ΕΛΛΑΔΑ

Σάμος: Σώοι 23 μετανάστες, ανάμεσά τους και παιδιά, που επέβαιναν σε ταχύπλοο – Συνελήφθη μετά από καταδίωξη ο διακινητής

Σάμος: Σώοι 23 μετανάστες, ανάμεσά τους και παιδιά, που επέβαιναν σε ταχύπλοο – Συνελήφθη μετά από καταδίωξη ο διακινητής

Συνολικά 23 μετανάστες, ανάμεσά τους και 7 παιδιά, μεταφέρθηκαν σώοι στη Σάμο, ενώ ένας 29χρονος αλλοδαπός συνελήφθη ως ο διακινητής τους, μετά από καταδίωξη, από στελέχη του Λιμενικού.

Συγκεκριμένα, τις πρωινές ώρες σήμερα, Παρασκευή (2/8) ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σάμου για την ύπαρξη ενός ύποπτου ταχύπλοου σκάφους που προερχόταν από τις τουρκικές ακτές και κατευθυνόταν προς τις νοτιανατολικές ακτές της Σάμου. Αμέσως, στην περιοχή μετέβη ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εντόπισε το ταχύπλοο. Ο χειριστής του δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις του των λιμενικών να σταματήσει και ακολούθησε καταδίωξη, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του.

Το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. περισυνέλεξε τους είκοσι τρεις αλλοδαπούς επιβαίνοντες στο ταχύπλοο (10 άντρες, 6 γυναίκες και 7 ανήλικα), οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι του Πυθαγορείου και στη συνέχεια οδηγήθηκαν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Σάμου.

Ο 29χρονος αλλοδαπός χειριστής του ταχύπλοου συνελήφθη ως διακινητής των υπολοίπων για παράβαση του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 “Διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών” και του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 “Παράνομη είσοδος στη χώρα”.

Από το Λιμεναρχείο Σάμου, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το μέσο μεταφοράς.

 ΠΗΓΗ: ertnews.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Για την αγορά ενός μεγάφωνου έγινε το διπλό φονικό στη Λεμεσό - Υπό κράτηση οι δράστες, οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν

• «Τ» Αποκλειστικό: Μεγάλη… μπάζα της Αστυνομίας - Τσάκωσαν Ε/κ με αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα -Δείτε φωτογραφίες

• Ανδρέας Αγγελίδης: Σε κλίμα βαρύτατου πένθους το τελευταίο αντίο στον πρώην Βουλευτή και νομικό - «Η κυπριακή πολιτεία και κοινωνία σε ευγνωμονούν»

• Σχέσεις: Tρεις σοβαροί λόγοι που τα ζευγάρια μαλώνουν – Πώς να το διορθώσετε

• «Έτσι γεννήθηκε, έχει ηττηθεί από γυναίκες» – Τι αναφέρει η Ιρλανδή μποξέρ που νίκησε την Ιμάν Κελίφ

• Άντρη Καραντώνη: Οι ξεχωριστές ευχές στην πεθερά της που έχει γενέθλια



Διαψεύδει φήμες ο ΚΕ: «Οι πτήσεις από και προς την Κύπρο πραγματοποιούνται κανονικά»

Διαψεύδει φήμες ο ΚΕ: «Οι πτήσεις από και προς την Κύπρο πραγματοποιούνται κανονικά»

Φήμες σχετικά με το κλείσιμο του εναέριου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ξεκαθαρίζει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top