ΥΓΕΙΑ

Πέντε λόγοι για να γυμναστείτε παρέα με το ταίρι σας

Πέντε λόγοι για να γυμναστείτε παρέα με το ταίρι σας

Μέσα στην τρέλα της καθημερινότητας, το να βρίσκετε χρόνο για να περάσετε με τον σύντροφό σας μπορεί να είναι πρόκληση – δουλειά, οικογενειακές υποχρεώσεις, δουλειές του σπιτιού, κοινωνικές συναναστροφές το κάνουν, ορισμένες φορές, να μοιάζει αδύνατο.

Ωστόσο υπάρχουν ακόμα τρόποι να δώσετε προτεραιότητα στον ποιοτικό χρόνο, την επικοινωνία και την υποστήριξη της σχέσης σας χωρίς να αγχώνεστε για τον χρόνο που πρέπει να βρείτε για να περάσετε μαζί.

Ακόμα και αν δεν μένετε σταθερές στο πρόγραμμα της γυμναστικής σας, το να προσκαλέσετε τον σύντροφό σας να ασκηθεί μαζί σας είναι ένας τέλειος τρόπος για να αφιερώσετε χρόνο στη σχέση σας.

Είτε γυμνάζεστε στο γυμναστήριο είτε απλά συζητάτε σε μια πρωινή βόλτα, υπάρχουν απίστευτα οφέλη για τα ζευγάρια που γυμνάζονται μαζί.

Πέντε τρόποι με τους οποίους η γυμναστική με τον σύντροφό σας μπορεί να ενισχύσει τη σχέση σας:

Υποστηρίζετε ο ένας τον άλλο

Εκτός από τα οφέλη που έχει η γυμναστική για εσάς προσωπικά άνθρωπο, το να προσκαλέσετε τον σύντροφό σας να σας ακολουθήσει για προπονήσεις, τρέξιμο ή περιπάτους μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση των κινήτρων και της υποστήριξης.

Αν δυσκολεύεστε να ωθήσετε τον εαυτό σας προς έναν νέο στόχο ή να παραμείνετε συνεπείς στις επιλογές σας, το να έχετε μαζί σας έναν υποστηρικτικό σύντροφο μπορεί να αποτελέσει καλύτερο κίνητρο.

Όχι μόνο σταθεροποιείτε τους στόχους σας για καλύτερη φυσική κατάσταση, αλλά δημιουργείτε και νέους ως ζευγάρι. Είναι πολύ πιο εύκολο να τηρείτε και οι δύο αυτούς τους στόχους και να αφιερώνετε χρόνο για την επίτευξή τους, όταν ξέρετε πως θα είστε μαζί.

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι σύντροφοι είναι περισσότερο ικανοποιημένοι στις σχέσεις τους όταν εξερευνούν μαζί την επίτευξη κοινών στόχων.

Ενισχύεται το δέσιμο μεταξύ σας

Έρευνες σχετικά με μακροχρόνιες σχέσεις δείχνουν ότι η αφιέρωση χρόνου σε ραντεβού που «προάγουν την εγγύτητα» μπορεί να ενισχύσει την οικειότητα, τη σύνδεση και την ικανοποίηση στο ζευγάρι.

Είτε πρόκειται για ένα παιχνίδι βόλεϋ, μια συνεδρία στο γυμναστήριο ή έναν περίπατο – τέτοιου είδους ραντεβού μπορούν να βοηθήσουν τόσο στην αυτοεκτίμηση των ατόμων όσο και στην ενίσχυση του δεσμού του ζευγαριού.

Εκτός από την απλή ένταξη του συντρόφου σας σε μια υπάρχουσα ρουτίνα προπόνησης, δοκιμάστε, επίσης, να κάνετε κάτι καινούργιο κάθε τόσο. Ο ενθουσιασμός και η αδρεναλίνη θα βοηθήσει πολύ. Ειδικά για τα ζευγάρια που είναι χρόνια μαζί, το δοκιμάζετε νέες εμπειρίες είναι απαραίτητο για να διατηρήσετε τα πράγματα «φρέσκα».

Περνάτε ποιοτικό χρόνο παρέα

Το να αφιερώνετε χρόνο στον σύντροφό σας είναι απαραίτητο για κάθε σχέση. Κάποιες φορές, χρειάζεστε απλώς τη «σιωπηλή» συντροφιά του και άλλες φορές να κουβεντιάζετε σε μια γρήγορη πεζοπορία.

