζει πριν τις κούρσες, ενώ σημειώνονται και καθυστερήσεις λόγω ανέμου. Η πρόγνωση δίνει ικανοποιητικούς ανέμους τις επόμενες ημέρες. Στα ILCA θα γίνουν δέκα κούρσες έως τις 5 Αυγούστου – θα μετρήσουν οι εννιά καλύτερες – και την Τρίτη, 6 Αυγούστου θα γίνουν οι κούρσες μεταλλίων. Σε κάθε κατηγορία μετέχουν 43 σκάφη.

Η Μακρή δηλώνει ότι επιθυμεί να πλασαριστεί στη δεκάδα, ενώ στο Τόκιο 2020, η 21χρονη αθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Αμμοχώστου ήταν 33η.

Από την πλευρά του, ο Παύλος Κοντίδης εισέρχεται στους αγώνες από το Νο9 της Παγκόσμιας Κατάταξης και βρίσκεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες για 5η φορά. Ήταν 13ος στο Πεκίνο, αργυρός στο Λονδίνο, έβδομος στο Ρίο και τέταρτος στο Τόκυο.

«Νιώθω καλά, πολύ έτοιμος. Πήγε πολύ καλά η προετοιμασία, βγάλαμε χρήσιμα συμπεράσματα για τη συμπεριφορά του ανέμου και μετεωρολογικά. Το πιο σημαντικό είναι να χρησιμοποιήσεις αυτά τα δεδομένα και ο καιρός να είναι όπως τον περιμένεις, διότι με τον καιρό δεν μπορείς ποτέ να γνωρίζεις 100% τι θα γίνει», δήλωσε.

Όσον αφορά τη Λάππα, σήμερα, Πέμπτη είναι προγραμματισμένες πέντε ιστιοδρομίες για την κατηγορία iQFOiL. Στα τέσσερα Σλάλομ που πραγματοποιήθηκαν χθες, η 22χρονη ιστιοπλόος είχε πολύ καλή απόδοση, με αποτέλεσμα να κερδίσει δύο θέσεις ακόμα και με 121β να βρίσκεται στην 19η θέση.

Αντικειμενικός στόχος της Λάππα, Νο44 στον κόσμο, είναι αρχικά να κρατηθεί στη δεύτερη 10αδα ώστε να ξεπεράσει την 21η θέση που είχε λάβει στο «Τόκυο 2020» και να πλησιάσει όσο πιο πολύ μπορεί στην 15η θέση την οποία είχε θέσει και η ίδια ως στόχο μετά τη δεύτερη ημέρα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Θάνατος βρέφους: Διέμενε παράνομα στην ΚΔ ο πατέρας – Λιποβαρές και με σημάδια στο κορμί του

• Αποφυλακίσθηκε με όρους ο μοιραίος σταθμάρχης των Τεμπών Βασίλης Σαμαράς

• Βράδυ μαχαιριών: Στο νοσοκομείο δύο πρόσωπα - Τελικά τους πέρασαν και χειροπέδες - Τι εντόπισαν σε κάδο

• Απανθρακωμένες σοροί: Διερευνάται πληροφορία για ελλείπον πρόσωπο - Δύσκολο να εξακριβωθεί ο κάτοχος του οχήματος

• Ανάλυση: «Χειρουργικά» χτυπήματα από Ισραήλ – «Η μπάλα στο γήπεδο» της Χεζμπολάχ

• Μοτοσικλετιστές: Πόσο σημαντική είναι η χρήση κράνους; - Πώς μπορούν να μειωθούν οι σοβαρές συγκρούσεις



«Θρίλερ» σε διαμέρισμα στη Λευκωσία: Εντοπίστηκε νεκρός άνδρας σε λίμνη αίματος – Ήταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

«Θρίλερ» σε διαμέρισμα στη Λευκωσία: Εντοπίστηκε νεκρός άνδρας σε λίμνη αίματος – Ήταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Σε συναγερμό τέθηκαν οι Αρχές γύρω στις 23:10 το βράδυ της Τετάρτης 31 Ιουλίου, σε διαμέρισμα στην περιοχή της Παλλουριώτισσας, στην Επαρχία Λευκωσίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top