ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Για την αγορά ενός μεγάφωνου έγινε το διπλό φονικό στη Λεμεσό - Υπό κράτηση οι δράστες, οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν

Για την αγορά ενός μεγάφωνου έγινε το διπλό φονικό στη Λεμεσό - Υπό κράτηση οι δράστες, οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν

Η διαφορά για την αγορά ενός μεγάφωνου, αξίας 800 ευρώ, ήταν η αιτία για το διπλό φονικό στην περιοχή του Ληστόβουνου, της Επαρχίας Λεμεσού, όπου εντοπίστηκαν δυο απανθρακωμένα πτώματα, μέσα σε φλεγόμενο αυτοκίνητο, τα ξημερώματα της Τετάρτης 31 Ιουλίου.

Όπως ανέφερε στο επαρχιακό δικαστήριο Λεμεσού ο ανακριτής της υπόθεσης, ο 39χρονος φέρεται να είχε διευθετήσει την πώληση του μεγαφώνου στον 19χρονο, έναντι χρηματικού ποσού 800 ευρώ, ωστόσο ο ύποπτος φαίνεται να άλλαξε γνώμη και να δεχόταν πιέσεις και απειλές.

Σε κατάθεση του, ο πατέρας του 39χρονου ανέφερε ότι ο γιος του αναχώρησε το μοιραίο βράδυ από την οικία τους, που βρίσκεται σε χωριό της Επαρχίας Λεμεσού, λέγοντας του ότι θα ερχόταν κάποιο πρόσωπο να αγοράσει το μεγάφωνο, έναντι 800 ευρώ, ενώ αργότερα επέστρεψε και παρέλαβε ο ίδιος το μεγάφωνο και αναχώρησε με όχημα άλλου προσώπου.

Πρόκειται για το ίδιο όχημα στο οποίο εντοπίστηκαν απανθρακωμένες οι δυο σοροί, στο δρόμο Παρεκκλησιάς – Κελλακίου και το οποίο ανήκει σε 39χρονο από τη Σλοβακία, μόνιμο κάτοικο Λευκωσίας. Το πρόσωπο αυτό θεάθηκε για τελευταία φορά στις 30 Ιουλίου και εκτιμάται ότι πρόκειται για το δεύτερο θύμα, ενώ εντός του οχήματος του, στο χώρο των αποσκευών, εντοπίστηκε το μεγάφωνο και ένα ψαροτούφεκο.

Στο πλαίσιο των εξετάσεων -όπως λέχθηκε στο δικαστήριο- εξασφαλίστηκε μαρτυρία ότι ο 19χρονος ήταν το πρόσωπο που ενδιαφερόταν να αγοράσει το μεγάφωνο, ενώ ανακρινόμενος φέρεται να εμπλέκει τον 23χρονο, από τον οποίον ζήτησε βοήθεια, όπως είπε, όταν δέχθηκε απειλές.

Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, οι δυο ύποπτοι δίνουν αντικρουόμενους ισχυρισμούς όσον αφορά τις συνθήκες υπό τις οποίες διαπράχθηκε το έγκλημα, ισχυρισμοί οι οποίοι -σύμφωνα με την Αστυνομία - αντικρούονται με τα στοιχεία και μαρτυρίες που εξασφάλισε η ανακριτική ομάδα.

Συγκεκριμένα, ο 19χρονος φέρεται να υποστηρίζει ότι ο 23χρονος του ζήτησε το κυνηγετικό όπλο του πατέρα του, για να εκφοβίσει τον 39χρονο και ότι σε συνάντηση που διευθετήθηκε, άκουσε πυροβολισμούς. Ισχυρίζεται ότι εγκατέλειψε τη σκηνή και ακολούθως έλαβε τηλεφώνημα από τον 23χρονο, ο οποίος του ανέφερε πως διευθέτησε το ζήτημα και δεν θα τον ενοχλήσει ξανά ο 39χρονος.

Εντελώς διαφορετική εκδοχή δίνει ο 23χρονος, ο οποίος φαίνεται να υποστηρίζει πως ήταν ο 19χρονος που πάτησε τη σκανδάλη και έσπρωξε το όχημα στον χωμάτινο δρόμο. Ισχυρίζεται δε ότι, την επόμενη μέρα, ο 19χρονος του ανέφερε πως επέστρεψε στη σκηνή και έθεσε φωτιά στο όχημα, με τη χρήση βενζίνης.

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο δημοσίευμα, έχει εξασφαλιστεί βίντεο από πρατήριο πώλησης πετρελαιοειδών, που καταγράφει τους δυο υπόπτους να εξέρχονται οχήματος και να γεμίζουν με βενζίνη ένα μπουκάλι νερού και ένα δοχείο λαδιού, λίγο πριν τεθεί η φωτιά στο όχημα.

Σε έρευνα στην οικία του 19χρονου παραλήφθηκαν, ως τεκμήρια, δυο κυνηγετικά όπλα και αριθμός φυσιγγίων καθώς και ρούχα που φέρεται να φορούσε το συγκεκριμένο βράδυ, ενώ το όχημα του μεταφέρθηκε στην ΑΔΕ Λεμεσού για εξετάσεις. Τεκμήρια παραλήφθηκαν και από την οικία του 23χρονου.

Μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 13 καταθέσεις και έχουν γίνει τρεις έρευνες, ενώ υπολείπονται περίπου 65 ακόμη καταθέσεις και αριθμός ερευνών και αναμένεται ακόμη η εξακρίβωση της ταυτότητας της δεύτερης απανθρακωμένης σορού.