Βρείτε τι λειτουργεί καλύτερα για το δικό σας καθημερινό πρόγραμμα και τον τρόπο ζωής του συντρόφου σας – μην ξεχνάτε να είστε συνεπείς! Όσο περισσότερο δίνετε προτεραιότητα στην άσκηση, τόσο πιο εύκολο θα είναι να βρίσκετε χρόνο ο ένας για τον άλλον, ακόμα και στις πιο απαιτητικές ημέρες.

Έρχεστε πιο κοντά

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η γυμναστική, είτε με τον σύντροφο είτε όχι, βοηθά στην καλλιέργεια μιας καλύτερης σχέσης με τον εαυτό μας. Από την αυτοπεποίθηση μέχρι τη γενική υγεία και την εικόνα του σώματος – πολλοί άνθρωποι αισθάνονται πιο άνετα με τον εαυτό τους όταν ασκούνται συστηματικά. Το να σας αρέσει η εμφάνισή σας και να αισθάνεστε πιο όμορφα έχει άμεσο αντίκτυπο στη σεξουαλική υγεία και την οικειότητα.

Δεν χρειάζεται να προπονείστε για μαραθώνιο για να αποκομίσετε τα οφέλη της γυμναστικής με το έτερόν σας ήμισυ. Απλά να είστε πρόθυμες να δοκιμάσετε κάτι νέο μαζί και να δείτε πού θα σας οδηγήσει η επόμενη περιπέτεια.

Βελτιώνεται η ψυχική υγεία

Αυτό είτε γυμνάζεστε μόνες είτε με παρέα είναι πάντα ωφέλιμο. Η άσκηση αποδεδειγμένα βοηθά την ψυχολογία μας και συνεισφέρει στη διατήρηση μιας καλής ψυχικής και σωματικής υγείας.

Μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που γυμνάζονται τακτικά, είτε σηκώνουν βάρη στο γυμναστήριο είτε κάνουν συστηματικούς περιπάτους κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, έχουν χαμηλότερα ποσοστά ψυχικών ασθενειών και καλύτερη συνολική ευεξία.

Την ίδια στιγμή, όταν γυμνάζεστε παρέα με το ταίρι σας, χτίζετε βαθύτερα θεμέλια για τη σχέση σας. Τίποτα δεν πρόκειται να είναι πάντα εύκολο σε μια σχέση. Η εξασφάλιση της υγείας σας ως άτομο οδηγεί σε καλύτερη υγεία ως ζευγάρι.

Πρέπει να φροντίζετε και να αγαπάτε τον εαυτό σας προτού μπορέσετε να κάνετε το ίδιο για κάποιον άλλον, και το να μοιράζεστε αυτόν τον στόχο είναι εξίσου ευεργετικό.

 ΠΗΓΗ: marieclaire

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Για την αγορά ενός μεγάφωνου έγινε το διπλό φονικό στη Λεμεσό - Υπό κράτηση οι δράστες, οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν

• «Τ» Αποκλειστικό: Μεγάλη… μπάζα της Αστυνομίας - Τσάκωσαν Ε/κ με αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα -Δείτε φωτογραφίες

• Στην αντεπίθεση οι δικηγόροι των μοναχών: «Ένας παραβάτης κληρικός δεν μπορεί να αποφύγει την τιμωρία του»

• Τρόμος στη Λεμεσό: Άνδρας με τραύμα από μαχαίρι περιφερόταν στο κέντρο της πόλης - Η κατάσταση υγείας του

• Καύσωνας: Τα do's και τα don'ts για να προστατεύσεις το κατοικίδιο σου - Πώς μπορείς να προλάβεις την θερμοπληξία

• Τηλεργασία: Πότε και σε ποιους εφαρμόζεται - Τα εργασιακά δικαιώματα και η αξιολόγηση

• Κύπρια τραγουδίστρια φωτογραφίζεται με μαγιό και ξεσηκώνει τους followers της - Δείτε φωτογραφίες



Διαψεύδει φήμες ο ΚΕ: «Οι πτήσεις από και προς την Κύπρο πραγματοποιούνται κανονικά»

Διαψεύδει φήμες ο ΚΕ: «Οι πτήσεις από και προς την Κύπρο πραγματοποιούνται κανονικά»

Φήμες σχετικά με το κλείσιμο του εναέριου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ξεκαθαρίζει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top