ΔΙΕΘΝΗ

Βενεζουέλα: Περισσότεροι από 1.200 συνελήφθησαν ως «εγκληματίες» στις διαδηλώσεις κατά του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών

Βενεζουέλα: Περισσότεροι από 1.200 συνελήφθησαν ως «εγκληματίες» στις διαδηλώσεις κατά του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών

Περισσότερα από 1.200 άτομα που συνελήφθησαν αυτή την εβδομάδα σε διαμαρτυρίες ενάντια στο επίσημο αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν στη Βενεζουέλα την Κυριακή, τελούν υπό κράτηση, σύμφωνα με τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος ανακηρύχθηκε νικητής των εκλογών από το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο ( CNE ) τη Δευτέρα, χωρίς να εξεταστούν όλα τα πρακτικά.

«Αυτοί είναι εγκληματίες, έχουμε περισσότερους από 1.200 κρατούμενους εγκληματίες», είπε ο αρχηγός του κράτους ενώπιον δεκάδων μελών της Μπολιβαριανής Εθνοφρουράς (GNB, στρατιωτικοποιημένη αστυνομία) σε μια περιοχή του Καράκας, σύμφωνα με βίντεο που δημοσίευσε ο ηγέτης των Τσαβίστα στα κοινωνικά μέσα.

Επανέλαβε ότι αυτοί οι άνθρωποι «εκπαιδεύτηκαν με την πάροδο του χρόνου» στο Περού και τη Χιλή, αλλά και στο «Τέξας» και την «Κολομβία», με στόχο να πάνε στη Βενεζουέλα για να «επιτεθούν, να κάψουν, είναι τρομοκρατία», είπε.

Προηγουμένως, σε συνέντευξη Τύπου, ο Μαδούρο είπε ότι «σχεδόν το 80%» των Βενεζουελανών που επέστρεψαν «με πτήσεις (επαναπατρισμού) από τις Ηνωμένες Πολιτείες συμμετέχουν στην εγκληματική επίθεση», αναφερόμενος στις διαδηλώσεις, οι οποίες έχουν εξαπλωθεί σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, ειδικά αφού η αντιπολίτευση της πλειοψηφίας διαβεβαίωσε ότι ο υποψήφιος της, Edmundo González Urrutia, κέρδισε τις προεδρικές εκλογές με μεγάλη διαφορά.

Ο αριθμός των κρατουμένων που έδωσε ο Μαδούρο ξεπερνά τους 1.062 που είχε ανακοινώσει ώρες πριν ο γενικός εισαγγελέας Τάρεκ Γουίλιαμ Σάαμπ, ο οποίος επεσήμανε επίσης ότι, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, τραυματίστηκαν 77 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας του κράτους, αριθμός αυξημένος κατά 29 από την Τρίτη ανακοίνωσε, όταν ανέφερε επίσης τον θάνατο ενός λοχία στην περιοχή Aragua (βόρεια).

Το Περού έχει ήδη μιλήσει για τις πρόσφατες δηλώσεις του Μαδούρο και χαρακτήρισε λυπηρό το γεγονός ότι κατηγορεί τη χώρα των Άνδεων πως διαθέτει «κέντρα εκπαίδευσης» για αντικυβερνητικούς διαδηλωτές που υποτίθεται ότι «συνελήφθησαν στην καταστροφή» των διαδηλώσεων.

Αυτές οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν τη Δευτέρα, όταν το CNE ανακήρυξε τον Μαδούρο νικητή με μόλις 704.114 ψήφους έναντι του Γκονζάλες Ουρούτια, όταν απέμεναν να καταμετρηθούν περισσότερες από δύο εκατομμύρια ψήφοι, κάτι που θα μπορούσε να αλλάξει τα τελικά αποτελέσματα.

Η αντιπολίτευση ισχυρίζεται ότι έχει πληροφορίες για περισσότερο από το 80% των ψήφων, οι οποίες -επιμένει- δίνουν τη νίκη στον Γκονζάλες Ουρούτια με μεγάλη διαφορά.

Το Carter Center, το οποίο συμμετείχε ως παρατηρητής στις εκλογές, δήλωσε την Τρίτη ότι η διαδικασία «δεν συμμορφώθηκε» με τις διεθνείς παραμέτρους και τα πρότυπα ακεραιότητας, επομένως «δεν μπορεί να θεωρηθούν δημοκρατικές εκλογές» καταλογίζοντας λάθη και στους δύο αντιπάλους, κάτι που ανταποκρίθηκε από την Ματσάντο με ευγνωμοσύνη, αλλά, όπως είπε, θα συνεχίσει «αυτόν τον αγώνα μαζί με τον λαό».

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Θάνατος βρέφους: Διέμενε παράνομα στην ΚΔ ο πατέρας – Λιποβαρές και με σημάδια στο κορμί του

• Αποφυλακίσθηκε με όρους ο μοιραίος σταθμάρχης των Τεμπών Βασίλης Σαμαράς

• Βράδυ μαχαιριών: Στο νοσοκομείο δύο πρόσωπα - Τελικά τους πέρασαν και χειροπέδες - Τι εντόπισαν σε κάδο

• Απανθρακωμένες σοροί: Διερευνάται πληροφορία για ελλείπον πρόσωπο - Δύσκολο να εξακριβωθεί ο κάτοχος του οχήματος

• Ανάλυση: «Χειρουργικά» χτυπήματα από Ισραήλ – «Η μπάλα στο γήπεδο» της Χεζμπολάχ

• Μοτοσικλετιστές: Πόσο σημαντική είναι η χρήση κράνους; - Πώς μπορούν να μειωθούν οι σοβαρές συγκρούσεις



«Θρίλερ» σε διαμέρισμα στη Λευκωσία: Εντοπίστηκε νεκρός άνδρας σε λίμνη αίματος – Ήταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

«Θρίλερ» σε διαμέρισμα στη Λευκωσία: Εντοπίστηκε νεκρός άνδρας σε λίμνη αίματος – Ήταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Σε συναγερμό τέθηκαν οι Αρχές γύρω στις 23:10 το βράδυ της Τετάρτης 31 Ιουλίου, σε διαμέρισμα στην περιοχή της Παλλουριώτισσας, στην Επαρχία Λευκωσίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top