ΠτΔ: «Η Κύπρος είναι κράτος μέλος της ΕΕ μια ιδιότητα που θα συνεχίσει να υφίσταται μετά τη λύση του Κυπριακού»

ΠτΔ: «Η Κύπρος είναι κράτος μέλος της ΕΕ μια ιδιότητα που θα συνεχίσει να υφίσταται μετά τη λύση του Κυπριακού»

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, αντιπροσωπεία του Δήμου Αμμοχώστου και ομάδα φιλοξενουμένων του που θα παραστούν στην αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου που θα πραγματοποιηθεί αύριο βράδυ, στη Δερύνεια.

Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε, ανάμεσα σε άλλα, ότι «η Κύπρος είναι κράτος μέλος της ΕΕ μια ιδιότητα που συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια, μια ιδιότητα που θα συνεχίσει να υφίσταται και μετά την επίλυση του Κυπριακού.

Μπορώ να πω ότι χαίρομαι που υπάρχει αυτό το  ενδιαφέρον και αυτή η δέσμευση του ίδιου του ΓΓ των ΗΕ, όπως μου τη μετέφερε και πρόσφατα σε μια συζήτηση που είχαμε στο Παρίσι, αλλά και από πλευράς ΕΕ με την Πρόεδρο της Επιτροπής.

Ελπίζω εντός του Αυγούστου να ακούσουμε εξελίξεις, εξελίξεις προς την κατεύθυνση επανέναρξης των συνομιλιών».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Απηύθυνε πρόσκληση στον Ερντογάν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - «Δεν είναι η Κύπρος που δεν αναγνωρίζει την Τουρκία»

Απηύθυνε πρόσκληση στον Ερντογάν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - «Δεν είναι η Κύπρος που δεν αναγνωρίζει την Τουρκία»

H Γαλλία μπορεί και οφείλει να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στις προσπάθειες για την επίλυση του Κυπριακού, δηλώνει στην "Le Figaro" ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος σημειώνει ότι αυτό είναι κάτι που συζητά εδώ και καιρό με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. 

BEST OF TOTHEMAONLINE