Οι δικηγόροι των δυο υπόπτων δεν έφεραν ένσταση στην 8ήμερη προσωποκράτηση τους στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, η οποία αφορά στα αδικήματα της συνομωσίας προς διάπραξη φόνου, της συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος, του φόνου εκ προμελέτης, του εμπρησμού αυτοκινήτου και της παράνομης κατοχής, μεταφοράς και χρήσης πυροβόλου όπλου και εκρηκτικών υλών.

Από τις εξετάσεις που έχουν γίνει από την Αστυνομία, έχει εξακριβωθεί η ταυτότητα του ενός από τα δύο θύματα φόνου. Πρόκειται για τον Αντρέα Κουζουπή, ηλικίας 39 ετών, από Αρακαπά. Οι εξετάσεις για ταυτοποίηση του δεύτερου θύματος συνεχίζονται. Το δεύτερο θύμα φαίνεται να είναι αλλοδαπός, κάτοικος Λευκωσίας και κάτοχος του αυτοκινήτου, το οποίο βρέθηκε καμένο με απανθρακωμένες τις σορούς των θυμάτων.

Κατά τη νεκροτομή, διαπιστώθηκε ότι ο θάνατος των δυο προκλήθηκε από βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση, από κυνηγετικό όπλο. Στο σπίτι του ενός υπόπτου βρέθηκαν κυνηγετικά όπλα και διεξάγονται επιστημονικές εξετάσεις, για να διαπιστωθεί αν κάποιο χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία.

Με μεθοδικότητα οι έρευνες για διπλό φονικό, είπε ο Αστ. Διευθυντής Λεμεσού

Η ανακριτική ομάδα που συστάθηκε για τη διερεύνηση του διπλού φονικού εργάζεται με μεθοδικότητα και επαγγελματισμό για ολοκλήρωση του ανακριτικού έργου για το διπλό φονικό, δήλωσε σήμερα ο Αστυνομικός Διευθυντής Λεμεσού, Ανδρέας Αγγελίδης.

Ο κ. Αγγελίδης είπε πως «η ΑΔΕ Λεμεσού, μετά τη διάπραξη του φόνου εκ προμελέτης, με θύματα δυο πρόσωπα, στο πλαίσιο των εξετάσεων, αξιολόγησε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα συγκεκριμένες πληροφορίες σε σχέση με την πιο πάνω εγκληματική ενέργεια».

Σε σχέση με το κίνητρο των δυο προσώπων που συνελήφθηκαν, είπε πως «από τις εξετάσεις που έγιναν μέχρι τώρα, φαίνεται να είναι οι οικονομικές διαφορές».

Η ανακριτική ομάδα που έχει συσταθεί από το ΤΑΕ Λεμεσού, συνέχισε, επικεντρώνεται στην ταυτοποίηση των στοιχείων του δεύτερου θύματος, στη λήψη καταθέσεων από διάφορα πρόσωπα, σε εξετάσεις και έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, τόσο πριν, τόσο κατά αλλά και μετά τη διάπραξη του εγκλήματος, σε επιπρόσθετες εξετάσεις σχετικά με το κίνητρο της εγκληματικής ενέργειας και στη διερεύνηση όλων των θεμάτων που προκύπτουν από την συγκεκριμένη υπόθεση.

«Η ανακριτική ομάδα συνεχίζει με μεθοδικότητα τις έρευνες στη βάση συγκεκριμένης αξιολόγησης όλων των πληροφοριών, των δεδομένων και των στοιχείων, με στόχο την ολοκλήρωση του ανακριτικού έργου, το οποίο, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, είναι αρκετό και η ολοκλήρωση του πρέπει να γίνει με προσεκτικό τρόπο, αλλά και επαγγελματισμό», συμπλήρωσε.

Υπογράμμισε, παράλληλα ότι «έχει ιδιαίτερη σημασία για την ΑΔΕ και την Αστυνομία γενικότερα, ότι στη βάση αξιολόγησης των πληροφοριών, σε πολύ σύντομο χρόνο είχαμε αυτά τα αποτελέσματα, για ένα σοβαρό έγκλημα» και διαβεβαίωσε ότι «από πλευράς δικής μας και της ανακριτικής ομάδας θα γίνουν όλες εκείνες οι εξετάσεις έτσι ώστε να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης».

Με πληροφορίες από KYΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• «Τ» Αποκλειστικό: Μεγάλη… μπάζα της Αστυνομίας - Τσάκωσαν Ε/κ με αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα -Δείτε φωτογραφίες

• Στην αντεπίθεση οι δικηγόροι των μοναχών: «Ένας παραβάτης κληρικός δεν μπορεί να αποφύγει την τιμωρία του»

• Τρόμος στη Λεμεσό: Άνδρας με τραύμα από μαχαίρι περιφερόταν στο κέντρο της πόλης - Η κατάσταση υγείας του

• Καύσωνας: Τα do's και τα don'ts για να προστατεύσεις το κατοικίδιο σου - Πώς μπορείς να προλάβεις την θερμοπληξία

• Τηλεργασία: Πότε και σε ποιους εφαρμόζεται - Τα εργασιακά δικαιώματα και η αξιολόγηση

• Κύπρια τραγουδίστρια φωτογραφίζεται με μαγιό και ξεσηκώνει τους followers της - Δείτε φωτογραφίες



Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top